איזה רוגע!

pejoya

New member
איזה רוגע!

לפי מצב ההודעות בפורום, אני מבים שלילה שקט עובר על כוחותינו בצידון?שכולם/ן ישנים/נות ? כולי קנאה. ועוד אחרי 2 כדורי שינה.. אולי מישהוא/היא מכירים את התרופה "Stilnox"? אשמח לשמוע רשמים וחוויות. לילה טוב.. (בוקר?) - בשאיפה. פג'ויה.

ורד302

New member
רובם כאן ערים

אבל לא תמיד יש כוח לקום מהמיטה. היתה תקופה קצרה שהייתי מדליקה את המחשב כשלא הייתי נרדמת וגולשת. אבל הרגשתי שאחרי העיסוק במחשב עוד יותר קשה לי להירדם. וגם היה לי נורא קשה להתרגל לאור ולמסך המסנוור כשקמתי מהמיטה בחושך. אז ניסיתי במשך כמה ימים להשאיר את המחשב דולק כל הלילה, אבל הרגשתי שזה מפריע לי. אני חושבת שמה שהפריע לי בעיקר הוא עצם הידיעה שהמחשב דולק והמחשבה "האם לקום/להישאר במיטה". בתקופה האחרונה אני לא נותנת לעצמי לקום מהמיטה, ופה ושם אפילו ישנה איזו שעה-שעתיים. החופשה מסתיימת היום. כל כך קיוויתי להשלים שעות בחופשה, אבל לא היה לי לילה אחד נורמאלי. ולכן גם לא יצאתי לטייל, ובעצם לא עשיתי שום דבר. הייתי בבית רוב הזמן. לא הייתי מסוגלת לתפקד. העייפות ממש מכריעה. הלילות הם סיוט בשבילי, והיום שאחריהם לא פחות.

ורד302

New member
ובקשר לתרופה

אני לא מכירה את התרופה הנ"ל. אני במשך שנים קיבלתי כדורי הרגעה שונים, שתחילה עזרו ובהמשך התחילו לשבש את השינה. ועם השנים קיבלתי מינונים יותר גבוהים וכדורים יותר חזקים. ושום דבר כבר לא עזר. ניסיתי פעמים רבות להפסיק לקחת כדורי שינה, ובדרך כלל אחרי 3 יממות ללא שינה הייתי נשברת. לפני שלושה חודשים התחלתי לעשות לעצמי "גמילה" מהכדורים. בינתיים אני עומדת בזה יפה. לא נשברת. אמנם מאד קשה לי, אבל אחרי שאני מורידה מינון - אני לא מעלה חזרה אם אני לא נרדמת. תחילת הגמילה התחילה עם שבוע שלם ללא שינה כמעט, אבל המשבר העיקרי כבר מאחורי.

דנטל

New member
לא הייתי בבית בשעה הזו, חזרתי בשש

ואת התרופה אני לא מכירה. בכלל לא מכירה כדורי שינה. ברוב הלילות אני מצליחה לישון, הבעיה העיקרית שלי היא שאני מקיצה המון פעמים בלילה. הלילה/בוקר הזה היה טוב. בקושי הקצתי במהלך השינה. ככה זה בדרך כלל בימי שבת אחרי המסיבה.

pejoya

New member
חיית לילה?

אני מבין מהמעט שקראתי (ההודעות פה חביבות ומעלות בי הזדהות רבה) שאת מעורה בחיי הלילה במקום ישובך. יש לכך קשר עדין לייקיתותייך המרובות ולוויתור שבשינה רצופה ורציפה? אני מרשה לעצמי להניח שכן.. פג'ויה.

דנטל

New member
קודם כל, זה יום שישי

גם אם לא הייתי סובלת מנדודי שינה, אני מניחה שבימי שישי הייתי יוצאת כמעט קבוע. בנוסף, זה שאני סובלת מנדודי שינה ושקשה לי ללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם (יעני, פאזה מאוחרת), גרם לי להעביר את רוב המחויבויות בחיים שלי לשעות קצת יותר מאוחרות, מה שמאפשר לי לצאת לבלות גם בימים שיש עבודה למחרת. לא עושה את זה יותר מדי, אבל יכולה להרשות לעצמי. אכן, חיית לילה
.

אבי 8

New member
Stilnox

סטילנוקס ( או זודורם) היא תרופה להשראת שינה בלבד וללא אפקט הרגעה. משך זמן השפעתה נמוך יחסית (5 שעות בערך) ולכן היא יעילה למצבים של קשיי הרדמות ואינה גורמת לתחושת עייפות בבוקר. תרופה זו "קלה" יחסית ופחות ממכרת לעומת תרופות שינה אחרות (למשל בונדורמין) ולכן יש לה פחות תופעות לוואי. חלק מהאנשים המשתמשים בסטילנוקס טוענים שהיא אינה ממכרת בזכות משך זמן השפעתה הקצר יחסית, אולם רופאים במעבדות שינה רואים מגמה של התמכרות, אבל פחותה יותר. לאחר שימוש של 5 חודשים בבונדורמין,ועם בחילות קשות בבוקר אני מתחיל אט אט להשתמש בסטילנוקס תוך כדי הורדת מינון הבונדורמין בהדרגה ולבסוף (אם לא יהיו בעיות) שימוש בסטילנוקס בלבד. אם יש לך קושי בהרדמות וטכניקות הרגעה פשוטות לא עוזרות, מומלץ להתחיל מתרופה זו,הנחשבת בטוחה יותר לעומת תרופות שינה אחרות ישנות,הממכרות יותר.

ורד302

New member
לי עד היום לא הציעו את התרופה הזאת,

כי הרופאים שטופלתי אצלם סברו שהפרעת השינה היא רק סימפטום למשהו אחר (אולי מתח, חרדה, מחשבות וכד'), ולכן התרופות שנתנו לי היו תרופות הרגעה שונות. אבל קשה לומר שהבעיה נפתרה, אלא ההפרעות רק התעצמו.

אבי 8

New member
תרופות הרגעה

גם תרופות הרגעה ממכרות (למשל קסנקס או קלונקס) ורופאים מציעים אותם למקרים של מתח וחרדה ולעיתים הן יעילות גם לנדודי שינה, אבל לא לכולם. קראתי על מקרים שתרופות הרגעה,כנ"ל,מעוררות. לכל אחד זה משפיע בצורה שונה ולכן יש צורך במעקב רפואי למדידת היעילות. אם התרופות שהוצעו לך אינן יעילות גשי לרופא ואולי ימצא לך חלופה אחרת. יכול להיות שהמצב שלך החמיר, בגלל חוסר בשעות שינה מתמשך, שמוביל אותך למעגל קסמים של מתח וחרדה->נדודי שינה וכו'. תנסי סטילנוקס.זוהי תרופה פחות ממכרת,בטוחה יותר וזולה יותר.

ורד302

New member
לקחתי קלונקס במשך שנים

בנוסף לתרופות אחרות, בתקופות שונות. בהתחלה ממש עזר לשינה. במשך השנים ההשפעה פחתה בצורה משמעותית. לשמחתי, לא התמכרתי לקלונקס. אבל לצערי, התמכרתי ללוריבן. אולם לשמחתי, לאחרונה נגמלתי אחרי ייסורים קשים... (זה התחיל משבוע שלם נטול שינה)

למעלה