איזה עץ לשתול?

יםיבשה

New member
איזה עץ לשתול?

אני צריכה את עזרתכם
: אני רוצה לשתול עץ בשביל שקיים בביתי. אני רוצה להדגיש כי העץ חייב להיות בעל שורשים חלשים כיוון שהשביל מרוצף וכן הוא לא רחב כ"כ, 1.5 מטר רוחב. אבל אין מגבלת גובה. הכיוון של השביל הוא צפוני, אנחנו גרים במודיעין. חשבתי לשתול אחד מהעצים הללו, אשמח אם תוכלו לומר לי מי מהם הכי מתאים בהתאם לנתונים שצירפתי: קלמטינה מיכל רימון שסק תאנה מנגו. ושאלה נוספת האם מנגו נחשב לעץ עמיד שנקלט מהר באדמה? כמו כן מה הגובה המקסימלי שלו והאם הוא צורך הרבה מים? ושאלה אחרונה וחביבה, באופן כללי רציתי להבין האם מותר לאכול פרי של עץ כלשהו (לדוגמא, תפוז סיני, לימון סיני, תפוז ולנסיה, גויאבה תותית וכד') כבר בשנה הראשונה שהעץ מניב את הפרי? ואם לא, אחרי כמה זמן מותר לאכול את הפרות? תודה תודה תודה לעונים

סמיאגול

New member
תשובות

רק על מה שאני יודע לתאנה יש שורשים מאוד חזקים ולכן הוא לא מתאים לך, אני הייתי בוחר ברימון בעיקר את הזנים הנמוכים יותר (יש מתאם חיובי בין גובה העץ לעומק וגודל שורשיו) מנגו הוא עץ טרופי ולכן הוא זקוק להרבה מים, לגבי גובה מקסימלי אני מניח שזה תלוי בזן. האם מותר לאכול פרי בשנה הראשונה? אם את דתיה אסור לך לאכול בשלוש השנים הראשונות. אם את לא אז תאכלי ותהני.

bel011

New member
מקפיצה את שאלתך....עצים רבותי...יש

רעיונות? הצעות?

שקדי

New member
אם אתה בעניני איסור עורלה

המומחה בענין הוא רייב רופן לשאלתך הראשונה אני בעד לימון מוסיף המוןןןןןן אגב..........

יםיבשה

New member
תודה על ההקפצה. לימון כבר יש לנו../images/Emo13.gif

ואני לא דתיה. אז אשמח לאכול כבר מן הפירות. ועדיין... אשמח לקבל תשובות, איזה עץ עדיף לשתול? ת ו ד ה ש ו ב

reuven4u

New member
לא הבנתי למה צריך שורשים חלשים?

מהפחד להרמת אבני השביל? כי אם כן - לדעתי תאנה לא ממש תעשה נזק אצלנו גם יש תאנה, אומנם לא בקרבת שביל אבל השורשים עוד אף פעם צצו או הרמו את האדמה מסביב, הם חזקים אבל בתוך האדמה בכל מקרה אני מצביע בעד התאנה - בעניי הפי הכי הכי שיש מקום שני זה איזה עץ רימון עם פרות בצבע בורדו - אם אפשאר כל השאר הרבה הרבה אחריו מנגו למיטב ידיעתי זה עץ ענק לא נשיר (קר מוות מתחתיו בכל החורף) וטרופי - למה לשתול אותו דווקה במודיעין?

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif תאנה ושאר ה"פיקוסים" לא ירימו

בלטות אם נשתלו נכון והושקו נכון. אם גינה מושקית 'בלי סוף', אין שום סיבה שהעצים יעמיקו שורשים למעמקי האדמה.. למה להם להתאמץ ולבזבז אנרגיייה ?! שולחים שורשים אופקיים.. קלי קלות.. וכשחסר להם.. תוקפים את צנרת הביוב הדולפת.. מרימים בלטות ו.."נכנסים הביתה לבקר".. שתילה נכונה, עם בור עמוק, קומפוסט והשקייה ממוקדת, 'תלמד' את העץ להוריד שורשים למטה ולהגיע לשכבות עתירות מים, בלי לחטט אצל השכנים. יש לי תאנה צנועה וחמודה בת כ 5 שנים, השתולה 2 מטר מקיר הבית ו 2 מטר משביל.. וגם.. צמודה לבריכה. שום בעיות.

יםיבשה

New member
אני מדגישה שוב שהרוחב שאצלי הוא 2מ'

כך שהמרחק בין הגומחה לבית היא 1 מטר.

רוּפֵן

New member
ממשיך לטעון כי....

אין משמעות למרחק, אם מתבצעת 'שתחלה נכונה'. המרחק הוא רק עניין דקוראטיבי. ראיתי כבר תמונה של מישהו מהפורום שמגדל עץ תפוח צמוד לקיר. הענפים הפונים לכיוון הקיר, נגזמו והעץ מתפרש לרוחב הקיר. עץ השזיפים שלי - 'סנטה רוזה' נשתל לפני הרבה שנים במרחק של כ 70 ס"מ מהקיר והענפים פונים לכיוון הגינה והבית עדיין עומד ואנו נהנים מהשזיפים (בקיץ).

יםיבשה

New member
לגביי הפחד-כן, אני מפחדת שהשורשים

ירימו את הריצוף בשביל. הבטון מתחת לריצוף לא עשוי מי יודע מה טוב לצערי. לגביי המנגו, אני מחפשת עץ/שיח שיהיה בגובה וברוחב פלוס מינוס כמו עץ תפוז סיני אז חשבתי שהוא יכול להתאים... אני ממש לא נעולה דווקא על מנגו. מה שכן חשוב לי שזה יהיה עץ פרי אבל במימדים של עץ שיח. שאלה אחרונה, האם אתה יודע מהו הזן הספציפי של עץ הרימון שהמלצת עליו? נראה לי שאני אבחר ברימון. ותודה לכולכם שוב.

HAIM63

New member
עץ יפה ולא גדול אגוז המלבר.

הכנסי לאתרי המשתלות המתמחות בעצי פרי. מצורפות כתובות. בהצלחה

reuven4u

New member
כמו שרופן אמר

זה באמת יכול להיות תלוי בטיפול שהעץ מקבל בכל מקרה - אם את רוצה עץ בגודל ת.סיני - אז תלכי על משהו כזה (תפוז,ליים,...), כי מנגו זה ממש לא זה, זה משהו ענקי, ענקיענקי בכל מקרה גם תאנה ורימון פחות יפים בעניי אם הם גזומים בטירוף - הם צריכים קצת מקום כדי להתבטא ולבטא את היופי שלהם

reuven4u

New member
לא יודע - לרופן יש עץ כזה אני חושב

זה עץ הדר רגיל- לא איזה זן מיני אבל לדעתי עדיף ללכת על עצים קטנים, שלא תצטרכי להגביל אותם גם ב2 מטר יש מלא כאלה גם חשוב לקחת בחשבון את כיווני השמש אם זה ליד הבית, קרוב לקיר עצי פרות מעדיפים שמש כדי שיהיו פרות טעימים

רוּפֵן

New member
לענייות דעתי, קלמנטינה 'מיכל' היא

מספר 1 בקלמנטינות ! עסיסית, מתוקה וקליפה הנקלפת בקלות. השנה קיבלנו פריחה ופירות ראשונים, שחיסלנו את כולם תוך שבועיים. עונג אמיתי. ממליץ מאוד ! מבחינת עץ - לא אוכל להעיד, כי המיכל שקניתי, הייתה מאוד חולה (עבדו עלי במשתלה..!) ובשנה שעברה, טיפלתי בה טיפול מיוחד להבריא אותה, והצלחתי. הוציאה פרי ראשון לאחר 6 שנים, אך זה מקרה מיוחד.

למעלה