איזה שיר אהבתם

גנגי

New member
גם אני כמו כל היהודים

אענה על מה שלא שאלו אותי: שנאתי את השיר "אבא הלך לעבודה", כי היתה בו השורה המצמררת "הלך, הלך, הלך...", שכבר בחושיי הילדותיים הבנתי שפירושה "הלך שלא על מנת לחזור". ולשורה הבאה "ישוב עם צאת הלבנה" לא האמנתי. כן-כן, מספרים לי שאבא לא יחזור, ואח"כ מרגיעים אותי עם זה שהוא יחזור כשאני כבר אישן. בטח. בטח. אהבתי את השיר "דני גיבור" (כה הוא נקרא?), מפני שהוא היה עצוב ונוגה ורומנטי ושובר-לב, ותמיד הזדהיתי שם עם דני וכעסתי על נורית המרשעת, שרמסה לו את הפרח ואת הלב באכזריות שרק אסנת (במלעיל) מהכיתה שלי היתה מסוגלת לה.

מארסו

New member
מעניין

גם אני תמיד חשבתי ששרים שם "הלך הלך הלך". עד שנהיו לי ילדים משלי ופתאום ראיתי ששרים שם "הלך, הלך אבא" (ואם תחשבו על המשקל של השיר, זה גם יותר הגיוני) : "אבא הלך לעבודה הלך הלך אבא יחזור עם צאת הלבנה יביא לך מתנה" והנה הפך השיר המדכא הזה לשיר די אופטימי

גנגי

New member
זה לא משפר לי את הנאחס.

גם "הלך הלך אבא" נשמע לי סופני.

freedom rider

New member
הדובון יומבו

יש לי דב זריז נחמד שקוראים לו יומבו אף מתוק ופה נחמד ובראש יש כלום בו עכשיו זה מתנגן לי בראש ומשום מה הופך לעגלה עם סוסה - עוד שיר שהיה בתקליט הנפלא של יפה ירקוני. ועוד להיט בלתי נשחכ מאותו תקליט: ריח דבש וריח מנטה שעת הערב מופזה על החוף ישבה חבריה למדורה העליזה על החוף המואר מול חופו של נהר הנה ככה יסופר ובהמשך השיר כל אחד מתכנן את תכניותיו לעתיד ראובן יסלול הכביש ויעל ויעל בפרות תטפל רפתנית תהיה יעל וחנן וחנן כמובן כמובן החליט להיות גנן אויש, זה כל מה שאני זוכר, האלצהיימר שלי מתגבר כנראה.

lexigali

New member
נרדמה היא וחולמת

בלי מקצוע ישנה נרדמה מול האש הן תוכלו לנחש כי מרים רק בת חמש!

arivederci

New member
גם אני חשבתי מייד על התקליט הזה

מאוד אהבתי את "יומבו" למרות כל התלאות שעוברות עליו בשיר הזה. אהבתי גם את "מיכאל" "חיכיתי חיכיתי בכיתי בכיתי ומי לא בא..." שאת מילותיו כתבה מרים ילן שטקליס, ושרה שושיק שני בביצוע שתמיד גרם לי לבכות. בשלב מאוחר יותר אהבתי מאוד את שירי הילדים ששרה חווה אלברשטיין-"עץ הכוכבים", "שבע" (מזמן מזמן, רחוק רחוק...), "מקהלה עליזה".

אטיוד5

Active member
עין גדי.

עדיין אוהב אותו. שיר השכונה. גם אהבתי. יש לי אברסיה להבה נגילה. מי איתי בהצטמררות הלא-נעימה הזאת?

אטיוד5

Active member
אה, ושכחתי את ...

אבאל'ה בוא ללונה פרק. ועוד כמה - ההוא עם הרגל מעץ. דינה ברזילי. ונצואלה, ונצואלה.

hillelg

New member
בארץ סין חי צ'ן-סו-לין

בבית עם גינה ולו שלושה בנים גדולים ובת אחת קטנה... וגם: רצה ביילא בו שנתיים, והמעיל - זהב פרוויים. עוד שנה המעיל כאילו עוד יותר יפה אפילו...

lexigali

New member
הי! את צ'ן סו לין אני הזכרתי לך!

ואת "גלגולו של מעיל" אני היכרתי קודם!
(אתה בסדר, אתה, יא ורדית!)

טאמבולינה טאמבולינה גברת אגודל

היא כל כך קטנה, אין לה שום מישקל טאמבולינה שרה ורוקדת בלי לחשוב היא כל כך קטנה אני לא זוכרת את הסוף. היה באותו התקליט של ציפי שביט גם סיפור-שיר על הכינורית הקטנה. חבל על הזמן.

למעלה