איזה נחת! איזה נחת!

לב ב

New member
איזה נחת! איזה נחת!

נגרמה לי חברים יקרים כאשר בחיפושי בפורומים השונים גיליתי את האתר הזה. לכזה אוצר לא ציפיתי! אמנם ילידת הארץ אך בת להורים יוצאי טורקיה (שגם הם עלו צעירים מאד ארצה). סבא וסבתא נפטרו לא מזמן, ואני אנה הוליך את אהבתי לשורשי? הייתי בטוחה שרק האידיש זוכה למאמצים לשימורה. פה ושם נתקלתי בחבורת תיאטרון המעלה הצגות בלדינו אבל חוץ מזה לא ממש המון. מנסה לשמר את אהבתי לשפה דרך קריאה בספריה של מטילדה סרנו.לפטפט בשפה לא ממש יוצא לי, ההורים שלי ממש אנטי- כמה שזה נשמע הזוי, אבל בעצם אני חושבת שזה יחסם של אנשים שעלו (לא משנה מאין) ארצה כילדים וניסו להטמע בתרבות הישראלית בכל מחיר ולהיות דומים, והורי גם כנראה ביניהם: קיבוץ וכל זה, דווקא הדור של הסבים והסבתות התרפק והתגעגע לתרבות, לשפה, למנהגים, ואני חושבת שגם דור שלישי ורביעי מחפשים שורשים. אני ממש מאושרת שמצאתי אתכם. להתראות חברים!

angelici

New member
בואנה וינידה קורסון קרידה../images/Emo24.gif

אסנטה חנום אגורה,סטו אזיינדו און קבצ´יק קון אונה עוגה פאן ספונצ´דו אקבו דטי
ברוכה הבאה לך לב יקירה תתרווחי לך היגעת לבית החם,אני מכינה קפה עם עוגה ספוגה ועסיסית לכבודך

Sarika

New member
לב,בואנה וונידה ../images/Emo24.gif,כאן תמצאי

את מה שאת מחפשת, אנחנו משתדלים לתרום לשימורה של שפת הלדינו ותרבותה,ע"י שיחה, סיפורים וחוויות מהילדות ומבית אבא,אמא,סבא וסבתא, תמצאי פה פתגמים,שירים,מנהגים, ואפילו מתכונים ובעיקר הרבה חום אכפתיות ופירגון. את מוזמנת לבוא לבקר,להנות וגם לשתף אותנו בכל הזכור לך. וואן אן לה
דה לדינו אי בבה און
קון מוזוטרוס.

tsiporganeden

New member
בואנה וינידה לב ../images/Emo24.gifחמים ונעים

השארי עמנו, תלמדי את השפה, וגם מנהגים, וגם מאכלים "צ´ופר לוס דדוס" (ללקק את האצבעות) וכמובן התרבות היפה והעשירה שלנו. ברוכה הבאה

avielss

New member
ביאן וינידה א מוסטרה קאזה

וון אנגליקי אסטה אזינדו אל קבה אי טודוס אקי טקונטרמוס שקס בואנה ונידה

לב ב

New member
וואוו חברים, חברים../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif|חיבוק

איזה קבלת פנים! אני לא מאמינה למזלי הטוב, איך מצאתי אתכם! שנשמע רק טוב! מונצ´וס בזוס!!

רותי ב.

New member
עוד פעם ברוכה הבאה.. שמחה כל כך

שמצאת אותנו, ושהצטרפת ל-
פה.
יש פה את כל מה שכתבו לך, והמון סימפטיה.

למעלה