איזה מעצבן זה..

lsd600

New member
תחשוב בהיגיון...

המערכת מתחילה לפעול כשיש נעילת גלגלים. מתי יש נעילת גלגלים? כשבולמים חזק מאוד מאוד. מתי בולמים חזק מאוד מאוד? כשרוצים לעצור מיידית את הרכב כדי למנוע התנגשות. מפסיקים את הלחיצה על הבלם רק כשכבר אין צורך בבלימה. כל עוד צריך להמשיך לבלום את הרכב, הדוושה צריכה להיות לחוצה.

Superdror

New member
הנקודה שלי הייתה

לא להרפות מדוושת הבלם בגלל הרעידות האלו. אם הרעידה הזו מופיעה, תדע שהיא תקינה ונורמלית ואם אתה עדיין נדרש לבלום - אל תרפה מהדוושה. בלימה חזקה בקו ישר לא אמורה לגרום לרכב לשנות את כיוון תנועתו או לגרום ל"זריקה" הצידה. שוב, אני לא מתייחס למצבי קיצון / החלקה. מי שרוצה לדעת איך לבלום ואיך לתקן החלקה מסוג כלשהו - שיקח קורס נהיגה מתקדמת, לא ניתן ללמד זאת בהתכתבות ויש צורך בתרגול במסלול ייעודי ומתאים.

Shaq018

New member
חחח נראה לי שהרכב שלך באמת מקולקל..

רעשים? פיצוצים? חחח מה? מרגישים את הדוושה טיפה קופצת זה הכל, על איזה רעשים אתה מדבר?

lsd600

New member
אממממ...

למען האמת, בפעם הראשונה והיחידה ששמעתי רעש ABS זה היה באוטובוס....

Shaq018

New member
חח זאת כנראה הסיבה

אני מציע לך לנסות בלימת חרום בזמנך בפנוי במרגש חניה ריק, רטוב או יבש, זה לא משנה (על רטוב המערכת תפעל במיידי). גם כדי שתרגיש איך המערכת פועלת, גם כדי שתדע איך הרכב שלך מגיב בבלימת חרום, וגם שברגע האמת לא תבהל סתם.

wil

New member
לך תבדוק../images/Emo70.gif וזה מופנה לכל מי שלא

מכיר את ההרגשה! 1. סע לכביש ריק ללא תנועה ובדוק שאין רכבים מאחוריך. 2. סע כ-60 קמ"ש בקטע ישר. 3. תן בלימת חירום הכי חזקה שאפשר, דוושה לרצפה. כשלקחתי את חברה שלי לבצע את הנ"ל, בפעם הראשונה היא הרפתה מהדוושה כי הרעידות (הנורמליות) הפתיעו אותה. למרות שהסברתי לה מילולית מה הולך להיות. בפעם השניה היא כבר החזיקה את הבלם לחוץ עד הסוף עד לעצירה מוחלטת, ומרחק הבלימה היה קצר משמעותית. התרגיל הנ"ל יכול להתבצע על רטוב או על יבש, כאשר האפקט יהיה הרבה יותר מורגש ומשמעותי על רטוב. מאוד מומלץ לכל אחד לתרגל זאת לפחות פעם אחת, כדי שכשיהיה צורך בבלימה כזו כשילד יקפוץ לכביש, אתם תהיו כבר מתורגלים ולא תיבהלו מהרעידות והרעש שמלווה אותן.

למעלה