איזה עצבים!!

moko21

New member
איזה עצבים!! ../images/Emo46.gif

לקחתי היום את ה T-MAX החדש של אבא לסיבוב (מדהים!) נסעתי לי ברחוב בכפ"ס לצד מכונית, והנהג בשיא האלגנטיות מחליק לתוך הנתיב שלי ובעצם מוריד אותי מהכביש, עצרתי לידו, דפקתי בעדינות על החלון ושאלתי אותו: סלח לי, לא ראית אותי (והיה ברור לי שהוא ראה) בשיא האדישות החמור עונה לי, כן ראיתי אותך, ודבר ראשון על תיגע לי באוטו, ודבר שני... בשלב הזה כבר נתתי גז ממש לא היה לי חשק לשמוע את הנפיחה שהוא הולך להוציא מפרצוף התחת שלו... לא ייאמן!!

כRובי

New member
וואלה?!? אתה רציני ?!?! אני בשוק!!

תנשום עמוק.. קורה לכולם כאן כמעט בתדירות יומית. (לא הויכוח עם הנהגים כמו ה"כמעט תאונה" בשל אדישות המשתמשים האחרים בכביש) ברוך הבא לכבישי ישראל.

dptnl

New member
זה לא יעזור ../images/Emo4.gif

אתה לא תחנך ככה אף אחד, וגם אם אחד ילמד, יש עוד כמה מליונים שלא
גם אני פעם ניסיתי לחנך מישהי. איזה מטומטמת אחת, פעם נכנסה לצומת סואן בלי לעצור בכלל בתמרור עצור, היא המשיכה כאילו לא קיים שום תמרור, דיברה בפלאפון בלי דיבורית, ישבה באוטו הקוריאני המסריח שלה,עם מזגן, ולא עניין אותה אף אחד. היא כמעט פגעה בי. (מרחק של מילימטרים ספורים הפרידו ביני לבינה) ברחתי בפראות לנתיב השני, מבלי להסתכל בכלל אם יש שם בכלל מישהו, דפקתי חראקה של החיים שלי תוך כדי שאני חוסם אותה, ירדתי מהאופנוע (ts אז) ומפוצץ עצבים\אדרנלין ניגשתי אליה לחלון. כמעט שברתי לה אותו, עד שהיא הסכימה לפתוח, ואז הצלחתי להשתלט על עצמי, וניסיתי להסביר לה שלפני דקה היא כמעט רצחה אותי. ה@#@#$$ אמרה, "אתם האופנוענים, נוסעים כאילו הכביש שלא אבא'שכם, גם ככה אתם נהרגים בסוף", או משהו בסגנון בעצבים דפקתי לה איזה קללה, ותוך כדי הליכה לאופנוע שעמד שם מותנע באמצע הכביש, הורדתי פיצוץ א-ד-י-ר מלווה באדרנלין רב, ישר למכסה מנוע שלה. ההיא נשארה בהלם, כי אחרי שנסעתי ראיתי במראות את הפקק שנוצר מאחוריה, שהיא חוסמת נתיב. זה עזר במשהו? לא יודע. עזר לי? בטח. אני הגעתי למסקנה אחת. דו"גים שקטים וקטנים כגון קטנועים (ובמיוחד ה50) זה דבר מסוכן. הם כל כך שקטים (יחסית) שלא רק שנהגים לא רואים אותך, הם גם לא שומעים אותך. הפתרון? דו"ש סינגל בהמתי,עם Free Arrow מאחור,או כל דבר אחר שיכול לפוצץ חלונות. לא רק שנהגי הפחיות יבחינו בך (אההמ, ישמעו וירגישו אותך) הם גם יפנו לך את הנתיב

עם מוזיקה ומזגן , זה לא יעזור

הפתרון איננו ברעש הנפלט מהאגזוז. נהג שלא עוצר בעצור , כנראה לא מרוכז מספיק וגם מטוס סילון בצבע צהוב זוהר , עם מצערת פתוחה לרווחה , לא יעורר אותו. אנשים גם מתנגשים במשאיות (או משחקים משחקי כבוש עם משאיות. כמה פעמים ראית נהג נותן גז לפני רמזור אדום , כדי לעמוד לפני משאית ברמזור? אנשים לא חושבים שיש כלי רכב, שעם כל הרצון הטוב , לא יעצרו "במקום". מבחינתם - יש רווח , נכנסים) יש המוווווווון תאונות בין פחיות , המון. בד"כ , תאונה בין פחיות (תסתכל על פגושי מכוניות מסביב , כמה מהם "נישקו" פעם חפצים זרים? המון) לפעמים תחלוף גם ללא המשך התערבות , חוץ מכמה צעקות , כי הפגוש ספג את הנזק , פעמים אחרות הנהגים יסגרו על פיצוי של כמה מאות ש"ח ללא עירוב הביטוח. נשיקה לדו"ג , פשוט הופכת למסוכנת , וכמעט תמיד יש נזק (לא מהנגיעה , אלא מאיבוד שיווי המשקל והנפילה , אפילו בעמידה). סע בזהירות , אל תסמוך על הרעש שיציל אותך , אלא על תגובת מנוע טובה יותר , על צמיגים טובים יותר , על בלמים טובים יותר , ועל לא פחות מ100% ריכוז)

dptnl

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך, ומוסיף

במקרה של עצירה פתאומית, תמיד רצוי ואף חובה לא לבלום מאחורי המכונית שעצרה עצירת פתע, אלא לברוח לאמצע (אם מתאפשר) פעם השכן שלי (זה עם הווספה) נסע מאחורי מישהו שעצר בפתאומיות, ולמזלו של השכן, הוא החליט לברוח לאמצע (להיות מקביל לזה שעצר עצירה פתאומית), זה היה צפוי. הרכב שנסע מאחורי השכן, נכנס בהוא שעצר בחוזקה, מה שהיה יכול למחוץ את השכן למוות, אם היה עוצר מאחורי הרכב שבלם בחוזקה.

s212

New member
רק לפעמים

הייתי רוצה שיהיה לי את היכולת לתת דוחות.

itai199

New member
צריך לנחזיק עלא בקטנוע בשלף...

וככה כל פעם שקורה משהו פשוט שולפים אותה ודופקים להם את האוטו קצת עושים להם פחחות וממשיכים בנסיעה כרגיל

never a pilot

New member
מעולה

פשוט מעולה לתדמית האופנוענים/קטנוענים בארץ הקודש, ובודאי שיגרום לאנשים לשים לב לאופנועים (אז זהו, שלא... ונסה לפחח איזו הונדה של ערס). לדעתי - כל מה שאמרת - אפילו לא בצחוק.

אורי-

New member
יש תדמית , בוודאי . . .

אני לא מצפה שנהג יאהב את העובדה שדו"ג מזגזג בין מכוניות , תראו פעם שליח חדור מוטיבציה , ותבינו... לפעמים הוא מסכן גם רוכבי דו"ג אחרים , שובר מראות , שורט רכבים - וממשיך. (יש גם כאלה שפשוט סוגרים מראות שמפריעות להם!) אבל , לפעמים , זה כבר לא משנה . . . הצרה הכי גדולה שלי , היא נהגים שלא שומרים מרחק. יום שישי האחרון , אני והרבקוו יורדים לכיוון בית שמש , הרבקוו "לכוד" בין שתי מכוניות כשיש פס לבן (אי אפשר לברוח) , והמאנייק מאחוריו יושב לו על הזנב כל הדרך. 5 דקות אח"כ , בכיכר בבית שמש , רכב נצמד אלי , מגיעים לכיכר - רכב נמצא בכיכר , אני לא יכול לעצור כי האדיוט מאחור כבר עוד רגע דורס אותי , אני ממש נצמד לרכב שחולף מולי בכיכר , פונה מעט שמאלה ועולה על הכיכר עצמה , הרכב שמאחור כבר בכיכר עצמה... לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היית מנסה לעצור / להשתלב בכיכר. (אחרי שהבהבתי וצפרתי , הוא כנראה אמר סליחה, כי הוא הפעיל את אורות המצוקה למס' שניות). איזה תירוץ יש לנהג כזה??? "לא ראיתי אותו"? "לא יודע איך הוא התלבש לי לפרונט"? ויש קטע דרך נוסף , שאני כבר שוקל לוותר עליו. לא מעט פעמים , נהגים ממש נצמדים אלי לפנס האחורי ועוקפים על פס לבן (עד היום 3 פעמים
, 3 פעמים בהם ניסיתי לחפש שוליים כדי לאפשר לאדיוט לעקוף. כבר ראיתי את עצמי נמרח , ופתאום היה נראה לי שפוי יותר לנסוע מסביב. 3 פעמים , 2 בלילה אחת ביום , שתמיד העקיפה מיותרת. או 2 דקות מהכיכר של עין כרם , ואחרי העקיפה הם נעו אולי 5 קמ"ש יותר מהר , או עקיפה על פס לבן , מול סיבוב עיוור , מכריח את הרכב שבבא ממול לרדת לשוליים כמעט לחלוטין! , וכל זאת - כדי להשתחל לרווח בן 5 המטרים , ששמרתי משיירת הרכבים ממול - שנעה באיטיות עקב משאית עמוסה) מה האופציות? לנסוע 100 בסיבוב עיוור הדוק בלילה? לנסוע לעין כרם במקום דרך הקסטל - דרך ירושלים? לעבור לטנדר גדול ורק אז אקח סיבובים איך שבא לי , בלי לחשוש מהמטורף מאחור? או אולי להתנהג כמו חוליגן , לשבור לאדיוט מראה , ואז לגלות שזה אדם שאלים הרבה יותר ממני? את המשוגעים ההם פגשתי גם כשהייתי נוסע ברכב באותו כביש , רק שאז הם היו פחות משמעותייפ עבורי , במקרה הרע מכה בפגוש האחורי - יש ביטוח , ויכולתי להתמקד ב 100 אחוז בכביש. אחרי כל מקרה כזה , אני מאבד מהרגישות שלי לגבי "תדמית". נהגים מטורפים יש בכל מקום. יש גם נהגי רכבים שמשתחלים כמו מטורפים , ומסוכנים הרבה יותר מכל טוסטוס. אני אישית , נתקלתי גם בנהגים שפינו לי דרך , וכשראו שאני לא ממהר להשתחל , זזו מעט וסימנו לי עם היד ובחיוך לעבור. לא מחפש שיאהבו אותי , אבל יש הבדל בין זה לבין להרוג אותי. מה מרגיז אותי? שלפי החוק , כל נהג מעל גיל (לא זוכר...) יכול לחנוך נהג חדש למשך 1/2 שנה. 1/2 שנה , שברוב המקרים הנהג החדש רק יזכה לקבל עוד ועוד חינוך קלוקל.

harabecw

New member
ממליץ על "כל מקרה לגופו"

כמו שנאמר בעבר, רוב האנשים שאתה פוגש על הכביש הם אמא שלך, חבר של האחות, הרופא, העו"ד של השכנה שמתגרשת ותובעת את האימ-אימ-אמא של בעלה. אין צורך ישר לנהוג בגסות אליהם. אני נותן להם את הכבוד המינימלי, משולב בזהירות. אם אני רואה שהם מתחילים לעשות משהו מסוכן, או מתכוונים לעשותו, אז נכנסים למוד קרבי.

micmuk

New member
אל תהיה אופטימי

בת"א הם לא הרבה יותר טובים ולא חסרים דו"ג בת"א... הם אמורים להיות כבר רגילים - אז זהו שלא ! מיק

באנופי

New member
אני הייתי עושה דבר פשוט

מרים רגל ימין, נותן גז, מפרק את האמאמא של המראה שלו מהבסיס ובורח שילמד לקח הבן אלף.. "אל תיגע באוטו שלי..." הייתי מחרבן לו על האוטו.. ואללה. אני עומד מאחורי המילים שלי.

למעלה