איזה פרופ עדיף?

eyalvais

New member
איזה פרופ עדיף?

לטיסן פאן פליי מנוע OS 25 מה עדיף ומה יתן יותר כח? 9X6 או 8X6 אני רוצה להפיק כמה שיותר כח ולא מהירות.

maayan i

New member
לעניות דעתי

אף אחד מהם לא יתן יותר כוח מהשני. הגדול יותר יתן יותר מהירות מכוון שיש לו יותר שטח פנים. כדי לקבל כוח צריך מידה נמוכה יותר של זווית המדחף. 10/6 נותן יותר מהירות מ10/5 , אבל השני נותן יותר כוח.

אלעדהלר

New member
תשובה

המנוע שלך נותן X כוח ע"פ חוק שימור האנרגיה לא משנה איזה פרופ תשים בשורה התחתונה הכוח X שהמנוע שלך נותן ישאר כוח X עם כל פרופ שתשים. מגוון הפרופלורים מיועדים להתאים לסוגים שונים של ביצועים רצויים מהטיסן לדוגמא: בפאן פלי תשתדל יותר ללכת על פרופ בעל רדיוס גדול ופסיעה קטנה. ובטיסן פטרן על רדיוס קטן ופסיעה גדולה. מקווה שעזרתי אלעד.

maayan i

New member
נכון אבל

הכוח של המנוע נשאר קבוע, אבל איך שאתה מנצל אותו משתנה לפי המדחף. יש הסבר מפורט על כך בחוברת של הטיסן שלי. בטח אפשר למצוא על כך מאמר גם באינטרנט. בכל אופן אפשר לבדוק בחוברת של המנוע, יש טבלה...

eyalvais

New member
זאת אומרת

שלפי דבריך ולפי טבלת הפרופים עדיף לי לשים פרופ 9X4 והביצועים ישתפרו?

maayan i

New member
הפיתרון המושלם

תקנה כמה, זה לא מאוד יקר. תנסה.... אני הלכתי לפי הטבלה וזה עובד בסדר גמור. אבל תנסה זה לוקח 5 דקות להחליף.

noam weissman

New member
פרופלורים ומנועים

שלום, לכל מנוע יש עקומת הספק ועקומת מומנט (פיתול). שניהם יחסיים לסל"ד המנוע. עקומת ההספק חדה ועולה באופן תלול ככול שעולה הסל"ד, עד לנקודה בה ההספק מתחיל לרדת. לעומת זאת עקומת המומנט הרבה יותר שטוחה. הנקודה הקשה להבנה שמקסימום המומנט לא מושג באותו סל"ד כמו במקסימום ההספק. נהפוך הוא ברוב המנועים כאשר ההספק במקסימום המומנט נמוך מהמקסימום. לכן כאשר רוצים יותר כוח ופחות מהירות נעדיף סל"ד נמוך יותר ולהיפך. בהנחה שאת הבנו נחזור למדחף. למדחף יש פסיעה וקוטר. פסיעה גדולה המהירות גבוהה יותר, אבל העומס על המנוע גדול יותר והוא לא יגיע להספק המירבי. על מנת לקבל מהירות גדולה יותר אנו מטיסים עם מדחף בעל פסיעה גדולה וקוטר קטן. הטיסן מגיע למהירות גבוהה יותר אבל בגלל הקטנת הקוטר ונצילות נמוכה יותר של המדחף ההאצה תהיה איטית יותר. על מנת לקבל מומנט גדול ומהירות לא גבוה (כמו ב 3D) משתמשים במדחף בעל פסיעה נמוכה וקוטר גדול. הקטנת הפסיעה תגרום למנוע לעלות בסל"ד מכיוון שאנו רוצים כוח ולא מהירות נגדיל את הקוטר וע"י כך נוריד את הסל"ד. קוטר המדחף משפיע הרבה יותר מהפסיעה, ירידה בקוטר במעט תגרום למנוע לעלות בסל"ד הרבה יותר מאשר הקטנת הפסיעה במעט.... זה ממש על רגל אחת והרבה גם תלוי במנוע. יש מנועים עצלים יותר ויש מנועים עצבניים יותר. בהצלחה.

hifly

New member
במקום לחנטרש שטויות תלחצו

על המועדפים שלכם וכנסו לאתר FLYHI שם יש במדור מאמרים,מאמר על התאמת פרופלורים,ויש גם במדור "נתונים טכנים" טבלאות התאמת פרופלורים-אין צורך לעסוק בניחושים!!!!! הכל כתוב רק ללחוץ על הכפתורים!!! כנס לטבלת התאמת פרופלורים במדור נתונים טכנים באתר FLYHI קרא גם את זה: טבלה זו מראה לנו את "עומס הפרופלור"או באנגלית Prop Load Factor -PLF שזה בעצם הכפלת קוטר הפרופלור במהלכו("פיטש") הכפלה זו נותנת מספר שרירותי שעוזר לנו להתאים את הפרופלור למנוע לפי צרכי השעה. אם אתם רוצים להרים את סל"ד המנוע אתם תבחרו ב פי אל אף נמוך וכדי לשמור על המנוע שלא יעלה למהירות גבוהה מידי(אובר ספיד) אתם תעלו את רמת הפי אל אף. הטבלא באדיבות חברת APC ---------------- הפרופים המתאימים למנוע זה הם: 8-5, 8-6, 9-4 בקיצור את הדחף הכי גדול תקבל עם פרופ 8X5 !!!!! סע לשלום המפתחות בפנים אמיר

eyalvais

New member
עכשיו אני מבולבל

לפי מה שהבנתי עדיף לביצועי 3D פרופ גדול בעל פסיעה קטנה אז למה אתה(אמיר) ממליץ לי על 8X5 אני חשבתי ללכת על פרופ 10X4 או 10X5

noam weissman

New member
תקשיב לאמיר יש לו קצת נסיון

פרופלור בקוטר 10 אינטש למנוע 25 זה גדול מדי. המנוע יסתובב לאט מדי ויתחמם. חוץ מזה אמיר הציע 9X4 בגלל שרצית כוח ולא מהירות. אני חושב שאולי מתאים יותר 8.5X4 או משהוא קרוב קוטר 9 למנוע 25 אולי גם קצת גדול. צריך לנסות.

למעלה