איזה קטע, פורום רומח...

arden20

New member
איזה קטע, פורום רומח...

בטח יש פה טונה אנשים שמגיעים ואומרים "וואו... איך אהבתי את הרומח בגיל 13... נוסטלגיה..." וזה נורא מעצבן אתכם... סורי... אבל באמת, פעם נורא אהבתי את הרומח (מה שקראתי, ואני מבינה שזה גרגר חול על שפת הים לעומת מה שנכתב...) ונחמד לראות שיש קהילה חיה שמתעסקת בזה... אני אשאר בסביבה, ונקווה שיהיה מעניין!

SaberTooth

New member
../images/Emo52.gif../images/Emo52.gif../images/Emo52.gif../images/Emo52.gif

ברוכה הבאה...

arden20

New member
זה לא שהיום אני לא,

(לא קראתי אותם כבר כמה שנים טובות), פשוט, הרמח היו ספרי הפנטזיה הראשונים שקראתי (חוץ מאולי ההוביט) וזה קצת נשאר כחויה מכוננת... כמובן שספרי פנטזיה הם לכל גיל... אני מכורת פנטזיה לחלוטין... מותר להזכיר פה ספרי פנטזיה אחרים? כי ראיתי שיש פה כינויים מושפעי טולקין (ח"ח) ושיר של אש וקרח (עוד יותר ח"ח, הספר הבא יוצא בנובמבר, יש!)... ובכלל, בהיותי בחורה (כן סייבר, בחורה!) אני נקשרת לדמויות... ועם אהבתי דמות בגיל 12, אני אוהב אותה גם היום (פטתי, אני יודעת...) ולכן התלהבתי מזה שיש פורום...

wisp

New member
בכלל לא

פטתי, את יודעת שתירגמו עוד ספרים שכנראה יצא לך לפספס: הכי חדשים הם אחים לנשק וכבשן הנשמה, לא?? ד"א, עשו כריכוצ חדשוצ לאגדות, שוב???

arden20

New member
וואלה...

בזמנו קראתי את רשומות, אגדות והספר המשך הזה עם הילדים של כולם... ובאמת ראיתי בסטימצקי שהכל בעטיפות חדשות ונוצצות... אולי אני אקרא שוב את מה שיש לי בבית... ושאלה - (יכול להיות שבילבלתי הכל, תקנו אותי אם כן...) בספר המשך הזה (איך קוראים לו לעזאזל??) מככב הבן של סער וקיטיארה, שלמיטב הבנתי נוצר מתישהו כשכולם נפרדו לחמש שנים והם (סער וקיטיארה) נסעו ביחד לסולאמניה... עכשיו, בתקופה הזאת קיטיארה ותאניס נחשבו לאייטם, לא? זה לא לחלוטין סותר את הדמות של סער להשתרלל עם השרלילה של חברו הטוב ביותר?

arden20

New member
סבבה... אבל...

להבת קיץ זה אכן שם הספר שלא הצלחתי להזכר בו... אבל לא קראתי את "כבשן" אז איך נתתי לזה ספוילר?

wisp

New member
לא נתת ספויילר לכבשן

נתת ללהבת קיץ, יש סימן שאפשר לסמן בו את ההודעה
. לידיעתך: כבשן הנשמה זהו ספר שמספר את סיפורו של רייסטלין מגיל של זאטוט עד למבחן שלו במגדל, הספר מספר על הרגשות שלו, שכמובן כולם יודעים שהוא שונא את הגוף שלו וכדומה, בספר מסופר גם על שאר בני החבורה, ועל היכרות של חלק מהחבורה. -אחים לנשק מגולל את סיפורם של רייסט ואחיו אחרי המבחן שפחות או יותר הרס את גופו של רייסטלין, בספר הגיבורים מצטרפים לצבא ומגיעים לנקודה שבה הם צריכים לעשות בדיקת מצפון, בספר גם קיטיארה מופיעה (אן אני זוכר נכון).... צמד הספרים פשוט נהדר, אני אישית נורא אהבתי כי כל סיפור על רייסטלין מענג אותי (^_^), אבל באמת כתיבה טובה...

arden20

New member
אני מבינה שאני יוצאת דופן...

אבל אין לי רגשות כלפי ריסטלין... אני לא שונאת אותו או משהו, אבל הוא גם לא עושה לי את זה... ואחיו הבטטה האפויה בטח שלא מדגדג לי...

arden20

New member
טוב, על תצחקו עלי...

אז כדי שלא תחשבו שאני חולת רוח לגמרי אני אתחיל בהקדמה... בגילאים 12 - 14 (הגילאים שבהם קראתי באובססיביות קלה את הרומח) הייתי ילדה חולה. דיכאון קליני. ניסיונות התאבדות, טיפול טרופתי מסיבי, שנתיים איומות. אני זוכרת את זה עכשיו כמו שזוכרים סיוט אחרי שמעוררים ושותים כוס קפה. זו הסיבה שדי קל לי לספר על זה (בפורום של אנשים שאני לא מכירה...) - זה כבר לא חלק ממני... אני מפנה אתכם לקטע ב"רשומות", כשהחבורה נופלת בשבי ומובלת בקרונות. ההתנהגות שסער5 מציג שם היא התנהגות דיכאון קלאסית. פרקי שינה ארוכים באמצע היום, יאוש, קוצר רוח קיצוני כלפי אנשים אחרים, אובססיה לגבי העבר... אין, הבנאדם דורש פרוזאק. וכך הוא הפך לגיבור שלי. לא אמרתי לעצמי שהוא "בדיכאון" כפי שלא הודתי בפני עצמי שהאבחנות של הפסיכולוגית והפסיכיאטרית מדויקות. וזה היה חד פעמי מבחינתי... דמות שעוברת משברים דומים לשלי ולא עוברת ניתוחים של פסיכולוגיה בגרוש / אמפתיה זולה / ניסיונות "תיקון"... פשוט, ככה הוא. וככה אני הייתי... זה נדיר למצוא "הבנה" כזאת בספרות פנטזיה (ובספרות בכלל למען האמת)... אז נכון, מתחסד, מעצבן, אובססבי וקרציה... הוא עדיין הדמות שלי...

wisp

New member
יש גם לו

ספר משלו, קראת את הסיפור שלו בשישיית המפגשים?? הרבה מאוד חושבים שזה לא ספר מוצלח במיוחד, אבל אם הוא הדמות שלך, אז כנראה שתאהבי אותו.....קוראים לו "המידה והשבועה"...

arden20

New member
לא רק שלא קראתי...

גם לא ראיתי את זה אף פעם... זה תורגם לעיברית? ויש את זה בסטימצקי וכאלה?

wisp

New member
זה תורגם בהחלט

סדרת שישית המפגשים, יהיה לך יותר קל למצא את זה בסיפריה הקרובה....

למעלה