איזה API מאפשר בצוע RESET ב2000?

איזה API מאפשר בצוע RESET ב2000?

ExitWindowEX לא עובת תחת 2000 (לפחות לא כאשר התכנה רצה על משתמש רגיל). באיזה API ניתן להשתמש ?

voguemaster

New member
שאלה מצוינת

אין לי מושג למען האמת, צריך לקרוא על זה ב-MSDN. אם זה היה תחת לינוקס הייתי משתמש ב-sudo אבל באמת שאין לי מושג אם יש דבר כזה בחלזונות.. מן הסתם יש דרך לעקוף את האבטחה הרגילה אם הסיסמא ידועה..

voguemaster

New member
שאלה מצוינת

אין לי מושג למען האמת, צריך לקרוא על זה ב-MSDN. אם זה היה תחת לינוקס הייתי משתמש ב-sudo אבל באמת שאין לי מושג אם יש דבר כזה בחלזונות.. מן הסתם יש דרך לעקוף את האבטחה הרגילה אם הסיסמא ידועה..

לינוקס זה בבית .. חלזונות זה עבודה.

ולינוקס אין סיבה לאתחל ... ניתן לאתחל שרותים מתוך שרותים אחרים, ואחד מהם להריץ בהרשאות ROOT ... אבל לא זה הנושא
תודה, אמשיך לחפש.

voguemaster

New member
המממ לא בדיוק

SETUID זאת סיבית שאפשר להדליק בהרשאות קבצים. אני מדבר על משהו אחר. תוכנית שנקראת SUDO שבעיקרון בעזרת סיסמת ROOT מסוגלת להריץ כל פקודת SHELL בתור ה-SUPER USER. לזה היא נועדה, לפחות עד כמה שידוע לי. אין במקרה זה קשר בינה לבין הסיבית המפורסמת

voguemaster

New member
אה אתה מדבר על הפונקציה!

אוקיי, אז תגיד ככה..
בסדר, אבל בכל מקרה למשתמש רגיל אין יותר מדי אפשרויות כאן. משתמש רגיל לא מסוגל לשנות UID בעצמו ל-ROOT או משהו אחר למעשה. או SUDO או להשתמש בסיבית המפורמת כדי לתת UID אחר לתוכנית. לכן משתמש רגיל לא יוכל לאתחל את המערכת.

עד כמה שידוע לי

וזה נכון רק לגבי מערכות הפעלה מבוססות NT, צריך "לבקש" בצורה תיכנותית את הזכות לבתע SHUTDOWN. המאקרו של הזכות הזו נקרא SE_SHUTDOWN_NAME, ויש לבקש אותו באמצעות קריאה ל-AdjustTokenPrivileges. יש דוגמה לשימוש נכון בפונקציה הזו, ב-MSDN. הצלחתי למצוא לך אפילו דוגמה ספציפית למה שאתה צריך, אבל היא ב-VB. בכל מקרה, אם תתעלם רגע מהסינטאקס של השפה, תראה שלמעשה צריך סה"כ איזה 3-4 פקודות. זה מספר המאמר ב-MSDN (אני מקווה שיש לך גישה לשם): Q176695

אין לי גישה לשם

(בעל הבית ממוצא מסוים), ודוגמה ב-VB תהיה נהדרת. בכל מקרה אחפש אצל אפלמן.

למעלה