כשאפי איתם היה אצלנו היו שני מקרים עם עזרא: אחד שמשהיא שאלה אותו למה לא להצביע למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה אז הוא אמר לה איזה סיבה כזאת שבאמת פעם קראתי עליה והיא נכונה והיא אמרה לו "לא זה לא נכון" והוא אמר לה "זה כן נכון תקראי את המאמר הזה והזה ותראי שזה נכון" והיא אמרה "זה לא נכון המורה שלי לאזרחות אמרה לי שלא" ואז כל מי שהיה שם ירד עליה בו זמנית שני זה שמשהו אמר משהו בנושא אחר אז אפי אמר לו "זה כן קרה" אז המשהו הזה אמר לו "זה לא קרה" אז אפי אמר לו "זה כן קרה ואז ההוא אמר לו "זה לא קרה" (קיצר סתם מתווכח) אז אפי לא יודע מה להגיד למשהו כזה אטום אז הוא אמר לו טוב תשמע אני לא יודע מה להגיד לך קיצר משני המקרים האלה אפשר לראות שהעזרא בשכונה שלי די סתומים ואת כל זה הם עשו בסניף שלנו כאילו חשים בבית אלה אפילו שהם חושבים שיש יריבות בין בנ"ע לעזרא בשכונה והם כל הזמן עושים מזה מלחמה די עלוב
ומה הפשט ב'הוא כ"כ ממלכתי'? אדם שהולך נגד חוקי התורה כי הוא הולך ע"פ חוק המדינה (למרות שאף היא הולכת נגדו והוא בעצם הולך אחריה), אדם כזה לא נקרא ממלכתי. אני לא חושב שאיתם הוא כזה.
לידי ביטוי. ומה הוא אמר? לא משו מיוחד שהדרך היחידה להנחיל את הערכים שלנו ולהשפיע בגדול זה ע"י בחירות ולא ע"י זה שנלך לגבעות כמו מה שהיה בעמונה, ועכשיו זה הזמן לפעול כדי שאח"כ לא נבכה על מה שקורה. שזה משאל העם האמיתי וכו'. אני בטוחה ששמעת את הדיעה הזאת עשרות פעמים. ורגע רגע לא הבנתי למה אתה מתכוון פה "אדם שהולך נגד חוקי התורה כי הוא הולך ע"פ חוק המדינה (למרות שאף היא הולכת נגדו והוא בעצם הולך אחריה), אדם כזה לא נקרא ממלכתי. אני לא חושב שאיתם הוא כזה." אפשר הסבר?