איזה עצבים!

איזה עצבים!

היום הלכתי לרופא לקחת מרשם לרטלין החלטתי שוב להתחיל לקחת.. והוא לא הרופא הקבוע שלי הרופא הקבוע יצא לפנסיה.. אז הסברתי לו שלקחתי וכל זה טאז הוא נתן לי מרשם הלכתי לבית מרקחת והיא הלכה לאיזה 10 דק' ולא הבנתי לאן היא נעלמה בקיצור אחרי כמה זמן היא חזרה ואז היא אמרה לי שהיא לא מוכנה לתת לי רטלין וששאלית אותה למה היא לא רצתה לענות רק אחרי כמה זמן היא אמרה לי שלבני 19 כבר לא נותנים רטלין ושאני צריכה לחזור לרופא.. חזרתי לרופא כולי לא מבינה מאיפה היא באה לי עם היציאה הזו.. וז הרופא התחיל להתעצבן עליי למה לא אמרתי לו שלא לקחתי מי"ב רטלין (הוא לא שאל בכלל) בקיצור מפה לשם הוא אמר שהוא לא מוכן לזה ושהוא מפנה אותי לנורולוג... אני לא מבינה מזה הסיפור הזה.. בגלל שהסטודנטים (לא כולם אבל חלקם) מסניפים רטלין אני צריכה לסבול כי עברתי י"ב ואני עדיין צריכה רטלין?!

חבל על העצבים

גם רופא משפחה יכול לתת מקשם לרטלין אבל חייב להיות אישור של הנוירולוג המטפל וכל כמה זמן חיבים לחדש את האישור כך שהרופא צודק וחבל שהתעצבת. אם את חוששת ללכת לנוירולוג זו כבר בעיה אחרת שאת חייבת להתגבר עליה אם את רוצה לעזור לעצמך.

לא חוששת

לא חוששת אבל מה קרה פתאום אחרי 10 שנים כמעט פתאום נזכרו לבקש אישור... למה לי לחשוש ללכת לנרולוג? איזה בדיקות בכלל עושים שם אני ממש לא זוכרת את כל הקטע הזה...

zivadina

New member
צריך לעדכן את האבחון

ובנוסף, עכשיו את במעמד של "מבוגרת". עד גיל 18 היית במעמד של "נערה" ויש הבדל מבחינת הסיבסוד בסל הבריאות.

צריך לעדכן את הרוקחת..

לפני יומיים הלכתי לקנות רטלין. היתה רוקחת חדשה, וכמובן היא הודיעה לי שאני לא יכולה לקבל את המרשם כי עברתי את גיל 18.. הסברתי לה שההתוויה הזאת כבר מזמן בוטלה, ושתבדוק במחשב, כבר חצי שנה אני קונה באותו בית מרקחת קונצרטה. היא השתכנעה רק אחרי טלפון לאחראי המחוזי או משהו כזה. (לפחות היא הסכימה לעשות את השיחה..) בקיצור - מרשם תיקני וחוקי לא מבטיח כלום בבית המרקחת.

zivadina

New member
אישור למבוגר ב"כללית"

אצלנו, רופאת המשפחה שלחה בקשה ל"מית"ר", וקיבלה אישור למשך שנה. אחרי שנה, צריך לבקש שוב.

אבל אפשר לקנות גם בלי זה

זה רק אישור לסיבסוד. הבעיה שיש בכללית רוקחים שעדיין מאמינים שלאנשים מעל גיל 18 אסור להשתמש ברטלין. את הרוקח בכפר סבא, לדוגמא, לא הצלחתי לשכנע שההוראה הזאת שונתה, וגם לא להתקשר למחוז לברר את זה. (ובגלל זה אני קונה בהוד השרון)

zivadina

New member
הסיבסוד הוא משמעותי.

ריטלין ללא סיבסוד עולה כ-150 ש"ח. ריטלין עם סיבסוד עולה 11 ש"ח.

zivadina

New member
מחירי ריטלין למבוגרים ב"כללית"-מכתב

אתם מוזמנים לקרוא את המכתב אשר שלחתי היום ל"כללית".

למעלה