איזה שמנים יעזרו לי?

odeia

New member
איזה שמנים יעזרו לי?

שיעולים, נזלות ואף סתום, הרגשת קור, צמרמורות, הרגשת שריפה בבטן ובגב, כאבים בכל הגוף, תשישות, סחרחורות. יש לי סיר עם מים על הרדיאטור, איזה שמנים כדאי לשים שם? ליידוע, בחדר איתי יש פעוטה בת שנה וחצי ואני גם מניקה. ועוד שאלה קטנה: שמן אשכוליות ושמן ערער, למה טובים? (שכחתי כבר למה קניתי אותם).

אקליפטוס או אורן

יכולים להיות לך נהדרים אקליפטוס לבוקר ואורן ללילה. 2 טיפות לכל היותר לא יותר מזה!

ebony

New member
אקליפטוס מסוג רדיאטה

מתאים גם לילדים קטנים.... ואפשר להוסיף לבנדר שמוריד רעילות של שמנים

odeia

New member
איך אני יכולה לדעת איזה אקליפטוס זה

מה שיש לי? אין משהו אחר שניתן למרוח/להריח לפעוטה בת שנה וחצי?

ebony

New member
על הבקבוק צריך להיות כתוב

סוג האקליפטוס... אם לא כתוב אל תשתמשי בשמנים של אותה חברה כי יכול להיות שזה בכלל זיוף כימי..... יש המון סוגי אקליפטוסים ועל בקבוקונים של חברות איכותיות וטובות רשום הסוג גם בעיברית וגם בלטינית... אפרי לשים לבנדר לפעוטה זה מאוד עדין ולא רעיל ומעולה לתינוקות קטנים.

odeia

New member
למה יכול לעזור לה הלבנדר, שכרגע

היא יותר חולה ממני? יש לה חום די גבוה קצת נזלת, פה ושם שיעול, חיונית, מנמנת מידי פעם, יונקת יפה.

ebony

New member
תיראי אם נדבר עכשיו דוגרי.....

אני לא לוקחת סיכונים עם תינוקות... עדיף לגשת לרופא ולשאול אותו מה הוא אומר ולחזור עם דיאגנוזה ואז לנסות שמנים ארומטיים, תינוקות ושמנים זאת קצת בעיה כי צריך מינונים מאוד מאוד קטנים ויש רק מספר מצומצם של שמנים שמתאימים לכן לא הייתי לוקחת סיכון אם לא למדת את התחום והייתי ממליצה בחום לגשת קודם לרופא....

odeia

New member
../images/Emo101.gif../images/Emo124.gifאיזה שמנים טובים

להורדת חום אצל פעוטות? איזה אצל ילדים? איזה אצל מבוגרים? האם במריחה או בהרחה?

ebony

New member
להורדת חום אצל פעוטות טוב

נר רקטלי של שמן פלפל שחור על פי שלוס אני אישית לא ניסיתי מעולם. עץ התה מוריד חום אצל כולם אם שמים אותו באמבטיה אבל צריך להזהר כי זה מוריד חום מאוד מהר וצריך לעקוב אחרי החום.

odeia

New member
אם אשים נגיעת שמן עץ התה

בנקודת הורדת החום ברגל, זה יכול לעזור?

odeia

New member
השאלה היתה יותר אם ניתן לשים ישירות

על הרגל כטיפה (על 2 הרגליים) של עץ התה והאם זה יעזור להוריד את החום.

ebony

New member
אפשרי לשים ישירות

אבל אם זה יוריד את החום אני ממש לא יודעת כי לא ניסיתי.... אני עדיין ממליצה ללכת לרופא או פשוט לתת נר של אקמול זה הרבה יותר רלבנטי לדעתי כשזה מגיע לתינוקות.

odeia

New member
נר אני לא שמה אלא רק אם אין ברירה

אם כבר נותנת סירופ. שמתי קצת שמן, החום לא ירד ולא עלה. עכשיו היא באמבטיה, בסיומו, לדקות האחרונות אנסה להוסיף כמה טיפות, נראה איך תגיב. רופא יש רק מחר בבוקר ואין מצב שאני אצליח ללכת איתה מחר לרופא. חוץ מזה בגיל הזה אומרים לא לרוץ ביום הראשון לחום, ואני בדר"כ לא רצה, לא רוצה להוריד לגמרי רק קצת כדי להקל. אצלי קצת זה 1-3 עשריות המעלה.

אני לא ממליצה על עץ התה לילדים

כיוון שזו תמצית חזקה מאד. התמצית הזו מיועדת לשימוש מקומי בלבד. ואסור להוסיף אותה לתערובת לעיסוי כללי. אני מקווה שלא שמת לתינוק המסכן שלך את התמצית. השמנים האלו לא נועדו לניסוי והטעיה. מה גם שעץ התה ממריץ והילד לא יהיה רגוע בגלל זה. אני המלצתי על אורן בלילה . ועל אקליפטוס בבוקר. מסיבות מאד הגיוניות, אם אין לך את השמנים האלה. אז אל תעשי כלום. כי את מזיקה לילד סתם. עוד דבר: אסור לטפטף על הילד שמנים כאלה אלא רק במבער. אבל כיוון שציינת שאת עושה סיר מים חמים זה מתפשט בכל החדר ולכן האפקט הוא אותו אפקט. ואם את לא יודעת איך משתמשים אז אל תשתמשי כלל!! הילד שלך הוא לא צריך להיות זה שיעשו עליו ניסויים.

Negyot

New member
עוד רעיון

להורדת חום לילדים ומבוגרים כאחד: לערבב חצי כוס מים עם חצי כוס חומץ פשוט, לטבול בזה את הגרביים של הילד / המבוגר עם החום, לסחוט ולהלביש על הרגליים, על זה לשים גרביים יבשות. חומץ מוריד חום, אפשר לשים גם כמה כפות באמבטיה אבל אז זה יכול לגרום רגישות במקומות מסוימים בעור של ילדים קטנים, ולכן מומלץ הפטנט עם הגרביים. עובד, בדוק.

ebony

New member
נכון

אבל חייבים להזהר עם זה מאוד מאוד מאוד ולמדוד כל הזמן את החום ולראות שהוא לא יורד יותר מידי ולכן עדיף כבר נר של אקמול.

פרם שי

New member
רק כדאי לזכור

שחום זה לא מחלה בד"כ. חום הוא דבר טוב, אם אינו גבוה מדי (מעל 38.5 בד"כ), והורדתו משמע פגיעה ביכולת ההגנה הטבעית של הגוף מהמחלה. הורדתו היא הארכת חיי המחלה בגוף.

למעלה