איזה נחש מומלץ?

איזה נחש מומלץ?

לאחר שניסיתי לעשות חיפוש ולא העלתי כלום בחכתי, אני מבקש את עזרתכם, למרות שאני בטוח ששאלה זו נשאלה לא פעם.... אני מעוניין לרכוש נחש לבני בן ה 7 . משהו רגוע (מוכתם?), שבתור בוגר לא יהיה יותר מכ 70-80 ס"מ ושהטיפול בו פשוט ויוכל להעשות ע"י הילד. מודה מראש על כל עזרה בנושא.

רן333

New member
אנסה לעזור.

1. נדמה לי שתצטרך להתפשר בנוגע לדרישות הגודל: רוב הנחשים המומלצים כנחש ראשון ושניתן להשיגם היום בארץ מגיעים לאורך של כ-150 ס"מ. 2. המינים שהייתי ממליץ עליהם (השמות האנגליים והשמות המדעיים יכולים לעזור לך לחפש מידע נוסף באינטרנט, כולל תמונות): כרכן תירס (באנגלית: Corn snake השם המדעי: Elaphe guttata או Pantherophis guttatus). קליפורניה קינגסנייק (באנגלית: California king snake. השם המדעי: Lampropeltis getula californiae). פיתון מתכדר (באנגלית של אנגלים: Royal python. באמריקאית: Ball python. השם המדעי: Python regius). 3. הבחירה שלי היא פיתונים מתכדרים. אבל זה בעיקר עניין של העדפה אישית. 4. מה שלא תבחר בסוף - כדאי מאוד לא להסתפק בקריאת מאמרים באינטרנט. מומלץ לקנות איזשהו ספרון שמכסה את גידול הנחש שבו אתה מעוניין. הספרונים האלה זולים מאוד, וקל להזמין אותם מ-www.amazon.com, למשל. את ההמלצות שלי תוכל לראות בקישורים המצורפים. 5. למיטב ידיעתי, החתמה היא דבר שקורה אצל עופות, למשל. אפרוח או גוזל שבוקע מביצה מזדהה עם הדבר הראשון שהוא פוגש. אם אפרוחים של ברווז יפגשו אותך, במקום את האמא שלהם, כשהם בוקעים - הם יתחילו ללכת אחריך כמו שברווזים קטנים הולכים בד"כ אחרי האמא שלהם. לא ידוע לי על דברים כאלה אצל זוחלים. אני לא חושב שניתן לדבר על זוחלים "מוחתמים". 6. מה שכן, עדיף תמיד לקנות זוחל יליד שבי. זאת משתי סיבות עיקריות: א. זוחל שנולד בשבי בד"כ אינו נושא טפילים ומחלות, ובד"כ מתאים לגידול הרבה יותר מזוחל שנתפס בטבע. אצל חלק מהמינים, כמו פיתונים מתכדרים - יש הבדלים דרמטיים בין ילידי שבי וחיות שנתפסו בטבע. ב. כשאתה קונה חיות ילידות שבי, אתה מעודד ריבוי שלהן בשבי, ולא את הלכידה שלהן בטבע. בצורה הזו אתה עוזר להפחית את האיומים על אוכלוסיות הבר של החיה המתאימה. 7. אני לא יודע אם התכוונת לצרף תמונה של נחש. בכל מקרה - התמונה שצרפת היא של דג (מורנה). 8. בהצלחה.

המון תודה ועוד שאלה קטנה....

מילקים - מתאימים לגידול של מתחילים? תודה על התגובה המהירה - וכן, אי יודע שזו מורנה....הנה עוד אחת -צהובת פה.

רן333

New member
גם מילקים מתאימים.

אולי חלקם קצת יותר עצבניים כשהם צעירים, אבל זה עובר עם הגיל. חוץ מזה - נחשים כמו הפואבלן מילקסנייק (Lampropeltis triangulum campbelli), למשל, הם נחשים עמידים ויפים, והם נוחים מאוד לגידול ולריבוי. קיים ספרון מצויין שמטפל במילקסנייקים. אתה יכול לקרוא אותו בחינם, אבל ללא התמונות. הנה.

למעלה