לזניה בשרית, פאי רועים ופשטידת מוסקה- מתכונים
אני חייבת לציין שאני כותבת לך מהראש ולא ממתכון מסודר. (ברוב המקרים ככה אני מבשלת...) לטגן בצל גדול קצוץ קטן עם 3-4 שיני שום קצוצות. אחרי שהבצל מטוגן היטב להוסיף 1/2 קילו בקר טחון ולערבב כל השמן עד שנהיה פירורים והבשר משנה צבע. להוסיף תבלינים: פלפל, אבקת מרק או מלח, מעט כמון. להניח לבשר להתקרר. בסיר שני להכין רוטב עגבניות טוב: לטגן בצל עם שום, להוסיף קוביות עגבניות משהו כמו 6 עגבניות חתוכות, להוסיף מעט סוכר, מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה או בזיליקום קצוץ. וחצי קופסת שימורים של רסק עגבניות. לבלש בערך רבע שעה, בשלב הזה פשוט תטעמי אם הרוטב טעים ומטובל טוב. אם אתם מאוהבי החצילים את יכולה לפרוס חציל להמליח מעט ולהבריש אותו במן זית ולאפות עד ההשחמה. עכשיו מרכיבים את הלזניה בתבנית משומנת קלות: עלי לזניה. פרוסות חצילים,(אם החלטת להוסיף...) שכבת בשר- חצי מהכמות, מעט מרוטב העגבניות. שוב עלי לזניה , בשר טחון והרוטב. ואז שוב עלי לזניה ולשפוך את כל הרוטב שנשאר שיכסה את כל העלים. ולאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה. ניתן להוסיף גם פטריות לרוטב העגבניות אחרי טיגון הבצל. ניתן לגרד תפו"א במגרדת דקה ולפזר מעל הלזניה לפני האפיה. ואם הוספת חצילים יהיה יפה לפרוס אותם דק דק לאפות בשמן זית ולסדר שכבת חצילים דקיקים מעל הלזניה בצורת רעפים. פאי רועים בעיקרון מטגנים את הבצל השום והבצל כמו בלזניה. להוסיף לבשר פטרוזליה קצוצה.(ניתן להוסיף צנוברים קלויים) מכינים פירה מתפו"א מטובל טוב, מוסיפים לפירה (לא כשהוא רותח!) 2 ביצים ואז מסדרים בתבנית- פירה בשר ושוב פירה ואופים עד להשחמה. לפני האפיה "לצייר" עם המזלג פסים פסים לאורך כל הפירה . פאי רועים אפשר ורצוי לאפות בתבניות אישיות. אם לא את הפאי וגם את הלזניה לחתוך רק אחרי שמתקרר קצת. אגב, באותה וריאציה אני מכינה לפעמים מעין מוסקה בפשטידה. מכינה את הבשר כמו באפשרויות הקודמות. מטגנת חצילים פרוסים דק. מדללת רסק עגבניות ומטבלת היטב. משטחת בתבנית בצק עלים, שכבת בשר ושכבת חצילים, רסק עגבניות ואז חותכת בצק עלים לרצועות מסדרת שתי וערב מורחת בביצה ויאללה לתנור. מצטערת שאין לי תמונות להמחשה אבל שלושת האפשרויות טעימות מאד בעיני. בהצלחה.