איזה פארגעניגן!

איזה פארגעניגן!

להדליק נר של חנוכה ונר של שבת קדש בעירום ולברך ב"נוסח" המקובל לנו מרבותינו הקדושים מסטולין-קרלין... ממש א גן-עדן, תרתי משמע! תיכף גם אעשה קידוש והמוציא כמו שצריך היה לעשות אבינו הראשון בפניא דמעלי שבתא הראשון, לולֵא חטא. יינע (מסניף אויר של חֵרות).

מטאור38

New member
נר לרגלי.

אח שלי נשמה טובה חג אורים שמח ושבת שלום. סופגניה אכלת? אבקת סוכר הסנפת? מצוות היום קימת? נשמתי להדליק בערום זה המוחיות שלי, תשאל את רותי. כן בימים ההם היו גזרות שאסור להשתמש באור הנר או ליהנות ממנו, אבל היום לאחר שנצחו המעטים את הרבנים ואותותו יבוא לציון גואל מצווה להדליק כל ימות השנה ולהנות מהאור ולהשתמש. וגם אם יש פתיל קצר אני בטוח שלחצי שעה זה יספיק. רגע, בעצם בערב שבת זה אמור לדלוק יותר כי מדליקים לפני הרבה לפני החשכה. רק תיזהר כי אין סומכים על הנס. >מטאור בתנאים מסוימים מפיק אור כחול<

יונה, היית חצי שעה לפני הנרות ?

תשמע חברה סיפור קטן , בדיוק בשנה שעברה , בבית אבא , בליל ראשון של חנוכה , הדלקתי הנר ראשון , ותיקף- מיד הלכתי למטבח לאכול ארוחת לילה , (כיודע אצל חרדים לא אוכלים כלום לפני הדלקת נרות של חנוכה ) ואזי אבא שלי התחיל לצעוק בקול רם עלי , שאין לי יראת שמים , (כי לא הייתי חצי שעה לפני הנרות ,לא שר זמירות ) היא אמר "שאני אוכל ושותה על חשבונו" , בו בשעתע שזה שקר גמור , כי אז הייתי מכניס ממון בבית ! , אמרתי לו מה בעיה בדיוק ? אני מניח תפילין כל יום , מתפלל שלש פעמים ביום , הולך עם ציצית , וזה רק מנהג ! , אז למה אתה צועק , וכועס ? , אח"כ אמרתי לו , "אתה אבא שלי , לא שמעתי מעודי שאבא אמר פעם לבנו שהוא אוכל ושותה על חשבונו, אפילו שזה אמת , סך הכל זה סדר העולם , לא פלא שאני שונא אותך ! " . (זה מנהג שמקור בראשונים להיות חצי שעה אצל הנרות , זמירות- לימוד )

סיסטאר

New member
|סופגניהאני מדליק נרות בעמידת ידיים

מדליק עם רגליים מסריחות. ובאותו זמן משתין

אבל משומד דווקא כן כותב על זה:

לחץ על Caps Lock, עכשיו כל לחיצה על Shift+מספר הופך לסימן ניקוד.

עכשיו אני פה ../images/Emo13.gif ותפסיקי עם הטשולנט

זה מתחיל להרגיז אותי. ואל תשכחי למסור ד"ש חם לאיציק וחיבוק ממני.

תודה

אבל זה ממש קשה, לא חבל על המאמץ ?! ניסיתי לכתוב את ההודעה הזאת עם ניקוד אבל אפילו זה היה קשה מדי.. ואפרופו יום, אני לא בטוח שהוא דיבר על זה, אבל בטוח שהתורה דיברה על זה באיזשהוא מקום.. לא?

למעלה