איזה עצוב

איזה עצוב

היום הייתה מסיבת הסיום של ילדה שלי בגן היא בת 3 וחברה שלה שאלה אותה איפה אבא שלך ?. הילדה שלי פשוט התכנסה בעצמה והייתה ממש עצובה אבא שלה גר באילת והיא כמעט ולא רואה אותו בכלל. לילה טוב

m i c h a l i

New member
זה באמת עצוב

הכאב הזה שלהם ... האם היא שואלת אותך איפה אבא שלה? וגם אם היא לא שואלת האם את מספרת לה עליו? האם היא מכירה אותו? בקשר איתו?

יודעת

טוב מאוד שאבא שלה גר באילת . הם משוחחים כמעט כל יום בטלפון . אני מסבירה לה שאמא ואבא לא גרים יחד אבל אני אוהבת אותה כי בעולם תודה לך.

m i c h a l i

New member
קודם כל אני שמחה לשמוע שיש קשר

בינהם ושהיא משוחחת איתו בטלפון כל יום. ודבר נוסף שרציתי לומר הוא שאת עושה טוב בכך שאת מחדדת לה את האמת ומזכירה לה כל הזמן כמה את (וגם אביה) אוהבים אותה. שנפרדתם זה מזו אבל לא נפרדתם ממנה.
לקטנה כי אני לא אוהבת לראות אותם עצובים

באמת עצוב

אבל מנסיוני הילדים האלה גודלים אומנם עם חסכים ובהמשך חייהם מתוספים גם בעיות רגשיות (שניתנות לפתרון בעזרת פסיכולוג) אבל...יש להם את אמא אמא נפלאה שנותנת את כולה למענם ותמיד תמיד נמצאת שם למענם ולאבות...נותר רק לחוס על האבות שנוטשים את ילדיהם ולבוז להם על עליבותם הרבה חזקי ואמצי יקירה

עצוב..

מזכיר לי...שבני סיפר לי... אמא את יודעת יש לנו בכיתה ילד שאבא שלו גר באילת... ואני...כזו תגובתית... אמרתי לו אוייי מסכן הילד... והוא אמר לי... כן הוא בקושי רואה את אביו... רק מלחשוב על זה... נהיה עצוב...

עצוב , עצוב

חלב לובית היקרה - תתעודדי ותעודדתי את ילדתך, המון אהבה והמון הסברים, ספרי לה שיש משפחות שהילדים גדלים עם אמא וישנם ילדים שגדלים עם אבא ושיש גם ילדים שגדלים אפילו עם סבא וסבתא וספרי לה גם שהחשוב מכל זה להיות מאושר עם המון אהבה במקום שבו גדלים, (יש גם קלטת של ברני שמספר שם הכל על המשפחה). מכל מקום כך אני מספרת לילדתי בת החמש שמעולם לא גדלת עם אבא (אני רווקה) ומדי פעם שואלת שאלות וע"פי רוב זה מצליח. ב ה צ ל ח ה.

למי יותר עצוב?

לילדה או לאמא! זו בעייה שאוליי תיפתר רק אם האמא תתאמץ קצת יותר ותדרוש בכל תוקף שהאבא יבין זאת. המרחק בעייה לטווח ארוך מה יהיה בשאר המסיבות של הילדה לעתיד.

תודה

לכולכם אני באמת משתדלת להסביר לילדה .היא הפנימה שהוא גר באילת .בזמן האחרון היא גם מסרבת לדבר איתו בטלפון יש משהו שאפשר לעשות בגיל הזה היא עוד לא בת שלוש???

ולך

דג נחש חביב אני ממש לא עצובה מהפרידה להפיך, עכשיו עוד יותר טוב לי וכשאני מאושרת הילדה שלי מאושרת

חלילה

לא דברתי על הפרידה הרי זה פשוט<<<<<ההסתגלות>>>>>>>. יודעת את שגם אנוכי פרוד+ילד בן 4וחצי שעבר משברים לא קלים. אך את אשר נעשה אין להשיב.כן ונכון זה קשה לספר לילדה כמה המציאות שהיא חובה היא אכן לא בריאה. אבל חייבים למצוא פתרון למרחק הזה . מאחל לך הצלחה זו אינה משימה קלה

כאב חד הורי אני מתנדב להעביר קורסים

לכל אותם אבות המפקירים את גידול ילדיהם בידי הצד השני,לאבא האישי שלי עשיתי בי"ס בנושא

Anat44

New member
אבות חד הוריים...

בדרך-כלל אבות "מזניחים ילדיהם" שכאלה לא מעוניינים בקורסים כאלה.. רק אתמול שוחחתי עם אב שלא נלחם על לקחת את ילדיו אליו, לפחות כל סופשבוע שני, כי לא מתאים לו, ועוד יש לו תלונות כלפי גרושתו... פויה! כעת אני יודעת להעריך את אביה של פעוטתי, שלוקח אותה אליו באופן קבוע...

אני פשוט מקנא

בכל הגרושות שאומנם התגרשו אבל לפחות לאבות של הילדים אכפת מהם . והם נלחמים על כל יום שמגיע להם לראות את הילדים . ולא מותרים על השבתות שלהם ולו רק שהילד יקיר את אביו. אווף איזה גרוש נאכס יש לי גם בתור גרוש

כן הייתי ןלא ראיתי את אבי 12 וחצי

שנים,זה סרט טורקי בפני עצמו זה היה הסרט הטורקי(החלק הראשון רק לפניי שלוש שנים פחות או יותר אמרתי לו מה דעתי על מה שקרה ועליו היום הוא מכה על חטא. ובמסגרת מי שהוא,משתדל להשלים את החסר בתור סבא, הוא עזר לי הרבה בתקופות בהם נאלצתי לברוח מהבית (יחד עם הילד) מזעמה של אישתי החולה

אני למשל

גדלתי את בני שהיום הוא בן 15 ללא שום קשר עם אביו אביו עלוב הנפש העדיף לנוס על נפשו והותיר אותי לשאת במשימה הקשה עד היום מעולם לא נוצר קשר עם האב צלחתי במשימה וגדלתי ילד לתפארת למרות הקשיים אומנם יש בי את הכאב על שנמנע מבני יקירי לגדול בחברת אב כמו שמגיע לו אבל זה לא היה תלוי בי ואני את חלקי מילאתי על הצד הטוב ביותר

ואיך

התמודדת מול שאלות מהבן לגבי אביו ? מה ענית לו ? ואיך הוא מתייחס אליו היום ? שבת שלום

למעלה