איזה נתיך נדרש?

davidea

New member
איזה נתיך נדרש?

יש לי מדיח, מקרר ומיקרוגל על אותו נתיך בן 15 אמפר. העומס הנוצר כנראה גורם לנפילת המתח בכל הבית (אני מניח שמפסק הפחת מעיף את כל החשמל אבל אני לא בטוח במסקנה זו). כאשר אני מעביר את המדיח לתקע אחר (ששם הכבל גלוי לעין ולא יפה ולכן אני לא רוצה להשתמש בו דרך קבע) הכל עובד בסדר ואין שום בעיה? האם הנתיך (האוטומטי) בן 15 אמפר מספיק ויש בעיה אחרת או שמדובר בנתיך חלש מידי. אם זה הנתיך, באיזה נתיך להחליפו? תודה

lekner

New member
הנתיך הוא 16 אמפר מדיח אמור

לקבל קו ישיר מהלוח במידה וקופץ הפחת זה לא עקב עומס כנראה יש לך תקלה גם אם היה עומס היה קופץ רק הנתיך של אותו קו ולא כל הבית ממסר פחת לא קופץ בעומס יתר אלא רק בזליגה לאדמה דבר המסמל על תקלה באחד המכשירים דרך אגב 15 אמפר זהוא מפסק שמשתמשים בו בארה"ב

davidea

New member
נשמע סביר ובכל זאת שאלה

לאחר העברת המדיח לתקע אחר הכל עובד כהלכה. אז אולי טעיתי וקראתי נתון לא נכון לגבי הזרם של המפסק האוטומטי (נתיך). איזה מפסק אוטומטי בלוח החשמל של הבית אמור להיות במקרה שאני שם, כאמור, מדיח, מקרר ומיקרו על אותו מעגל? אם יש תקלה באחד המכשירים, ואני חושד מאד במדיח כי רק בהפעלתו הבעיה צצה, אז מדוע הוא עובד כהלכה על מעגל אחר? (זו לא שאלה צינית) תודה

davidea

New member
תוספת קטנה

אני לא בטוח שזה מפסק הפחת שקופץ. אבל כל הבית כבה.

lekner

New member
יתכן שבמקרה כאשר אתה מפעיל הכל

קופץ הראשי עקב עומס אולי אתה לא שם לב ואתה מפעיל מדיח מכונת כביסה ודוד או משהוא כזה כאשר אתה מעמיס הכל על אותו שקע האם זה ע"י כבל מאריך אולי הוא פגום בעיקרון כמו שאמרתי פחת קופץ בתקלה זליגה מאמת של מעגל קופץ כאשר יש עומס על אותו המעגל ראשי קופץ כאשר העומס הכללי גדול מידי כמו שציינתי מדיח אמור לקבל מעגל ישיר מהלוח 16 אמפר גיד 2.5

למעלה