איזה פורום מקסים

איזה פורום מקסים

נחמד למצוא כזה פורום נחמד ותומך שאכן עונה על כל השאלות. אני גם לקוית-שמיעה עם מכשירי שמיעה בשתי האוזניים. יחסית לרמת השמיעה התקשורת שלי טובה וכל חיי הייתיבסביבת אנים שומעים, גם משפחתי היא שומעת. אני מתחילה השנה ללמוד לימודים אקדמאיים באחת מהאוניברסיטאות בארץ. פניתי כבר לביטוח לאומי לבקשת תיק שיקום ונקבעה לי פגישה. למרות חיפוש שעשיתי כאן בפורום לא ראיתי יותר מדי דיבורים על זה. מהו התהליך לקבלת תיק שיקום? אני בעלת 42% נכות האם יתנו לי? או שהאם נוהגים לתת רק לאנשים עם נכותקשה שפוגעת בתיפקודם היומיומי באופן חריף (כמו נכי גפיים לדוגמא)? מה כולל תיק השיקום? שכר לימוד/ שכר דירה/ גם וגם? ומה אפשר לעשת כדי לקבל אותו?

havitush661

New member
השיקום

השיקום משלם לך את השכר לימוד והוצאות מחיה. 42% זה קצת נמוך לשיקום אבל תמיד אפשר להגיש לועדת חריגים, תדברי עם העובדת סוציאלית שלך אם לא יאשרו לך סל שיקום שתגיש לך בקשה לועדת חריגים. בהצלחה!

bekol1

New member
השיקום נקבע לפי תוכנית אישית

והזכאות מתחילה ב- 20% נכות רפואית. כדי לפנות לשיקום צריך קודם כל לעבור וועדה רפואית בבטל"א שתקבע אחוזי נכות (שאני מבינה שכבר עברת), ואח"כ לפנות עצמאית בבקשה לשיקום- הטפסים נמצאים בכל סניף של בטל"א בקבלת הקהל.

ועל השאלה האישית:

לי יש 65% נכות, אז קיבלתי לימודים מלאים לתואר שני, כי כבר לא יכלתי לעבוד במקצועי הראשון. קיבלתי את כל הסל ולמדתי שנתיים מאוד קשות וסיימתי את התואר בציונים בהחלט סבירים. מצאתי עבודה בכוחות עצמי ואני כבר 10 שנים שם. אז מה שחשוב אחרי שעוברים את הועדה - זה המון מוטיבציה ורצון להצליח! ואת זה את צריכה להראות לפקידה העו"ס. שאת מאוד רוצה ללמוד ולהתקדם: אני מדגישה - יש לך מוטיבציה ואת מאמינה בכוחך להצליח ולהתקדם!!! המון בהצלחה!! אני מחזיקה לך אצבעות!!!

havitush661

New member
יש עזרה לתואר שני??

כמה אחוזי נכות צריכים להיות כדי לקבל את העזרה ללימודי תואר שני? האם העזרה היא כמו בתואר ראשון או פחות?

לא קיבלתי עזרה בתואר ראשון

אז קיבלתי בתואר שני. ולגבי השאלה השנייה- האמת היא שאני לא יודעת. תסתכלי באתר של ביטוח לאומי.

bekol1

New member
הזכאות לשיקום נקבעת

קודם כל לפי אחוזי נכות, כפי שנכתב מעליי. הזכאות מתחילה ב- 20% נכות, שנותנת את הסל המינימלי, ויכולה להגיע עד למימון תואר 2, שכ"ד והוצאות נלוות לבעלי אחוזים גבוהים יותר. אבל יש עוד הרבה קריטריונים שמשפיעים בדרך, כמו גיל, השכלה קודמת ובעיקר התרשמות העו"ס בבטל"א מנכונות המשתקם להשקיע ומהיכולת שלו להצליח בלימודים ולהשתמש בהם אח"כ להשתלבות מוצלחת בתעסוקה. שיקום מוצלח אמור לבחון כל מקרה לגופו, ולאשר גם חריגות במקרים מסויימים. המימון לתואר 2 מגיע בד"כ כאשר העו"ס מתרשם שלימודי התואר הראשון לא מספיקים בשביל המקצוע הנדרש, ולא ייתנו את מה שצריך כדי להשתלב בתעסוקה (למשל בפסיכולוגיה- שם תואר ראשון בלבד הוא בעצם חסר ערך למי שרוצה להשתלב במקצוע). אבל שוב- מה שקובע בשורה התחתונה הוא הבעת נכונות ורצינות בתהליך השיקום ובפגישות עם העו"ס בבטל"א.

jakib

New member
המלצה לפנות למכון לקידום החרש

שלום לך ממליץ לך לפנות למכון לקידום החרש, יש להם נסיון רב במתן סיוע לסטודנטים חרשים וכבדי שמיעה בלימודים וכמובן מתן כל אינפורמציה וזכויות לסטודנט לקוי שמיעה, כתובת האתר שלהם www.sela.org.il ותבחרי "סטודנט?" בעמוד הבית שלהם ותקבלי את כל האינפורמציה הרבה בהצלחה

למעלה