איזה מעצבן זה..

איזה מעצבן זה.. ../images/Emo4.gif

עברתי טסט ב31.10 והרישיון שלי הודפס ב1.11 כלומר - המלווה שלי הוא עד ל1.1 ...חודשיים למזלי!! אתמול עבדתי לכן לא יכלתי לעשות את נהיגת הבכורה שלי אז עשיתי אותה היום עם אמאל'ה.. דבר ראשון,לקח לי שעה לשכנע אותה בכלל שתבוא איתי לסיבוב! היא כזאת פחדנייית! דבר שני,עד ששכנעתי אותה ונסענו כל שניה היא אומרת הערה אחרת ומתעצבנת ותכלס זה רק בגלל שהיא מפחדת.. חחח היא אמרה לי פעם אחת "את נצמדתת לימיייין" וידעתי שזה רק בגלל שהיא מפחדת..בכוונה,אפילו לא הזזתי טיפה את ההגה ובסוף שלא קרה כלום אמרתי לה "רואה? זה בגלל שאת מפחדת!" זה כזה מעצבן זה מוריד את הבטחון כמו לא יודעת מה..כל שניה הערה,צעקה,התעצבנות,פחד שלה.. מה אפשר לעשות? ד"א..הנסיעה עם אבא שלי הולכת להיות יותר גרועה! בעע..שיגיע ה1.1

buda11

New member
אין מה לעשות..

רק לסבול. כבר אמרתי כאן כמה פעמים כדי ואפילו רצוי לא לנהוג בתקופות המלווה עם אנישם מעצבנים שעל כול דבר הם מעירים/צועקים/מקללים וכו חחח

חחח כן אה?

זה עוד יותר מלחיץ.. אחרי זה נסעתי עם אבא שלי..חח אמא שלי הפחדנית ישבה מאחורה ומעירה מאחורה מרוב הפחד..כמה אני ואבא שלי מסתלבטים עליה

ShMo0LiKiPoDa

New member
ממש לא

צריך להסביר להורים שהם צריכים לקבל פרופורציות ולהתאפס על עצמם. אבל תקופת המלווה היא חשובה והכרחית וכדאי לנצל אותה עד תום.

buda11

New member
גם נכון

תקופות המלווה עזורת מאוד בהכרת הכביש,הרכב,ובנסעיה של כלל הנההגים אבל כמות הצעקות שאתה מקבל ממש לא עושה חשק לנהוג עם כול ההתלהבות שאחרי הרשיון. גם לי איששית למרות הכול,ככה אחרי המלווה יודעים לנהוג לבד ובלי פחדים. חכי שיגמר לך המלווה תרגיש איזה הקלה בלי שיושב לידך מישו

eliacats

New member
שמתי לב..

שאתה לא ממש נחמד.. אתה די אוהב ליבש אנשים.. גם בשירשור אחר של זה עם הטסט.. קצת רגש.. אז מה אם יש לך רשיון כבר:)

Superdror

New member
אני אומנם עוד לא עומד בתנאים להיות

מלווה - אבל לצערי או לשמחתי(לא סגור על עצמי) הייתי "מלווה" של נהגים חדשים לאחר שסיימו תקופת המלווה. אני בן אדם מאוד רגוע, לא לחוץ, לא מלחיץ ולא נעליים. בן אדם מאוד אובייקטיבי כשזה מגיע לנהיגה - ואני חושב שיש לי הרבה מה לתרום לנהג חדש. בתחילה, לפעמים הייתי נותן לנהג/ת החדש/ה טיפים, לא בכעס, לא בעצבים ולא בשום דבר בסגנון, טיפים והכוונה קלה לגבי דברים שעשו במהלך הנהיגה - לצערי, אף אחד לא יודע לקבל את הפידבקים והטיפים האלו, גם כשהם הכי נכונים ובמקום. נוצר מצב, שאם זה לא משהו שגובל בבטיחות או דבר בסיסי, אני פשוט שותק וזהו. אף אחד לא מוכן שיסבירו לו איך עושים חנייה ברוורס לא כמו שהמורה לימד כשיש 8 דונם מכל צד - "אני יודע, המורה הראה לי, אל תתערב". בסוף יוצא שהוא מסובב את ההגה 20 פעם לכל צד, נוסע 70 פעם אחורה וקדימה ובסוף מחנה את רכבו 7 מטר מהמדרכה. אף אחד לא הקשיב לי כשניסיתי להסביר לו שכשיוצאים לעקיפה מחוץ לעיר - שואפים לסיים אותה כמה שיותר מהר. ואם הרכב לפנינו נוסע 87 קמ"ש ואתה רוצה לנסוע 90, אתה לא תאיץ ל90 ותעקוף אותו במשך רבע שעה, זה מסוכן. (אומנם זה החוק, אבל זה מאוד מסוכן, עדיף שלא יצא לעקיפה אם הוא לא רוצה להאיץ מעבר - בכביש בינעירוני בעל נתיב אחד לכל כיוון). אף אחד לא רצה להקשיב לי ולהפסיק להחזיר את ההגה בעצמו לימין אחרי פנייה ימינה בכיכר, לצערי לקח להם חצי שנה לגלות את הפיצ'ר המדהים הזה - ההגה תמיד שואף להתמרכז! רק צריך להרפות ממנו ולאפשר לו לעשות זאת -זה אפילו נראה הרבה יותר "אלגנטי" מהצד
. אף אחד לא רצה להבין שברכב עם ABS אין צורך לפמפם את הדוושה לקראת עצירה - ושזה סתם מאריך את מרחק הבלימה ושזה הרגל מאוד מאוד מאוד גרוע ומסוכן. במיוחד כשצריכים לבלום במרחק הקצר ביותר. קיצר, נכון שלפעמים המלווה יכול להיות מאוד מלחיץ ולא רגוע ופחדן ולא מועיל , אבל עם כל הכבוד, כשאני אומר לאמא שלי שהיא צמודה מידי לימין, כנראה שאני יושב בצד ימין ורואה את המרחק בין הרכב שלנו לרכב החונה הרבה הרבה יותר טוב ממנה. אני לא טוען שזה המקרה ושאת טועה ושאמא צודקת, יכול להיות מאוד שבמקרה הזה את צודקת ובאמת לא היית קרובה, אבל אני חושב - שכולכם צריכים לפתוח קצת את האוזניים ולהקשיב, לנסות להבין את ה"מסתתר" אחרי הדברים ולא ישר לשלול ולכעוס בצורה מתגוננת בגלל שאתם מרגישים שמתנהגים אליכם כחסרי נסיון שלא יודעים כלום.

lsd600

New member
בשורה התחתונה..

אם מישהו מהפורום הזה ייצא מורה נהיגה, זה אתה...

emperor28

New member
אוקיי

כבנאדם שנהג עם מלווה ונסע עם עוד מלא אנשים אבאשלי אמר לי דבר חכם, שתמיד, תמיד, כשהוא יושב בצד ימין הוא חושב שקרובים לימין, אבל בעצם זו טעות אופטיתשל הבנאדם שיושב בצד ימין, ככה הוא טוען, הוא תמיד אומר שקרובים, בהתחלה הוא היה מוריד תראש ובטוח שתבוא פגיעה(לא איתי אבל עם אנשים אחרים) ולעולם המכונית שהוא נסע בה וישב בצד ימין פגעה. את הטיפים שנתת פה שלא הקשיבו לך דווקא יש ויש, אבא שלי נתן לי בדיוק אותם טיפים(את הקטע עם ה ABS ידעתי לבד) ככה שמי שרוצה להקשיב שיקשיב ומי שלא אז לא... ולפעמים שיוצאים לעקיפה אם היא מסוכנת התפקיד של המלווה להשתלט על הענינים ולומר מה לעשות בגלל שפה זה כבר ענין של קצת יותר מנהיגה נכונה על האוטו...

lsd600

New member
זה הפוך...

כשיושבים בצד ימין תמיד חושבים שהנהג נצמד יותר מדי לשמאל... לפחות באוטו שאני נוהג בו בד"כ..

Superdror

New member
טעות אופטית ?

אתה טוען שהבחור שיושב בצמוד לחלון מעריך מרחק פחות טוב מהנהג, שיושב רחוק מהחלון ויש לו שדה ראית מופחת מאשר לך ? צר לי להגיד לך, אבל אני לא קונה את זה. כשאני יושב בצד ימין, אני יודע מה המרחק של הרכב בצד ימין מרכבים אחרים / מכשולים אחרים הרבה יותר טוב מהנהג. הטיפים שנתתי היו לדוגמא בלבד, אני לא מנסה ולא מתכוון ללמד אף אחד איך לבלום בצורה נכונה דרך האינטרנט, זה בלתי אפשרי. אם העקיפה מסוכנת או לא בטוחים שנספיק לסיימה בלי לגרום למישהו להאט / לסטות - לא יוצאים לעקיפה, אין פשוט מזה. שוב, נתתי סתם דוגמא שנתקלתי בה בחיי. אדם שיצא לעקיפה בכביש בין עירוני החליט לעקוף רכב במהירות הגבוהה ב-5 קמ"ש ממהירות הרכב השני כשרכבים ממול מתקרבים, כשאמרתי לו - "למה אתה מחכה, תדביק את הדוושה למטה ל4 שניות, תסיים ת'עקיפה ותחזור למהירות החוקית אליה אתה שואף " - הוא טען בפניי "אסור לעבור את המהירות המותרת גם בעקיפה" . וואל-דההה, אסור, אז מה? נעקוף רכב במשך רבע שעה ונסכן אחרים ? בכל מקרה, הנקודה המרכזית שלי - שאנשים צריכים לפתוח מעט את הראש ולהקשיב לאנשים שכנראה יותר מנוסים מהם ואולי יודעים יותר טוב מהם ולא לחשוב שהכל נובע מאינטרס לערער להם את הביטחון. אני לא אומר לקבל כל שטות שמישהו זורק לאוויר, אבל אפשר להקשיב,לשמוע, לחשוב אם הדבר הגיוני, אולי לגשת לספרות ולשאול עוד אנשים ולגבש דעה.

600mh

New member
תוכל להסביר את הקטע עם הabs...

תוכל להסביר את הקטע עם הabs יותר לעומק, לא ממש הבנתי...

Superdror

New member
abs.

ABS הינה מערכת שתפקידה למנוע את נעילת הגלגלים בעת בלימה. כשגלגלי הרכב ננעלים בעת בלימה, הרכב ימשיך לנוע ישר - ללא תלות בכיוון ההגה, כלומר, אם תנהג על רכב ללא ABS, תבלום בחוזקה, הגלגלים "ינעלו" ואתה תסובב ההגה שמאלה - האוטו ימשיך בתנועה ישר ולא ינוע שמאלה. מערכת הABS מונעת ממך את היכולת לנעול גלגלים, אם תלחץ חזק על דוושת הבלמים ותתקרב למצב של נעילת הגלגלים - מערכת הABS תבין זאת בעזרת חיישנים המותקנים בגלגלים ותמנע זו. כשמערכת ה-ABS תכנס לפעולה אתה תרגיש רעידות "מבהילות" בדוושת הבלמים - אך אין זו סיבה להרפות מדוושת הבלמים. תמשיך ללחוץ על הדוושה בלי להבהל. פימפום בדוושת הבלמים הינה פעולה שמאריכה את מרחק הבלימה בצורה משמעויות ביותר, "מטלטלת" את הרכב ויוצרת המון העברות משקל לא רצויות. מי שרוצה ללמוד כראוי את כל תורת הבלימה - שיקח קורס נהיגה מתקדמת. מי שיש לו רכב עם ABS - שיעשה טובה לי ולא- כשהוא צריך את הבלמים, שידביק אותם למטה ולא יפמפם.

Shaq018

New member
אנשים באמת נבהלים מזה?

אתה לא הראשון שאומר את זה, אבל אני מדמיין לעצמי איזה מטומטם יעזוב את הרגל מהברקס בגלל שהדוושה טיפה רועדת.. בפעם הראשונה שהתנסתי בזה הייתי יותר בבהלה שאני אכנס ברכב מולי מאשר מהדוושה..

Superdror

New member
מי שלא יודע שזו תופעה רגילה

עלול להבהל ולהרפות את הרגל מהדוושה. אגב, בהודעתי למעלה סתם התייחסתי לבלימה בלי שום קשר למצבי החלקה וכו'. מי שרוצה לדעת איך להתנהג בכל סוג של החלקה - קורס נהיגה מתקדמת.

lsd600

New member
זה לא נשמע להם רציני.....

"רעידות קלות בדוושה"... זה לא ממש כזה... זה לא רק סתם רעידות, זה גם רעשים חזקים לא רגילים, מה שנותן הרגשה כאילו משהו מקולקל...

למעלה