איזה פורום מעניין...

Lu Tze

New member
איזה פורום מעניין...

אני מתכוון לא מבחינה אינפורמטיבית. יש לי כמה שאלות: 1. אם זה שאתם מפעילים את הפורום תחת חסויות למיניהן (של הבירו האלה בצד) לא מהווה לקיחת חלק בגלובליזציה? 2. ובכלל האם האינטרנט הוא לא אחד מהכלים של הגלובליזציה? 3. וכשאתם אומרים גלובליזציה (נמאס לי כבר לכתוב את המילה הזאת) אתם מתכוונים לזה שכולם עכשיו נראים ומתלבשים אותו דבר או להשתלטות של תאגידים או לזכויות הבני האדם בעולם השלישי שנרמסים בתהליך?

shay or eli

New member
תשובות

1. זה באמת מציק, אבל מה לעשות. 2. זהו כלי של הגלובליזציה היותר חיובית, זאת שמאפשרת תקשורת בין אנשים, חופש וחשיפה למידע ותרבויות. זה לא שאין גם צדדים חיוביים לגלובליזציה. 3. אני אישית יותר מתעניין בכיוון של התנגדות לתאגידים הנצלניים אבל כעיקרון מדברים על שני הנושאים בפורום. והערה: את אומרת "אתם" כאילו שאנחנו מקשה אחת. אנחנו לא, יש פה הרבה דעות שונות ותחומים שונים למען האמת.

ועוד משהו

בקשר לנקודה השלישית - אלו כולן תופעות של הגלובליזציה וקשה לנתק את הקשר בין הדברים - זה שכולם מתלבשים אותו דברק נובע מתרבות הצריכה, שכשלעצמה מכישרה את האנשים להיות צרכנים בלבד ולא לשאול שאלות קשות על המוצר. התרבות הזאת היא חלק מהשתלטות התאגידים וההון העולמי על כל חלקות החיים - התרבות, החשיבה, הפוליטיקה, הרחוב, המים, האוכל, החינוך המידע, התקשרות התחבורה וכו´. זכויות בני אדם בעולם השלישי וגם כאן (עובדים זרים) , וזכוית בני אדם בעולם הראשון (לדוגמא לנשום אוויר נקי, מים נקיים , אוכל בלי רעלים- אלו לא זכויות?) נרמסות בתהליך שכל תחליתו הגדלת כוחו של ההון הבינלאומי על חשבון כל השאר. ראי\ה את בדידות למידע נוס. על הקשרים בין התחומים.

sheda0ktana

New member
לגבי הטינטרטנט

כמי שמחוברת כבר הרבה שנים (מערכת ההפעלה אז היתה חלונות 3.11, מי מכיר מי יודע?) אני יכולה לספר לך/לכם שבהתחלה הטינטרטנט היה באמת כפר גלובלי, לפני שנכנסו התאגידים והסטארטאפים והפכו אותו לדאון טאון הארלם. בזמנו אפילו דובר על החזון המקרסיסטי שקורם עור וגידים ברשת הוירטואלית, שבה לא חשוב מי אתה באמת, אלא מה אתה כותב/אומר ברשת, אפילו אם אתה גבר שמתחזה לאישה או ההיפך. כל עוד זה לא מנוצל לפעילות פלילית, זה מותר ואפשרי ורצוי בטינטרטנט. מעבר לזה, האינטרנט הוא כלי להעצמה של אנשים פרטיים. העצמה כזו, ז"א, מתן כח (כלשהוא) לגוף כל כך מבוזר כמו אני, אתה והשכנים, היא כלשעצמה צעד אני-תאגידי. הרבה מאד מחאות ציבוריות התחילו מהתאגדויות אינטרנט, הרבה מיזמים קהילתיים, שיתופי פעולה בין לאומיים ואפילו התנגדויות למשטר (ע"ע סין, אפגניסטן וכדו´). העובדה שאין (עדיין) גוף שמפקח על האינטרנט, שמרה את הרשת כמקום פרוץ, מערב פרוע, אבל חופשי, עדיין, ולמרות התאגידים והפרסומות המעצבנות, שבו אפשר (עדיין) להעתיק תוכנות (דפוקות, שמייצרים לך עבדים של היי-טק, חלקם בעולם השלישי, כדי שתצטרך לקנות מחשב חדש, כדי שתצטרך לעדכן דרייברים, כדי שתצטרך לעדכן תוכנה כל כמה חודשים, כדי שתוכל להמשיך להאכיל את המפלצת), לקרוא המוווון אינפורמציה חינם (עדיין), להחליף קבצים (למורת רוחו של הRIAA) ואפילו לפרוץ לאתרים של ארגונים שאתה לא אוהב ולהחליף להם את התמונות. וזה כבר ממש לא גלובליזציה.

למעלה