איזה קור

G a v ® i e L

New member
מה יהיה אתכם ?

זה לא אורז שם בשק החמום !!! ו"מרבד הקסמים" זה לא שטיח ! זה מטוס ! הגעתם לארץ במטוס ! די לחיות באגדות, די לג'חנון ולמרק הרגל עם הפרונקלים. נמאס !. גבריאל, מעצבן אותך שיהיה לך חמים ונעים !

תיזהר!!!!

שאני לא אוכל 1/2 ק' חילבה,ואתחיל לרקוד לידך עם ידים מורמות אל על סופי שגם ככה מעוצבנת, כי זה עושה חמים ונעים

jane34

New member
מה שק אורז? בקבוק חם עם מים

כמו בימי הסבתות..... מסתובבת אתו בבית ישנה איתו יושבת מול המחשב איתו אוכלת אתו צופה בטלויזיה אתו רק במקלחת וב....אני לא איתו....מי זה....? בקבוק חם רצוי ומומלץ רק של חברת FASHY ולא להתפתות לקנות את הזולים והמעפנים ב19 ש"ח בסופרפארם... לא נעים למצוא בקבוק חם (מה זה חם?רותח..)מטפטף לך על הגוף ואת חושבת שאת סתם פתאום מתחילה להזיע או להפריש הפרשות מימיות מהברכיים.... חורף חם שקט נעים ובטוח לכולנו..........

jane34

New member
נשבעת לך בבית הכנסת הגדול...

כל מילה שלי מלמיליאן. הכי יפה זה שכולם נדבקים ממני אפלו ילדי השכנים והחברות הזאטוטים רוצים רוני פוקיק כמו של אופק (של אופק הגיע ביבוא אישי מגרמניה בובה בצורת קוף מקסים)וקוראים לבקבוק החם שלו רוני פוקיקי כולם עכשיו רוצים רוני פוקיקי ורד השמיעי קול אני חייבת אימות פרטים ונתונים(יש לי עסק עם שוטרת בדימוס) והפעם סופי יקירתי זה לא היה כיד הדמיון זה ממש אמיתי!!!!!!!! שבת שלום(אמרה ג'יין ונעלמה כשעל הכיריים כבר מוכנים הסירים: סחנה(חמין/צ'ולנט על כל מרכיביה במיוחד חיטה מתוקה בשבילי.....) רצועות של פילה דג עם רוטב חמצמץ מרוקאי(נו מה רצית רוטב אשכנזי ? קציצות עוף עם תפואד קציצות בקר עם קישואים עוף סיני שיוכנס לתנור קצת לפני כניסת השבת מרק חרירה חמצמץ חמים מזין וטעים שבת שלום ישראל!!!!!!!!!!!!

לא פיקפקתי בענין הבקבוק לרגע

שבועת צופים
צחקתי על התיאור של הנוזלים שיוצאים מהברכים חחחחחחחחחחחחחחח וואלה שווה לבוא אליך השבת, עם כל האוכל הזה,יאמייייייי אני מכינה צ'ילי קון קרנה (פעם ראשונה, חסר לי שלא יהיה לי טעים!!!!) והמרק חרירה הזה, כל הזמן שומעת עליו, ואף פעם לא טעמתי ממנו, הכצעקתה??????????????

חרירה אורגינל

עם הפיתות שלו זה אחד הדברים הכי הכי טעימים לא חושב שיש הרבה שמשתווים לזה

jane34

New member
אני אסביר לך

המרכיבים לא מי יודע מה מורכבים ומיוחדים (משמעות השם חרירה - משי מרק משי יעני....) אורז עגבניות חומוס תפאד גזר הכל חתוך לחתיכותממש קטנטנות קצת תיבול ויש לו מרקם מיוחד הטעם הוא חמצמץ ....טלה כתב משהו על פיתות לא ידועת מה היתה כוונת המשורר אבל אותי למדו שלא מלבינים פני מרוקאים ברבים אז אני תכף אשאל אותו...... צ'ילי קון קרנה? אם הוא לא חריף עם שעועית אדומה אני לא אוכלת.....אז לא ממש 'כפת לי אם יצא טעים אם לא טעים מותק את מוזמנת(כן אפשר גם עם מזל) לבוא לנגב מרק...... הזכרת לי שיש גם אורז.....

האאאאאאאאא הבנתי

טוב,צריך לטעום כדי לחוות דיעה. והצ'ילי קון קורנה, חייב להיות חריף (ככה כתוב) אז נעשה אותו חריף הבעיה שאת השעועית החומה הזאת אני רגילה לאכול אחרת, בשבת בבוקר עם טחינה,שמן זית,כמון (הרבה) שום כתוש (הרבה מאד) לימון וביצה קשה. אז קשה לי לשנות את היעוד של השעועית הזאת, אבל אני אף פעם לא אומרת לא! מזל מסרה נשיקה על הלחי, למרות שהשבוע, בפעם הראשונה היא הפליצה
ואני והקטנה שלי היינו על הקרשים בגלל זה במשך 20 דקות
. עירית בית שמש הזעיקה אזעקת אמת,חשבו שיש מתקפת גזים מעירק

ג'יני

אורז??? גזר????... תפו"א? בח'רירה? את מרוקאית או שידרגת לבד את המרק? כי זה לא המתכון המקורי לאן נעלמו העדשים? החומוס? האיטריות? איפה הקמח? איפה כל המרכיבים "התאדו"? כשזה חם, זה ה-מרק, בשילוב פיתות מרוקאיות... אחלה תוספת לצמיגים.

jane34

New member
ממרוקייה למרוקי בוא רגע נשמה כנס

לא הבנתי מה הקטע עם הפתות? אשמח לתרגום.....

ג'ין (מקווה שאת זה הבנת)

אני אסביל לסופי ואז לך סופי המיוחד בו...אי אפשר לתאר... כשאמא שלי תחזור מהטיול בעוד חודשיים אדאג לך לטעימה.... פיתות ג'ין אצלנו יש פיתות מיוחדות שההולכות עם המרק הזה את יודעת שיש הבדלים בין סוגי המרוקאים יש מהערים יש מההרים יש ממרקש ומד'אר לביאדה... יכול להיות אצלכם חסכו??

jane34

New member
טלה יקר שאלתי את אמא שלי

היא דווקא ממכנס(נחשבים מלומדים שם לא? למרות הקמצנות שהולכת לפניהם ...)עם שורשים מקזבלנקה - טוענת שלא שמעה על זה..... אמרה רק שידועה לה ורסיה של עדשים במרק פיתות?
וואלה מעולם לא שמעתי אפשר גם לבוא כשאמא שלך תחזור? שבת שלום מותק

טלה..

הם לא חסכו בכלום שם...
זו לא החרירה המרוקאית ללא ספק, בלי קשר למיקום גיאוגרפי במרוקו, לחרירה המקורית יש וורסיה אחת ויחידה. מה שהיא מתארת שם זו עסידה לשמה.

חן חן40

New member
קור

כמה סבלתי מהקור כל חיי. ואתמול חזרתי מטיול במדבר. בבוקר, לא כל כך מוקדם, ככה 8,9 בבוקר, קר בחוץ, שתי חולצות ומעיל פוך אבל הנשימה נשימה שמכניסה אויר נקי וחמצן טהור לראיות. בחיים שלי לא נהניתי כל כך מפשוט לנשום. אולי כי אני כבר נוגעת ב-3 חודשי גמילה מעישון? אבל נהניתי...............

למעלה