איזה קטע

• פותח הנושא RAKA
  • פורסם בתאריך

RAKA

New member
איזה קטע

בסקר הקליפ השבועי שבאתר http://www.progrock.co.il דיפ פרפל משאירים את RUSH מאחור. וזה מחזק את הטענה שרוב חובבי הפרוג רוק הם בעצם מטאליסטים שכנראה הגיעו לז'אנר דרך להקות "מטאל איכותי" כגון דרים ת'יאטיר וכו'. הלא זה אבסורד שבאתר פרוג דיפ פרפל מביסים את RUSH. סתם חומר למחשבה.

epitaph

New member
בכלל לא אבסורד...

למרות שקוראים לאתר פרוג רוק הוא יותר מתקרב לנושא של פורום אגדות רוק מאשר בלעדית לפרוג. ומה רע בזה שדיפ פרפל ינצחו את ראש? (למרות שאני בעד ראש האופן אישי) בסך הכל להקה מעולה, בדיוק כמו שראש להקה מעולה.

מורנא007

New member
נחזור לוויכוח העתיק ../images/Emo8.gif

זה בגלל שדיפ פרפל מאנגליה, ראש מקנדה והסקר נערך בישראל ואותם אנגלופובים מצביעים שם שוב ושוב.

RamiSun

New member
2 התשובות נכונות

האתר של מושל הוא לא רק אתר של פרוג, אלא רוק שנות השבעים (אגדות רוק) לסוגיו. ואנחנו אנגלופילים...אין מה לעשות.

RAKA

New member
בתור אנגלופוב

אני חייב להודות שדיפ פרפל מזכירים לי יותר להקות אמריקאיות מראש.

cut2

New member
אנגלופוב!

רוצה להרחיב? איך אפשר להתנגד למדינה המופלאה (מוסיקלית) הזו?

RamiSun

New member
לא אומרים אנגלופוב אלא אנגלופיל

אנגלופוב זה אחד שמפחד מאנגלית אנגלופיל זה מה שאתם מתכוונים וכן, יצאתי פעם עם אנגליה (וולשית בעצם...)!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא אנגלופילית. אבל הבריטים שולתים!

אין מה לעשות, יש להם מבטא שווה, יצוא גברים נאה, ויופי של מוזיקה.
כשהסתכלתי לא מזמן על אוסף הדיסקים שלי, היה רוב מוחץ לבריטים. הביטלס, פול מקרטני (ועוד יצוג מה ליוצאי הביטלס) דיויד בואי, קווין, ג'נסיס, ג'ת'רו טאל... בעצם כל הרוק המתקדם שיש לי על המדף, הוא בריטי. מדובר בכמות קטנה (כ-15 אלבומים אבל עוד היד נטויה) ועדיין, גם הרכישות הבאות המתוכננות שלי - בריטים. יש לי על המדף אפילו אלטון ג'ון, רובי וויליאמס (שר סווינג) וכמה אניה, ככה בקטנה. הבריטים ייצאו גם את (רשימה חלקית בשליפה מהירה) פינק פלויד, האבנים המתגלגלות, המאנקיז, לו ריד וג'ולי אנדרוז (כן, שמתי לב שהיא לא ממש מתקשרת לרשימה. אבל אני חולת מחזות זמר, כבר אמרתי). חוצמזה גם האירים עושים יופי של מוזיקה (ואני לא מתכוונת ל-U2). מהמוזיקה האמריקאית אני מחבבת בעיקר פולק (פול סיימון, ג'וני מיטשל) ומה שאני קוראת "מוזיקה שחורה ישנה" (ג'אז, בלוז, סווינג, מוזיקה קברטית וכו'). אם הייתי המקובל מ"זהו-זה" (זה שהבאבא-בובה הוא הסגן שלו) הייתי מסכמת ב"פול מקרטני, פול מקרטני, פול מקרטני".

מורנא007

New member
אנגליה/ארה"ב

תקני אותי אם אני טועה, חלק מהרשימה שניכסת לבריטניה היא מארה"ב, כמו לו ריד שהוא זמר יהודי מניו-יורק וג'ולי אנדרוז. אני מסכים שהבריטים שולטים בתחום הרוק המתקדם (או לפחות שלטו בשנות ה- 70). אבל גם ממדינות אחרות קמו להקות מעולות, במיוחד מאיטליה, יפאן וספרד. היום מרכז היצירה בתחום לא נמצא בבריטניה כבעבר, אם כי להקות כמו Marillion, IQ ו- MOSTLY AUTUMN מייצגות את בריטניה בכבוד.

trilliane

Well-known member
מנהל
צודק לגבי לו ריד, טעות שלי

העבודה המשותפת שלו עם דיויד בואי בלבלה אותי... אבל ג'ולי אנדרוז?! הכל בסדר אצלך?

מורנא007

New member
כלניות כלניות ../images/Emo79.gif

זה כבר פוליטיקה ולא קשור לרוק מתקדם במיל.

RAKA

New member
נראה לי שיש בלבול

התכוונתם שאנגלופובים הם שונאי להקות יוצאת אנגליה? הרי זה אבסורד. איך חובב פרוג יכול לא לאהוב להקות יוצאות אנגליה?

רמי כתב אנגלופיל

כלומר, חובב אנגליה. אתה כתבת אנגלופוב. ובכל מקרה, זה לא אבסורד. זאת פשוט הייתה בדיחה. כמו כל השרשור הזה, בעצם.

מורנא007

New member
הטעות במקור היא שלי

וככימאי שמתעסק באפקטים הידרופובים והידרופילים אני פשוט

למעלה