איזה קור הה?

איזה קור הה?../images/Emo186.gif

במה אתם מחממים? אנחנו בנתיים עם מזגן...אבל נראה לי שעומדים להתקשר אלנו מחברת חשמל ולאיים עלנו שאנחנו גומרים את החשמל לכולם
אני פוחדת מהחשבון חשמל...בקיץ קיבלנו 1000 ש"ח
...מעניין מה עכשיו... אני סובלת מהמזגן...הוא מיבש, ולא נעים לשבת כשהוא עובד...רדיאטור אפקטיבי לסלון גדול? במה כדי לחמם? אולי בגז?

גם אנחנו מחממים במזגן

כי הוא החימום הכי זול, וכדי להתגבר על היובש, אנחנו מפעילים בסלון מכשיר אדים קרים. רדיאטור מחמם טוב, אבל לוקח לו המון זמן והוא זולל חשמל היסטרי. תנור גז מחמם מעולה, רק צריך לקחת בחשבון את הריח וגם שחייבים להשאיר חלון פתוח ומאוד להיזהר ליד ילדים (להבה גלויה)

אפרתש

New member
נפט. תנור אחד גדול לכל הבית

מחמם נפלא. את מוזמנת לשבת אצלנו
וכשכלכך חם ונעים, שוכחים כמה זה יקר. הורי מחממים בגז, וגם אצלם מאד חם ונעים. אני חוששת להכניס תנור גז. אם את עושה את זה, אז רק תנור עם הגנות נגד דליפה.

Neta558

New member
גם אצלנו

אבל זה לא מחמם את כל הבית, בחדר שלי תמיד קר. החימום הכי טוב מבחינתי הוא ללבוש שכבות ולבלות מתחת לשמיכות, זה לא מייבש את האוויר ולא מבזבז חשמל

NimrodKAdim

New member
חימום במזגן

אנחנו מחממים במזגן. מדליקים אותו חזק (27 מעלות) בערך שעה ואז מורידים ל-25. כשכל הבית חם (הקירות הריהוט הרצפה) אז הרבה יותר נעים המזגן פועל נמוך, לא מייבש ולא עושה רעש. אני לא ממליץ לכבות אותו, אלא להשאיראותו דולק גם אם יוצאים לכמה שעות. המזגן הופך להיות נעים רק כאשר כל הבית חם והמזגן נמצא על חום נמוך. במצב כזה הטרמוסטט של המזגן מפעיל את המזגן כל איזה 40 דקות לדקה או שתיים רק שביל לשמור על החום. החלק היקר בחימום הוא החימום בהתחלה. השימור של החום הוא מאוד חסכוני ולכן לא כדאי לכבות את המזגן.

למזגן הספק עבודה קבוע ולכן הוא לא

מחמם חזק יותר ב-27 מעלות מאשר ב-25 מעלות. הוא פשוט פחות מכבה את עצמו. אין באמת טעם לשים על 27 אם אתה רוצה 25. ככלל, בחורף שמים תמיד על 22 מעלות ובקיץ על 25.

NimrodKAdim

New member
הבחלט יש טעם וזה אפילו מומלץ

הטרמוסטט מכבה את המזגן כאשר הטמפרטורה ליד הטרמוסטט מגיעה לטמפרטורה הרצויה (בד"כ הנקודה של האוויר חוזר). מה שקורה כאשר הבית קר ומדליקים את המזגן, המסלול הישיר של האוויר (פתחי מזגן עד האוויר החוזר) מתחמם ראשון ולאט לאט ובהדרגה מתחמם כל הבית. כאשר המסלול הזה מגיע לטמפרטורה הרצויה המזגן נכבה למרות שהטמפרטורה בבית נמוכה יותר ואז נהיה מהר מאוד קר. ואז כשהמזגן נדלק, זה חוזר חלילה. לכן כאשר הוא עובד חם וכשהו נכבה קר. בכלל לא כיף. לעומת זאת, כאשר מכוונים את המזגן לחום גבוהה יותר, הטרמוסטט נכבה כאשר בטמפרטורה גבוהה יותר עד שהבית כולו מתחמם (קירות, ריהוט, רצפה הכל). ואז כאשר מורידים הרבה יותר נעים. כאשר המזגן נכבה, כל הבית חם כי הכל מקרין חום וזה מאוד נעים. פיזור החום הוא אחיד, וקל יותר למזגן לשמור על החום (הוא ממש נדלק ל-2 שלוש דקות ונכבה). אני יודע שהרבה אנשים בארץ נוטים לא לקבל את הגישה הזו. אבל אנחנו בבית מאוד רגישים לקור. כשהתקנתי את המזגן, קראתי הרבה חומר בעניין (גם חו"ל) והופתעתי לגלות שהפעלת מזגן באופן ממושך (אנחנו משאירים אותו דולק גם אם אנחנו יוצאים לכמה שעות), היא הרבה יותר יעילה (מבחינת פיזור חום) וממש לא בזבזנית כפי שכולם נוטים לחשוב. יש לנו חברים שבקושי מדליקים מזגן, וכאשר הם מדליקים אותו כי קר מאוד, הם מדליקים אותו על עוצמה מאכסימלית לחצי שעה ואז מכבים אותו כי הוא מייבש ולא נעים. כאשר הטרמוסטט מכבה אותו, נהיה קר ולא נעים. ובכלל כשמסתובבים בבית לא נעים ויש מקומות קרים.

ממש מאיר עיניים..

לא ידעתי את זה ובאמת כשאני מדליקה מזגן והוא נכבה אחרי 10 דקות קר לי ולא כייף..! עכשיו הבנתי למה ואני בהחלט אנסה את זה. חוצ- מה עם המתכון של העוגיות..?

מקפיצה../images/Emo105.gif

כי זה עומד לעוף לעמוד 2.... ואני רוצה לשמוע עוד תשובות

אופציה לריח טוב ולחות

אני שמחה סיר קטן על להבה קטנה ובו קליפות של קלמנטינה וכמה טיפות של שמן אתרי (אפשר הדרים, לבנדר, מה שאוהבים). אפשר להוסיף קליפות תפוז, לימון, מקלות קינמון, וכל מה שאוהבים. זה מתאדה ממש לאט, לא מגיע לרתיחה, ומפיץ ריח טוב ולחות בכל הבית.

עם מים..?

הם צריכים להיות רותחי מלכתחילה?? רעיון מקסים. ונמרוד - אם כבר אתה משוויץ בעוגיות - אז לפחות תן מתכון..

המים לא צריכים להיות רותחים להפך..

לשים על אש קטנה קטנה במי ברז. לאט זה מתחמם ומתאדה. עוגיות? אני בעד שיבולת שועל עם רסק תפוחים ובלי סוכר... (סטודנטית לתזונה...Sorry)..

בוזבוזז

New member
מזגן

שהתקנו אמרו לנו שמזגן יותר זול לחימום. העניין הוא שאצל אחותי קר בחורף וחם בקייץ אז זה כנראה תלוי בגודל הדירה ובמיקום . אנחנו כמעט לא מפעילים היא מפעילה כמעט תמיד.

reuthal

New member
ברור שתלוי במיקום

לדוג' אצלנו יש שמש רק בצהריים מ13:00 עד שקיעה. מה שאומר שבחורף קר כי אין לי שמש ישירה ובקיץ חם כי השמש ישירה בשעות הכי חמות.

אין כמו קמין נפט ו ../images/Emo185.gif חם!!!

מחמם את כל הבית וגם כיף לשבת ליידו בהתחלה שממש קר...

למעלה