איזה מין דום ? <דיון>

טוסבר

New member
איזה מין דום ? <דיון>

"הוא מוציא ממני את הצד הדומי " כתבה מיצי. ואני תוהה האם יש שני סוגים שונים של דומים ? 1. דומים שמוצאים את הנשלט/ת עליו הם יכולים לממש את הדומיות הטבעית שלהם, ואת הצורך בשליטה, שתאפשר את המהות הדומית שלהם. 2. ודומים שנשלט/ת גורמ/ת להם להיות דומים, שבזכותו/תה הם נהנים מהשליטה, "מוציא/ה" מהם את הדום. מה אתם חושבים ? לאיזה סוג של דומיות אתם מתאימים יותר <אם בכלל> ?

שני סוגים והרבה מתחזים

אצלי דומיננטיות היא דרך חיים והשליטה הזו זה חלק ממנה אני מכיר אנשים שדומיות שלהם יוצאת רק בסשנים והרבה מאד מתחזים שמשתמשים בבדסמ להוציא תיסכולים או למצוא זיון

A לוןA

New member
לדעתי

מאחר ובכל אחד קיים גם הצד השולט וגם הנשלט, ש"יוצאים" ומחצינים את עצמם בסיטואציות שונות, השאלה היא בעצם שאלה אחת. ישנם סיטואציות שבהן אין לך ברירה, ואתה מוביל (מול הילדים, נגיד) או מובל. בסיטואציות בהן יש לך ברירה (זוגיות)יש כאלו שיבחרו תמיד להיות כך, כאלו שיבחרו תמיד להיות אחרת וכאלו שיוכלו לחיות בשלום עם כל אחת מהבחירות, בהתאם לאינטראקציה ולמגוון גורמים משפיעים נוספים.

טוסבר

New member
מה ? יש בחירות להנהלת הפורום ???

אלון, מזה התשובה הפוליטקלי קורקט הזו ?? ביבי לא היה מצליח לנסח את זה עמום יותר ...

A לוןA

New member
מצטער

אבל זה בכלל לא פוליטיקלי קורקט. השאלה שלך מציגה דומיות "טבעית" מול כזו ש"יוצאת החוצה".בתנאים המתאימים. אני חושב שאין דבר כזה שליטה "טיבעית". לכל אחד טיבעי (או הכרחי) להיות מוביל במקומות מסויימים ומובל באחרים. ישנם כאלו שמחליטים שבזוגיות מתאים להם להיות מובילים או מובלים, ולכן ימשכו את הצד השני, והמתחלפים יכולים להיות מובילים או מובלים, בהתאם לסיטאציה, אינטראקציה וכו'. מהטעמים הללו דומיות "טיבעית" כמו שאתה מכנה אותה, גם היא עניין של בחירה ואינטראקציה, ולכן מדובר פה על אותה אופציה, ולא על 2 אופציות שונות.

טוסבר

New member
אולי מקומות שונים על אותה הסקאלה ?

אם אני מבין אותך נכון (ותקן אותי בבקשה אם לא), מגוון הסיטואציות השונות, הטריגרים לשליטה, הבחירות והאינטראקציות השונות גורמים לכך שאותו השולט לעיתים ישלוט בתגובה לסיטואציה חיצונית, ולעיתם ייצר את הסיטואציה בהתאם לרצון השליטה ולצורך שלו, מכאן שלא מדובר על סוגי שולטים שונים איכותית זה מזה, אלא יותר על רצף. האם אתה מסכים איתי שבקצה אחד של הרצף ישנם שולטים שבמקום מסויים השליטה (ואני מדבר רק על יחסי שליטה בתוך זוגיות / סקס) היא "המהות" שלהם, והם ממשים את עצמם בעיקר בתוך יחסי שליטה, וישנם בקצה השני של הרצף "ונילים בנפשם" שפשוט למדו להנות מיחסי השליטה מתוך סיטואציות, וכל השאר באופן כללי נמצאים איפה שהוא באמצע ?

gidionline80

New member
לי זה

קצת מזכיר את חידון התנך של אורי זהר מלול "הוא לא חבשי הוא סודני" פילפולים ערטילאים על כלום. בדסמ ככ חוייתי שלדבר עליו בתאוריה מוציא ממנו כל חדוות עשיה. איך אפשר לכמת סוגים או סגנונות לשניים והאם זה משנה או מהותי אם זה שניים או 17. בדסמ ככ מרכב ואנחנו ככ מרכבים שלא יתכן לצמצם זאת לשני קצוות וסקאלה. כל אחד נוהג אחרת מול פרטנריות שונות. אין מודל אחד יש אין ספור והשינוי והשוני בינהם רבים. גם החיים עצמם מרכבים מספיק כדי שנשכיל לדעת את גבולות השליטה גם במערכות הכי אקסטרימיות יש חלקת אלוהים ונילית.

טוסבר

New member
תודה על התגובה

יכול להיות שאתה צודק, אישית אני לא מוצא שתהיות לגבי המהות פוגעות לי בחויתיות או בעשיה. אני גם לא מנסה בכוח לקטלג, או חושב שכל אחד צריך ליפול על משבצת כזו או אחרת, מי כמוני מכיר את מגוון האופציות והזהויות השונות גם בתוך התנהלות אדם אחד. ועדיין אני מוצא בזויות הראיה השונות של האנשים השונים כאן משהו מעשיר בהסתכלות שלי על השליטה.

A לוןA

New member
לפי ההתנסויות שלי

אין דבר כזה שהוא ה"מהות" כשמדובר על שליטה. מאז מתמיד הגיעו לפורום אנשים שדיברו על צורך עמוק בשליטה, ולחלקם הגדול היו יחסים וניליים לחלוטין לפני ואחרי ההכרה בצורך, ואתה כמוני מכיר את מגוון השאלות/תהיות בנושא "הייתי בדסמי ונראה לי שנגמר לי מזה" ואת השתקפותה- "גיליתי את עולם השליטה-איך מביאים את בן/ת זוגי לזה"- כך שנראה לי שכולנו שייכים לרצף. ברור שבכל רצף ישנם קצוות וכולנו נמצאים איפשהו באמצע- אבל נדמה לי שהתנועה על הרצף הרבה יותר חזקה ממה שתיארת.

צטערת

זה הכל נשמע לי אותו הדבר רק מזויות שונות. שהרי תמיד מדובר בחיבור בין שני אנשים, ובמה מוליד החיבור הזה. זה כמו שתשאל :האם מישהו הוא מאהב טוב ומוצא מישהי שתתחבר למיניות שלו או שהבחור מצא מישהי שמוציאה ממנו את התשוקה והחיבור האמיתי בסקס? (האם טוסבר חושש שמישהי יכולה להוציא ממנו את הנשלט?) מבחינתי ה"דיפולט" שלי הוא לגמרי להיות נשלטת. הכי עמוק בפנטזיות ובמהות שלי. אבל אני חייבת לומר שזה תענוג גדול להכיר את הצד השולט שלי ולהיות במקום שמרשה לעצמו לקחת אולי בפעם הראשונה בחיים שלי. אני ממש שמחה שההכרות הארוכה עם הבחור הזה הביאה אותנו למקום מספיק בטוח ואוהב כדי שזה יקרה.

טוסבר

New member
צטער

אבל זה נשמע ממש כמו הסוג השני ... דרך אגב, אין כאו ולו טיפה אחת של שיפוטיות לגבי איזו שליטה טובה יותר, או "אמיתית" יותר. פשוט סגנונות שונים. האם יש בי גם נשלט ? אני מניח שבמידה מסוימת כן האם מישהי יכולה להוציא את זה ממני ? יכול להיות, לבד זה לא יצא ... האם אני חושש מזה ? לא , ממש לא .

JamesNox

New member
מסכים לחלוטין

אני מטבעי שולט. מוזר, נכון? אבל זו הפרסונה החיצונית שלי, והיתה גם הפנימית עד גיל בערך שלושים. ידידה ותיקה שלי, שעבדה איתי בצעירותי (ניהלנו בר ביחד), באה לבקר אותי לפני כמה שנים, כשבעלי היה חולה. היא ראתה איך אני מטפל בו, קשוב לכל צורך שלו, מוחק את כל הצרכים שלי כדי שהנוחות שלו לא תיפגע. והיא אמרה שזה לא מסתדר לה עם הבחור שהיא הכירה, שהיה מסמן לבחורים חמודים לבוא איתו למחסן של הבר, מוריד אותם למצוץ (או מכופף על ארגז), ומכפתר את המכנסים והולך בלי לטרוח לשאול לשמם או להחליף יותר מכמה מילים (בעברית צריך רק שתים ״רד״ ו״תתנגב״. באנגלית צריך יותר). אבל שניהם אני. זה שסוגד לבן זוגו כמו לאל, וזה שמתיחס לילדון אחד חמוד כמו לחפץ. לבובת מין.

למעלה