מה לגבי פאד תאי?
אם טופו זה בסדר, אז הכי טוב. אם לא, אפשר להשתמש בשתי ביצים בתור חלבונים. פשוט טורפים אותן לתוך הווק בסיום, תוך כדי ערבוב.
הנה מתכון שתמיד מצליח לפאד תאי קלאסי עם טופו, אם מתאים לך...
מרכיבים
225 גרם אטריות אורז יבשות
רבע כוס מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ׳ילי
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן זית
1 ביצה (הטבעונים יכולים לוותר)
1 חבילת טופו
2 גזרים קלופים ומגורדים
8 גבעולי בצל ירוק
2 שיני שום כתושות
2 כפות בוטנים כתושים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן.
מערבבים בקערה את מיץ הלימון, רוטב הסויה ורוטב הצ׳ילי.
מחממים במחבת עמוקה או ווק חצי כפית שמן וצורבים פרוסות טופו עד השחמה (בערך שבע דקות לכל צד).
מוסיפים את יתר השמן, וכן את השום, הגזר והבצל הירוק. כעבור חמש דקות מוסיפים את תערובת הרטבים, ואחריה את האטריות. מערבבים היטב במשך דקה או שתיים (ניתן לערבב גם עם ביצה).
מגישים עם בוטנים כתושים ולימון חצוי.