איזה, כמה ואיפה

איזה, כמה ואיפה

שלום לכולם,
לא ארחיב בבעיה שלי, למעשה אני לא בדיוק יודע מה היא,
אני בן 26, בודד מאז ומתמיד, במובן הטהור של המילה.
מנבירה של שנים פה ושם מצאתי כמה התאמות אפשריות, חרדה חברתית/ הפרעת אישיות נמנעת ולאחרונה נחשפתי לתופעה יותר קולעת אם כי לא מצאתי לה כל התייחסות טיפולית: אדם רגיש מאוד.
מכל מקום ברור לי שאבחנות עושה המטפל וכל זה מסקנות גרידא,
הבעיה היא שאינני יודע לאיזה פסיכולוג ללכת, הבנתי מקריאה פה שיש קליני וקוגנטיבי,
עם זאת מחיפוש כללי ברשת מצאתי מטפל שנראה לרוחי, הבעיה שהוא מאוד יקר, יותר מדי עבורי.
אשמח לקבל מידע רלוונטי והמלצות, סוג טיפול, יעילות, משך טיפול וכו׳
תודה מראש

מכיוון

שמדובר באבחנה עצמית, ואנחנו הרי לא מכירים אותך - כל המלצה שתקבל תהיה תאורטית ואת הרלוונטיות עדיין אתה תצטרך לקבוע.

מה עוד שרוב הטיפולים המוצעים בספקטרום הרגשי לא מתחייבים על יעילות ומשך בלי קשר לאבחנה - למעט טיפולים מהזן קוגניטיבי, אלו שבמוצהר עובדים על המסלולים במוח, התנהגות, או דפוסים כלשהם.
Solution Focused Therapy, CBT, EMDR, DBT, Schema Therapy

באופן כללי אם מאוד חשובה לך האפקטיביות בתהליך ותוצאה, כדאי מאוד שתתחיל לנסח מהן המטרות שלך ומה אתה רוצה להשיג באופן כזה שאתה גם יודע מה אתה מחשיב כשיפור... וכשתהיה כבר בטיפול דאג לעקוב באדיקות אחר המטרות ועל ההישגים שלך. פעמים רבות באים לכאן אנשים שכותבים: "אני בטיפול כבר XXX זמן ואני לא מרגיש שזה עוזר לי" אז זהו שאם רוצים אפקטיביות, חשוב לדעת שטיפול לא אמור להיות מכוון לאיזו הרגשה כללית כזו של עוזר / לא עוזר, אלא באמת מטרות ספציפיות שרוצים להשיג. במקרה שלך זה לא "להיות פחות רגיש" כי גם לך וגם למטפל אין מושג מה זה אומר, או איך "פחות רגיש" אמור לבוא לידי ביטוי בחיים שלך. אבל אם תנסח את זה במונחים כמו "לפתח קשרים לפחות עם בנאדם אחד" זו כבר התחלה קצת יותר מדידה ו"עם שיניים".

עדין לא ברור

לא כל כך הבנתי משובתך מה ההבדל בין קליני לקוגנטיבי.
מכל מקום האם הפסיכולוגלא מסייע באומדן הבעייה?
נסיונות האבחון הללו באו במטרה למצוא את שורש הבעיה שהיא בולטת, במילה אחת- בדידות.
האם פסיכלוג לא אמר, כמו רופא, למצוא את הנגיף ורק אז לטפל בו?
ושוב אשמח אם תוכלי להסביר לי ולו במעט מה ההבדל בין השיטות השונות
תודה רבה!

sharpantie

New member
הבהרה קטנה

אתה מערבב שני מושגים. פסיכולג קליני מוסמך לטפל בבעיות נפשיות. יש גם פסיכולוג חינוכי, פסיכולוג תעסוקתי, פסיכולוג רפואי ועוד ועוד. כל אחד מטפל בתחום אחר. טיפול קוגניטיבי הוא אחת השיטות שבהן מטפל פסיכולוג קליני.

בהשלכה לתחומים ברפואה, כפי שיש רופא עור, רופא משפחה, רופא עיניים וכל אחד מהם מתמחה בתחום שונה. בכל תחום יש כמה אפשרויות טיפול. מקווה שההסבר ברור.

פסיכולוג קליני.

לא רפואי לא תעסוקתי ולא חינוכי
קונגטיביות היא רק שיטה שפסיכולוג קליני לומד לטפל בה.
אתה לא צריך להתעסק בזה יותר מידי.
אין דבר כזה הבדל ב"שיטות" : קליני/ קונגטיבי
משום שהשיטה הקונגטיבית היא מהווה כדרך טיפולית של הפסיכולוג הקליני
פסיכולוג קליני הוא בעל ידע רב ומוסמך לטפל בבעיות נפשיות
רק פשוט תסביר לו את הבעיה הממוקדת שלך וזה הכל.

למרבה הצער זה איננו מדויק

יש שיטות טיפול שונות, ורוב המטפלים בישראל מטפלים בשיטה הדינמית, זו השיטה היחידה שנלמדת בהיקף ממשי במסלול הקליני בפסיכולוגיה קלינית/עבודה סוציאלית קלינית, רק מטפלים שלמדו בנוסף שיטות טיפול אחרות מטפלים בשיטות טיפול אחרות. רוב המטפלים בישראל לא למד לטפל בשיטות טיפול אחרות.
אם מעונינים בטיפול דינמי - כמעט כל מטפל למד זאת.
אם מעונינים בשיטות טיפול אחרות - צריך לבדוק עם המטפל עצמו שאכן יודע לטפל בשיטה בה מעוניינים.

מדוייק

שלחתי לך במסר מדריך שכתבתי על כיצד לבחור

טיפול פסיכולוגי מתאים, יש ברשת עוד מדריכים - תראה שאתה מזדהה עם הקריטריונים המוצעים במדריך לפני שאתה בוחר באיזה מדריך להשתמש.

למעלה