איזה שפה אתם ממליצים

• פותח הנושא 330i
  • פורסם בתאריך

330i

New member
איזה שפה אתם ממליצים

לי להתחיל ללמוד ? יש לי קצת ידע בתכנות (קצת VB ובעיקר סקריפטים של ASP, JS VBS) אמרו לי להתחיל מ DELPHI... אבל מה אתם ממליצים ?

DCoder

New member
אחלה חתימה. RAW, נכון?

אני לא מאמין שיש שפה שהיא השפה המושלמת להתחלה. אני משוכנע שיש שפות שאותן לא הייתי ממליץ ללמוד בהתחלה, אך מן הסתם לא תתקל בהן גם כך ( LISP לדוגמא ). משרד החינוך מאמין שיש להתחיל עם Pascal בעוד שרוב האוני´ מתחילות עם C. יש המאמינים שצריך ללמוד C לפני ++C, ויש שאומרים שיש ללמוד ישר ++C בלי לעצור ב-C, כדי לא להרגיל את המוח לחשוב בצורה פרוצדורלית. Java היא אופציה נהדרת משום שהיא שפה מאוד אלגנטית ומאוד פופולרית. Delphi אינה אופציה רעה גם כן, אמנם השאלה האם ללמוד Pascal קודם או לא, זהה לשאלה לעיל האם ללמוד C לפני ++C.

icemano

New member
דרך אגב ..

באמת עדיין מלמדים c/c++ באוניברסטאות בתור שפת בתכנות הראשונה? אני לתומי חשבתי ש sun דחפו חזק מאוד את ה java לכל מערכות החינוך ככלל ולאוני´ במיוחד.

fima2001

New member
יש לי כמה עצות

תלוי לאיזה מטרה אתה רוצה לתכנות תלמד vb 6 או dark vb או visual c++ אם לפריצה צריך לדעת ב ותקשורת מחשבים

banayan

New member
python!

קודם כל עדיף שתכנס כמה שיותר מהר ל-JAVA ולא תקלקל בכל מיני שפות עתיקות (C)... ואם אתה רוצה להתחיל מהיסוד כמו ילד טוב ואז להתקגם אז PYTHON היא השפה בשבילך. תברר, תבדוק, תחליט! עמית

330i

New member
תודה לכולם ! אני מתלבט בין DELPHI

ל JAVA................

חובבן

New member
תלמד שפה - לא סביבה

הרבה מתחילים לא מבדילים בין שפת התכנות (למשל ++C) ובין סביבת הפיתוח (למשל ++VC). חשוב ללמוד את השפה, זה הבסיס. השפה גם משתנה לעיתים רחוקות (כל כמה שנים טובות) בעוד שסיבות עבודה משתנות כל הזמן.

למעלה