איזה מזל!!!

יעל11כהן

New member
איזה מזל!!!

איזה מזל. לא הצבעתי מפד"ל. אז נכון שרוב הגברים במשפחתי חובשים כיפה סרוגה. ונכון שכולם משרתים בצבא - מי שהסדר או בסדיר. ונכון שהיתה לי התלבטויונת לפני הבחירות והמפד"ל היתה ביניהם - אבל עכשיו אני נושמת לרווחה. מזל שלא הצבעתי מפד"ל. אחרת - איך הייתי מרימה מבטי מפני הבושה שהייתי שותפה להפקרת התורה מהמדינה? "עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל" - זהו החוט המשולש. בתקופת רבין בזתי לש"ס שהקימו ממשלה עם רבין, ללא המפלגות הדתיות, ובזה הפנו גב לארץ ישראל. לאחר בחירות אלו אני בזה למנהיגי המפד"ל שהפנו עורף לתורת ישראל (וגם לחלק גדול מבוחריהם). בע"ה בבחירות הבאו, לא רק שלא אצביע מפד"ל אלא גם אשכנע את כל מי שאוכל לא לתת את קולו למפד"ל.

אליגטור

New member
כמה פעמים...

הבהרה לכל המאוכזבים: כשאת/ה מתכוון להודיע הודעות בוז למפד"ל, מהן עדינות יותר מהן בוטות יותר, אנא פרטו מדוע לדעתכם מפד"ל מכרה את הדת ועשתה את כל מה שאתם אומרים. ולמה? כי כל מה שכתבת הוא פשוט חוצפה בלתי נלאית בעיניי. בלי להסביר מה בדיוק מפד"ל מכרה. לדעתי אתם לא ממש יודעים מהו הסיכום בין מפד"ל לבין שינוי אלא בוחרים לפסול מפלגה על הסף. אני מתבייש בשבילכם.

יעל11כהן

New member
מסקנה פשוטה

1. "שינוי" היא מפלגה אנטי-יהודית (במובן של יהדות). 2. המפד"ל בכניסתה איפשרה ל"שינוי" להכנס. מסקנה : המפד"ל הפקירה את המדינה היהודית לידם של מחריבי היהדות בפוטנציה. גם ללא כל ההסכמות (חוק טל, נישואים אזרחיים וכו') - מספיק הנ"ל כדי להוקיע את המפד"ל.

אליגטור

New member
המסקנה הזו היא טיפשית

את מתנהגת בדיוק כמו שינוי שפסלו את ש"ס ישר. שינוי יכולה להציג את עצמה כמפלגה אנטי-יהודית כמו שאת אומרת אבל אם אנחנו נפסול מפלגות בגלל איך שהם מתבטאים בתקשורת אז לא תהיה כאן ממשלה גם בעוד 10 שנים. ישנו דבר הנקרא דמוקרטיה והוא אומר שאנחנו צריכים לשמוע כל אחד. ואם שינוי הסכימה לתנאים של המפד"ל, גם עם מרצ היינו יושבים. מה שאת אומרת מראה על חוסר הבנה של התהליך שקרה כאן. שינוי התקפלה ובמקום להריע למפד"ל על ההישג הכביר אתם מתנערים ישר בלי בושה בכלל. אנחנו לא צריכים תמיכה של אנשים אשר פסולים אנשים אחרים מראש. המפד"ל מעולם לא היתה מפלגה כזו וגם לא תהיה. לכי תוקיעי אותם במקום אחר.

נכון אתם לא צריכים את יעל

ולא את אברהם, ולא את שמרית, ולא את אפרת ולא את יצחק ולא את מנשה ולא את שרית ולא ולא ולא.... בסוף, כשתישארו עם כל מלחכי הפינכה שבכנסת וללא ציבור שיבחר בהם אל תבוא להחניף ואל תבואו להגיד: מפד"ל - שומרים על הבית.... על בית הכיסא שלכם לא הצלחתם לשמור, אז על הבית????..... וכן, אליגטור, בכניסתה של המפד"ל כך, ובהכשרתה את שינוי אתה והיא שותפים ל: הבאתם מיליונים של גויים לארץ הפקרת מוסד הנישואין בארץ הפקרת השבת בארץ (לא שעניינה אתכם מי יודע כמה) שנאה ומדון בין ציבורים עד לכדי מלחמת אחים דבק בין דתיים לחילוניים נגד חרדים... בשר חזיר בראש כל חוצות (ולא רק חזיר) רדיפת חרדים על בסיס טהור של שנאה קריעת העם היהודי משרשיו. אז נכון, לא הכל, תמים שלי, כתוב בסיכומים, אבל אנחנו לא ילדים, אנחנו לא טיפשים ויותר ממה שכתוב בהסכמים נעשה בפועל בשטח. עם תיקים כמו הפנים והמשפטים בידיהם של הצוררים אין מה לדבר, המפד"ל ימשיכו לצווח כדרכם, בטנו השמנה של יהלום תפרכס לכאן ולכאן, זקנו העבות של לוי ימשיך להתנופף, זיק המשיחיות של איתם יוצת, אבל הצוחקים הגדולים יהיו לפיד וחבר מרעיו...

אליגטור

New member
כן, פשוט מאוד לבטל את כל הסיכומים

במחי יד. כאילו לא עשינו כלום. תהיה בטוח שאם אריק היה רוצה את החרדים בפנים גם איתם היינו מגיעים להסכמות רחוקות טווח. אני בעצמי כתבתי הרבה לפני הבחירות שאסור ללכת עם שינוי כמו שהיא מדברת. אבל אני לא פסלתי אותם כי הם שינוי אלא בגלל מה שהם אמרו באותו זמן. היום הם מדברים אחרת, ועם כל הכבוד לתיקים שהם מקבלים, בענייני דת ומדינה אסור יהיה להם לחרוג מקווי היסוד לממשלה שאיתם הסכימו עם המפד"ל, ואם הם יעשו כן אני אהיה ראשון הדורשים מהמפד"ל לפרוש לאלתר מהממשלה. הבעייה שלך בכל מה שאמרת הוא שאין לו כל בסיס והוא בא כדי לקנטר. כמו מה? כמו הבאת מיליונים של גויים לארץ? על מה אתה מבסס את זה? המפד"ל כחלק מהמצע שלה אמרה שהיא תעשה ככל שביכולתה לתקן את חוק השבות ולמנוע העלת גויים נוספים לארץ. הבעייה שלך היא שאתה ישר מניח שלמפד"ל אין ערכים והם מוכרים את הכל תמורת הכסא. וזה כי אתה לא מכיר כנראה את הח"כים של המפד"ל ואולי לא מודע לעשייה הפרלמנטרית הענקית בכנסת היוצאת. למפד"ל יש ערכים עליונים שהיא לא תוותר עליהם למרות שלך זה נוח להסיק שהיא כן. אז אני לא אענה לך על הפקרת השבת שזה אחד הנושאים שהמפד"ל לא הסכימה בכלל להעלות על שולחן המו"מ ודברים אחרים עד שלא תבדוק בעצמך. להטיל דופי זה קל מידיי. אז אני אומר לך- נחייה ונראה. אם המפד"ל תכשל במשימתה ואם מה שאתה אומר יתקיים אני אומר לך עכשיו שאני אצא נגדם בכל הכוח. אבל אני מאמין שאתה וחבריך תתבדו. אולי ש"ס ויהדות התורה יפגעו קצת ולא יוכלו להעביר כספים בסכומי עתק לישיבות אבל דברים חיוביים נוספים יקרו בכנסת הזאת. אתה וחבריך מאבדים את המדינה.

yeshivaboy

New member
בעעעעעעעעע

"יש כאן דמוקרטיה וזה אומר שאנחנו צריכים לשמוע כל אחד" תגיד, אתה יודע מה הרב צבי-יהודה היה אומר אם הוא היה רואה מה אתה כותב כאן?

אליגטור

New member
נו, מה הוא היה אומר?

שאין לתת יד לדמוקרטיה? לי, כמוך יש הרבה בעיות עם הדמוקרטיה ובעיקר להפיכתה לערך עליון ע"י ציבורים מסוימים, אך לי יש עדיין קשר לדמוקרטיה. לפסול מפלגה בלי לשמוע אותה זה ממש אנטי דמוקרטיה. אני מתאר לעצמי שגם אם תאמר לי מה הוא היה אומר הרי שזה יהיה ניכוס הרב ומחשובתיו לידיך. היה מישהו שאמר שהראי"ה קוק היה מתנגד לגוש אמונים- אז מה? הרי אי אפשר לדעת מה הם היו אומרים. אפשר לדעת מה רבנים כיום אומרים והאם לדעה שלי עדיין יש חשיבות בעולם הזה. אני אביא לך מספיק רבנים שיתמכו בדמוקרטיה. בעעעעעע.

לאלהכנס

New member
חמוד, אפשר לראות מה הם כבר אמרו

הר' צבי-יהודה אמר שהממשלה קיימת בשביל העם ואין לה זכויות להפקיע שטחי א"י או מצוות. אני אסרוק לך בהזדמנות... בכל מקרה, להכנס לממשלה זה שלב שבא הרבה אחרי "מה יש לשינוי לומר"

אליגטור

New member
מי הפקיע מצוות?

ונכון, הרב צבי יהודה בהחלט צודק כשהוא אומר שהממשלה קיימת בשביל העם אבל העם נותן לה זכויות שונות וכרגע הממשלה היא לא ממשלת הלכה אז מה את בדיוק רוצה לעשות? להשתלט על הממשלה ולקבוע מדינת הלכה? צריך להסתכל על המציאות. ובמציאות הקיימת השגנו הישג אדיר.

לאלהכנס

New member
תשובה

1. מי הפקיע מצוות? אתה קולט שהמפד"ל הסכימה עם שינוי שממזר יכול לבא בקהל? תגיד, מה אתה חושב? שיוכלו להחזיק מצב כזה לאוך זמן בלי לתת נישואין אזרחיים לכל דורש? 2. הישג אדיר? איזה הישג בדיוק? בסה"כ נתת גושפנקא למהלכים נוראיים של שרון. 3. כשהמפד"ל מקימה מדינה חילונית והליכוד מקים מדינה פלשתינאית מי צריך את העבודה?

אליגטור

New member
תשובות

1. מי הפקיע מצוות? מציאת פתרון לפסולי חיתון אינו אומר התרת ביאת ממזר בקהל. אנחנו נראה בדיוק איזה פתרון ימצא ואז תבואי בטענות. לא, אני לא קולט. מה שאני כן קולט זה שאם ש"ס היתה ממשיכה לשלוט ביד רמה בעסק הזה ולא היתה מתפשרת לא רק שהיו כאן נישואים אזרחיים (שאותם מנענו) אלא שגם היתה כאן מלחמת אחים. 2. איזה הישג? הסיכומים עליהם חתמה מפד"ל עם שינוי אומרים ששינוי מוותרת כמעט על הכל. ההישגים היחידים של שינוי הם התיקים (שבזה תאשימי את שרון) והעובדה שש"ס לא בממשלה (לא שלא הציעו להם). המפד"ל הגיעה עם שינוי להבנות ולפשרות גדולות מאוד מהצד של שינוי בעוד המפד"ל כמעט ולא התפשרה על כלום. האיחוד הלאומי גם הוא בממשלה, שרון לא יעשה שום דבר כל עוד הם כאן. זו אמירה די ברורה. 3. דמגוגיה. תני לשאול אותך משהו- לקיחת זכויות כלשהם על הדת בישראל, הרחמת יהודים מלהתפלל במניין, וקריאה ליהודים ראש של גוי וחבורת זבל, זה בסדר?

אליגטור

New member
כמעט שכחתי

תוספת לעניין פסולי חיתון- כיום כל פסולי החיתון הולכים להתחתן בקפריסין ומקבלים אישור שהם נשואים מהמדינה.

לאלהכנס

New member
ככה

בס"ד 1. מציאת פרתונות לפסולי חיתון? אתה כנראה לא מבין למה הכוונה... ההסכם הוא שהמפדל מסכימה לקו של שינוי שפסולי חיתון (ממזר למשל) יוכלו להתחתן באזרחי 2. שרון לא יעשה כלום. זה נכון בכל מה שקשור במלחמה בטרור ומיגור האויב. (מה שלא ימנע מהמפד"ל) להמשיך לחמם כיסא. בכל מקרה, החשיבה בצורה של "השגים" היא נוראית ואיומה. מתפשרים על האמת כדי שגם השקר יתפשר קצת.. 3. המפד"ל הצהירה תמיד שהיא מקשיבה לרב שפירא. ההסכם הקואליציוני הונח על שולחנו - חתום! 4. אני לא נציג (ולא תומך) לא בש"ס ולא באגודה אז תתבכיין למישהו אחר בבקשה. 5. עכשיו ראיתי את חתימתך והיא מבסירה לי הרבה.

אליגטור

New member
תשובות

1. ראה תשובה קודמת + להניח שאני לא יודע מה הכוונה זה נחמד. אני יודע מה כתוב בנוסח שניסחו המפד"ל ושינוי- מציאת פתרון לפסולי חיתון ע"י הקמת ועדה. אתה יכול לפרש את זה בכל דרך שאתה רוצה אבל בלי לסלף. 2. שרון לא יעשה כלום- נבואה שלך ותו לא. כל עוד אנשים יבואו ויגידו שמכרנו את היהדות אני אחזיר בתגובה אולי מוגזמת של הישגים. אני חושב שזה הישג. 3. אתמול שאול יהלום אמר שהרב שפירא רק הציע לערוך מקצת תיקונים בהסכם ולא פסל והחרים כמו שכמה אנשים ניסו לומר. 4. לא ניסיתי להתבכיין. רציתי לשמוע תגובתך למקרה אבל כנראה שאינך מעוניין להגיב. 5. מה בדיוק היא מבהירה?

לאלהכנס

New member
אתייחס ל5

היא מבהירה שאתה דוגל בחיים (ציונות) לצד (עם) התורה (יהדות) ולא מתוך התורה

אליגטור

New member
ובכן...

בחנתי את חתימתי מקרוב יותר. אנילא יודע למה החלטת שדווקא הציונות מסמלת את החיים. התורה מבחינתי היא דרך חיים, זה לא סותר את העובדה שבדרך החיים הזאת משולבת גם הציונות. "עם" לא הכוונה לצד כשני דברים נפרדים אלא להפך- "עם" הכוונה ביחד- שילוב של שני הדברים.

benif

New member
בינתיים נהרגים מחיבור ש"ס ואוסלו.

ולא מהסכם חיבור בין יהודים חילונים שנמאס להם מחילול ה' של החרדים מש"ס וג' שרק חולבים את תקציב המדינה ולא מוכנים לתרום חצי שנה בצבא ובין דתיים סרוגים שנהרגים על הישובים שתורת ישראל חייבה אותם לישב ולא הפחדנים של ש"ס וג' שכל הזמן פוסקים אם פיקוח נפש אל תבקרו שם. בין חילונים שנהרגים בעזה ודתיים ששומרים על גבולות המדינה. יתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו - צריך להגיד לש"ס. גם אני הייתי מעדיף ש"ס. אבל הליכוד קבע את סדר העדיפות שלו ולא המפדל. אם הליכוד היה הולך עם עבודה וש"ס בלי מפד"ל הייתם שותקים ולא בוכים עלינו כמו שעשיתם לפני שנתיים.

לי לא היה כזה מזל,אני לצערי הצבעתי

בס"ד למפד"ל למרות שידעתי שאני אצטער על זה. איך שכנעו אותי להצביע מפד"ל?? ע"י הצגת העובדה שמכיוון ששנוי מתחזקת ,צריך להצביע למפלגה דתית. ומכיוון שאני לא אצביע לש"ס או אגודה,עדיף שהקול שלי לא ילך לאיבוד.... איזה בזבוז...

zoharj

New member
ליעל11

שאלה אישית - כמובן שאת לא חייבת לענות וכו' - אפשר לדעת מה הצבעת? (אני מבטיח לא לספר לאף אחד) -------

למעלה