איזה עצבים...!

meandmeandme

New member
איזה עצבים...!

תמיד שמשעמם לי (בית ספר) עולה לי איזה רעיון של משהו מגניב לכתוב בפורום הזה ואז שאני בא מתישב על המחשב ופותח הודעה חדשה אני שוכח הכול. אם תשאלו אותי זה כבר ממש מתסכל
. לא שאני עד כדי כך רוצה להביע את דעתי זה פשוט שבזמן בלויי בפורום הזה גילתי עד כמה אני בור בכל הקשור למוסיקה וברצוני להשכיל. אני קורא כמה שאני יכול אבל כל שירשור שלא קשור בפינק פלויד או באיזה משהו אחר מהצד כזה שאני מכיר, אין לי מושג מה להגיד. אז עכשיו, במצב של עייפות מוחלטת, מצב שבו הייתי צריך ללכת לישון לפני משהו כמו 3 שעות (כי אני נוסע מחר), עכשיו אני מתכוון להזכר במשהו חשוב מאוד שרציתי להגיד ולפרסם אותו ממש פה בפורום. אוקי.. תנו לי כמה רגעים... קורט קוביין חתייייךךךך!!! סתם לא... אוקי, אם כבר קורט קוביין אז ככה.. אני שונא אותו, אני שונא את נירוונה. ולא בגללם, אין לי שום דבר נגד המוסיקה שלהם, חוץ מזה שזה לפעמים קצת מחופף, מעצבן, לא מושקע וסתם רועש. אבל זה לא קשור. אני שונא אותם בגלל מה שהאמריקיים עשו מהם. לפני משהו כמו חודש יצא לי לדבר עם איזה אמריקאי בגילי (14) והשיחה שלנו התחחילה להגלגל לאט לאט לכיוון מוסיקה, הנושא היחידי המשותף שמצאנו, שאלתי אותה ככה באנגלית תקינה "You Like Music?" הוא ענה "Yes, I love music" בתקווה לתשובה נורמלית שאלתי אותה "What kind do you listen to?" ואז הוא ענה "Nirvana". הופ... מה זה? ממתי נירוונה זה סגנון מוסיקה?
המשכתי לדבר עם איתו אלמוני ובסופו של דבר גיליתי שהשיר שהוא הכי אוהב זה "מריח כמו רוח נעורים" הבן אדם שהוא הכי מעריך זה קורט קוביין, הדיסק שהוא הכי אוהב זה "לאמשנה" וכשהוא יהיה גדול הוא רוצה להראות כמו קורט קוביין. חשבתי לעצמי, "איזה אידיוט, בטח אין הרבה כמוהו". אבל לאחר מספר שיחות עם כמה אמריקקים אחרים נדהמתי לגלות ש90% מהנוער האמריקאי "סוגד" לנירוונה (ה10% זה איזה מסומם שפגשתי שהטיף לי לא להשתמש בסמים). אני ממש לא מבין את זה, הם לא רואים עד כמה תעשיית המוסיקה גורמת להם להעריץ את האומנים האלה? הם לא שמים לב שכל הלהקות החדשות שעולות היום לאמטיוי עושות בינהם תחורות "מי נשמע יותר כמו נירוונה?" והסולונים "מי דומה יותר לקורט?". זה פשוט מחליא אותי. הצורה שבה הם לא פתוחים לשום דבר אחר חוץ מנירוונה במקרה הטוב גם לשאר "יוצאי סיאטל". עכשיו תשמעו, אין לי שום דבר נגד גראנג' אולי לפעמים זה לא הכי מתאים למצב רוח שלי ולפעמים זה יכול ממש לעצבן אותי, אבל יש שם מוסיקה איכותית בסך הכול, רק לאו דווקא נירוונה. אליס אין צ'יינס לדעתי הרבה יותר טובים, אבל... לא יודע. יש בזה משהו שממש ממש מרגיז אותי וגורם לי להראות בג'אנר הזה כמשהו... משהו זול, ממוסחר ומכור. בדיוק מה שזה אף פעם לא היה אמור להיות. ואני שונא את תעשיית המוסיקה על זה שהיא לקחה משהו שיכל להתפח לכיוונים מעניינים וקיבעה אותה, תקעה אותו במקום אחד, (נתנה לסולנים מנות יתר
) והרגה משהו שיכל לחיות עד היום. אז מה אתם אומרים? העייפות השפיעה אלי ואני סתם מדבר שטיות? או שלשם שינוי העייפית הניצה בי חוכמה (ומילים מוזורות)?

מורנא007

New member
תגיד מאיזה מדינה (סטייט) הוא?

לדעתי זה רחוק ופחות מ- 90%. יש ענפים או סיגנונות אחרים במוזיקה שהם פופ בארה"ב כגון: היפ-הופ או ראפ, קנטרי, רוק נוצרי, בלוז וג'אז. האם הראפ והרוק הפופי [בריטני ספירס] ירדו להערכך בפופולריות?

November Rainִ

New member
../images/Emo4.gif

לא הבנתי מה רצית לשאול/לדעת אחרי שסיפרת את הסיפור הזה.

DrunkGoat

New member
...

אז מה אתה רוצה מקורט קוביין? או נירוונה? הוא לא רצה את זה. בגלל זה הוא התאבד. בגלל זה הגראנג' התאבד. בגלל שהוא נבהל מההצלחה שלו (הגראנג'). פרל ג'אם למשל, אחרי טן, התחילו לעשות "בכוונה" שירים בלתי-קליטים. סאונדגרדן התפרקו בדיוק אחרי שהם נעשו מפורסמים, ואליס.. אליס מעולם לא היו באמת פופולריים. אולי בגלל זה הם הצליחו להוציא 5 אלבומים משובחים אחד אחד.

ganooov

New member
זה מעלה לי את השאלה עד כמה ../images/Emo13.gif

השרשור הזה נמצא בפורום הנכון. פורום אגדות רוק צלא עוסק בלהקות גראנג', בשביל זה יש את פורום "גראנג'"
.

matanbu

New member
נירוונה זה לא סגנון מוזיקה

זה תרבות ובעצם כל הרוק בבסיסו מבוסס על התרבות הרבה לפני שהוא מוזיקה.

לא נכון

נירוונה זו לא תרבות. זה לא כמו שהרוק בשנות ה 60 היה תרבות. אלא סתם חבורת אנשים שהחליטו לייצור תת זרם חדש של מוזיקה.. זה שלא יצא להם, זה משהו אחר. אני גם לא מבין את הערצה אליהם.

ganooov

New member
אוי, קשקשנים שלי ../images/Emo4.gif... ../images/Emo13.gif

א. זה לא נירוונה, זה גראנג'. ב. זאת לא תרבות, זה דרך חיים, שחלק ממנה הוא גם מוזיקה ייחודית, שהושפעה מניל יאנג ושכמותו. ג. זאת לא "סתם חבורת אנשים שהחליטו לייצור תת זרם חדש של מוזיקה", ע"ע סעיף ב'. ד. אתם טועים גם בפורום. הפורום הנכון לדיסקוסים על החבר'ה מסיאטל, הוא פורום גראנג'. ה. יש לכם מזל שעכשיו הניבלונגים מנהל לבד, אני הייתי מתנהג אליכם בצורה יותר קשוחה *עושה שרירים*
.

למעלה