איזה משחק לקנות?

Pentax

New member
איזה משחק לקנות?

אני מאוד אוהב משחקי לוח, בעיקר חשיבה, סחר וכו'. יש לי בבית קרוב ל- 20 משמחקים. לא מזמן גיליתי את הפורום ודרככם את החנות פריק. גלשתי באתר שלהם והחלטתי לרכוש בשלב זה 2 משחקים. על מה מתוך הרשימה הזאת שבחרתי אתם ממליצים יותר: 1. Puerto Rico 2. Ticket to Ride 3. Power Grid 4. Tigris & Euphrates 5. דרך המדבר - Through the Desert (גירסה בעברית) 6. Carolus Magnus 7. משהו אחר... אודה לכם על העזרה

לינק

New member
כולם מצויינים

Puerto Rico, Power Grid, ו Tigris & Euphratesהם שלושת הפותחים בדירוג הגיימרים העולמי ב boardgamegeek. Ticket to Ride ודרך המדבר לא רחוקים מאחוריהם. אם זה עוזר לך - מבחינת מלאי יש כרגע את Tigris & Euphrates, דרך המדבר ו Carolus Magnus. לפי מה שידוע לי בקרוב אמורים לחזור למלאי Power Grid ו Ticket to Ride. בהמשך אולי גם Puerto Rico. בסופו של דבר זה תלוי בכמה אתה מוכן להמתין.

טלד

New member
כמה עצות

מבחינתי שני המשחקים הכי טובים מהרשימה: פורטו ריקו - משחק שאני מסכים לחלוטין עם מיקומו בטבלה של BGG. טוב למתחילים, טוב למתקדמים, טוב בכל כמות של שחקנים, לא נמאס אחרי כמה עשרות משחקים, לא קליל אבל גם לא כבד וארוך מדי. בקיצור - משחק מעולה. קארולוס מגנוס - אולי המשחק הכי משוחק אצלנו בבית. אחד המשחקים הטובים ביותר לשני שחקנים. (לפחות מאלה שאינם משחקי מלחמה). משחק עם עומק אסטרטגי מפתיע, כי הוא נראה פשוט ובעל הרבה אקראיות - אבל שחקן טוב יותר (אפילו בהפרש קטן) ינצח ב90% מהמשחקים. ביחס לשאר - לדעתי Ticket to Ride ו-Power Grid גם כן מצויינים. Tigris & Euphrates ודרך המדבר טובים, אבל פחות.

ycyclop

New member
השאלה היא

מה אתה מחפש? משחק כבד יותר או קל יותר? ארוך או קצר? לכמה שחקנים. איזה סגנון... תגדיר קצת יותר טוב, ויהיה קל יותר למליץ לך

Pentax

New member
אז ככה...

בגדול אם המשחקים לא היו עולים כל כך יקר הייתיקונה את כולם. לכן אצטרך לרכוש אותם בשלבים וצריך להתחיל ממשהו... עד עכשיו באוסף שלי יש רק משחקים שנמכרו בחנויות רגילות. אני אוהב משחקי חשיבה ל-2 או ל-4 אנשים. (יש לנו זוג חברים שמשחק איתנו) באוסף שלי יש נכון לעכשיו יש משחקים כמו: "מנסה חיבורים", "קורידור", "בלוקוס"," אבלון", "רמז", "סקוטנד יארד", "צופן דה וינצ'י", "תופסים אמריקה" "מבוך מאסטר" ועוד... כמו שאמרתי אני מאוד אוהב את זה ומוכן לבזבז על זה כסף. לא מזמן גיליתי את הפורום ואת החנות פריק. אני חשבתי בהתחלה לרכוש את "Puerto Rico" ו-"דרך המדבר". אבל יכול להיות שאשנה את דעתי בעקבות ההמלצות שלכם. אני יודע שכל המשחקים שברשימה שלי הם מצוינים, אבל אני לא יכול לרכוש ישר את כולם ולכן אצטרך לבחור
אגב, מה יותר זול: להזמין את המשחקים דרך האתרים מחו"ל או לקנות בפריק? תודה.

זכוכיות

New member
מה לגבי Caylus?

לנו הוא עובד נהדר גם ב2
(במידה ואין לך מושג על מה אני מדברת: http://www.boardgamegeek.com/game/18602)

זכוכיות

New member
הא, וכמובן שלהזמין מחו"ל יוצא זול יותר.

לפעמים אפילו בצורה משמעותית, גם אחרי דמי משלוח, ובהנחה שאתה עושה הזמנה של 4-6 משחקים.

Pentax

New member
לא ממש עניתי לך...

אני אוהב משחקים שהם מ- 2 עד 4 אנשים. לא ממש כבדים ולא ארוכים מידי. סיגנון...? מה שיש באתר פריק תחת סיווגים של משחקי חשיבה ומשחקי סחר. בגדול אני בחרתי את רשימת המשחקים שהייתי רוצה אבל אני בשלב הזה רוצה לרכוש לא יותר משני משחקים ולכן שאלתי ממה כדאי להתחיל. תודה

ycyclop

New member
דעתי האישית

Carolus magnus - משחק מצויין אבל בארבע הוא משחק של זוג נגד זוג. יש שאוהבים את זה ויש שלא Ticket to Ride - משחק טוב וזורם. זה מה שנחמד בו Puerto Rico - לא מומלץ בשנים כך שאולי זה בעייתי אבל במקומו אפשר בהחלט לחשוב על San Juan גירסת הקלפים היותר קלילה שאצלינו עובדת מצויין גם בשניים T&E לא שיחקתי בשניים אבל יש חילוקי דעות כמה באמת זה טוב בשניים אז גם פה יכולה להיות בעיה Power Grid משחק קצת יותר כבד מהשניים הראשונים שרשמתי, אבל מצויין

Pentax

New member
תודה

אני בהחלט אקח בחשבון את התגובה שלך בבחירת המשחקים. אגב, מה לגבי "דרך המדבר" ו"מצודות"?

ycyclop

New member
שניםה טובים מאד אבל

מצודות משחק מאד חביב, עם לא מעט פסיכולוגיה אצלינו עובד טוב גם עם מעט אנשים דרך המדבר קצת יותר יבש ומזכיר קצת משחקים כמו שח ודמקה בזה שאין בו אקראיות לאחר שהמשחק התחיל, אבל הוא הרבה יותר דינמי ממש ובזה היתרון שלו (והעובדה שניתן לשחק עד 5 אנשים) הוא filler מצויין סה"כ שניהם טובים מאד ואפילו די זולים בהשוואה לאחרים

זכוכיות

New member
אנחנו, עם פחות מ5 אנשים, אפילו לא טורחים

להוריד את מצודות מהמדף... זה משחק לקבוצות גדולות... אז ב2 הוא נשמע לי מאוד לא מהנה.

למעלה