איזה כלב לאמץ?

leatom

New member
איזה כלב לאמץ?

אנחנו מתכוונים לאמץ גור כלבים למשפחתנו. יש לנו ילד עם שיתוק מוחין שיכול ליהנות מנוחות של כלבלב, וכך גם ביתנו בת החמש שמרגישה די בודדה וצריכה תמיכה לביטחון העצמי שלה. ומעבר לכך, נראה לי שזה יוכל להוסיף רק טוב למשפחתנו. בכל אופן, השאלה היא איזה סוג יתאים לנו: 1. צריך להיות כלב שגם כבוגר לא יהיה גדול מדי פיזית. כלב שנשאר "בינוני". 2. רצוי בעל פרווה שאינו משירה שערות (לא יותר מדי בכל אופן). 3. כלב שיהיה נבון (קל לאילוף). מה ההמלצות שלכם? ומה סדר גודל של עלות של כלבלב צעיר מהסוג הזה?

lilithmm

New member
../images/Emo24.gif

יש המון כלבים שיכולים להתאים לכם. למה אתם חושבים שיותר יתאים לכם כלב קטן או בינוני? בנוגע לשאלות שלך אני חושבת שיהיה לכם טוב לאמץ כלב שישב לבן שלכם על הברכיים ושהבת שלכם תוכל לטפח את הפרווה שלו ולשחק איתו. זה צריך להיות כלב רגוע, לדעתי בוגר או אפילו מבוגר שעבר את גיל הטיפש עשרה או כלב עם אופי רגוע ולא קופצני, כלב שקט וסובלני כי הבת שלכם יחסית צעירה. אני לא חושבת שאתם צריכים אילוף מעבר למשמעת בסיסית. כל כלב משיר כמות מסויימת של פרווה. אני הייתי מציעה לכם לאמץ שוקי נקבה בינונית קטנה ושקטה, כמו הכלב של ארז טל. אם זה לא נשמע לך יש את אבשה שמכין פקינזים לנכים. מקווה שעזרתי.

gilinash

New member
ג'ק ראסל טרייר

ג'ק ראסל טרייר זה כלב כמו של אבא פרייזר מסדרת הטלוויזה ומכמו הכלב במסיכה עם ג'ים קארי. אלו כלבים נמרצים מאוד חמודים קלים לאילוף גובה כתפיים כ-30 ס"מ אפילו שומרים על הבית אבל לא נושכים או תוקפניים. כלב כזה עם תעודות עולה כ-2000 בלי תעודות כ-500 עד-1000 ש"ח. בהצלחה

ג'ק ראסל

יכול להיות תוקפני כנגד בע"ח אחרים כולל חתולים וכן כלפי תינוקות ילדים קטנים. מדובר בכלב שטופח כצייד מכרסמים, וככזה תנועה מהירה ופתאומית, גורמת לו להגיב, לעיתים בתוקפנות. נגד חתולים הוא מסוכן במיוחד היות ועקב גודלו (קוטנו) וזריזותו, הוא מגיע למקומות בהם הם מוצאים מחסה (מתחת למכוניות לדוגמא) ותוקף אותם שם. אם מודעים לאמור מעלה ומתייחסים לכך בהתאם, מדובר בכלב חביב מאוד וחכם, היכול להשתלב היטב.

dixie chick

New member
ספר את זה לג'ק ראסלית שלי

שמתה לחלוטין על כלבים וילדים וגם אחרי חתולים היא לא כל כך מתלהבת לרדוף (למרות שהם בורחים וזה מפתה) חיות קטנות יותר שזזות- חרקים, זבובים, זוחלים וכ'... מעוררים אצלה ישר יצר טרף ומעקב... היא ציידת... אבל עם ילדים היא אוצר אמיתי, מתה עליהם ומלקקת אותם חברה של כל הכלבים גדולים כקטנים ומאושרת מאוד לפגוש אותם

שמח לשמוע

אבל את רואה כי היא אכן מתנהגת ע"פ חוקי הגזע לגבי חרקים וכו', כלומר היא מגיבה לתנועות מהירות ו/או פתאומיות, דבר שגם תינוקות נוטים לעשות, טוב שאצלך לא העתיקה העניין לילדים קטנים וחתולים. בכל מקרה, כל המאמץ כלב, רצוי שיהא מודע לתכונותיו הגזעיות האפשריות. מקסימום יזכה להפתעה נעימה או פחות נעימה. מה שברור הוא כי אם ניקח גזע מסויים, הרי שהסיכוי למצוא בתוכו פרטים המתנהגים ע"פ התכונות המיוחסות לגזע , גדול יותר מאשר בגזע שאין מיוחסות לו תכונות אלה. אך מי סומך על סטטיסטיקה? וטוב שכך.

dixie chick

New member
דוקא מכירה כמה וכמה ג'ק ראסלים

שעונים על הסטטיסטיקה שלי אבל את כל אלו (כולל את שלי) פגשתי בארה"ב ויכול להיות שאופי הקווי דם בארץ שונה...

dixie chick

New member
אגב למה שתעתיק?

היא יודעת טוב מאוד להבדיל בין חיות שונות- היא אף פעם לא מתבלבלת בין סוסים לבין אנשים למשל למה שתתבלבל בין חרקים לתינוקות? לא נשמע לי הגיוני בכלל אמרת שהם כלבים אינטיליגנטים- אני הייתי מצפה מכלב חכם לדעת להבדיל בין חולדה לבין תינוק...

זה לא מי עומד מולה

אלא התנועה שזה שעומד מולה עושה, אם התנועה מהירה ופתאומית היא מותנית לתקוף.כמובן שאם היא רואה בתינוק חלק מהלהקה, והחשיפה לתינוק נעשתה בצורה נאותה היא לא תתקוף. אך יש להקפיד בתחילת הקשר בין תינוק לטרייר. אגב, חלק ניכר מתקיפת כלבים בכלל נעשה כלפי תינוקות וילדים בני המשפחה, מסיבות מאוד הגיוניות: 1) הכלב שואף לשפר את מדרגו ההירכי בלהקה/משפחה 2) עקב מיממדיו הילד או התינוק מהווה איום פחות כלפי הכלב. 3) הכלב חש ביכולותיו המוגבלות של התינוק/הילד הקטן 4) הוא גם חש כי הילד מונהג על ידי הוריו, ורואה בו חבר נחות בלהקה/משפחה. 5) לעיתים קרובות תינוקות זוחלים ליד כלבים, ילדים קטנים שוכבים מתחת לכלב. 6) כל זאת גורם לכלב לחשוב כי הוא גבוה מהילד בסולם ההיררכי, ועלול לתקוף כדי להפגין זו. 7) התקיפה במקרים רבים יכולה להיות "תיקון" שנועד לחנך את הילד. 8) קיים גם אלמנט הקינאה. 9) בנוסף ילדים מביטים הרבה פעמים בגובה העיניים של הכלב, עין מול עין, ואצל כלב זו נחשבת קריאת תגר. 10) היחס של הילדים לכלבים הינו בלתי אמצעי, ועלול להתפרש כתקיפה או קריאת תגר בעיני הכלב, למשל התמונה הקלאסית של ילד היושב ליד כלב וכורך את ידו מסביבו, במיוחד שתופעה זו קוראת בקשר הראשוני בין השניים. 11) ילדים אינם מאפשרים במקרים רבים לכלבים מרחב מחייה מספיק. הוסיפי לכך במקרה של טריירים את תכונתם שטופחה לתקוף מכרסמים וחיות אחרות בעלי תנועה מהירה ופתאומית, וכי תינוקות וילדים קטנים נוטים לעשות תנועות כאלה, ותראי את ההיגיון בדברים שאמרתי. רצוי להיות מודעים לכל זאת במיוחד עם רוצים לגדל כלבים עם ילדים, דבר ממולץ לכל הדעות. ש.א.ג אילוף וחינוך כלבים.

Ultra marine

New member
למה לקנות כלב בלי תעודות?????????

עדיף לאמץ מעמותה. רכישת כלב בלי תעודות מבטיח יותר בעיות גנטיות ואי ודאות לגבי מקור הכלב (ואם הוא בכלל גזעי..) עדיף לאמץ כלב מעמותה ולהציל חיים! או לרכוש כלב גזעי עם תעודות. עלות תעודה 150 ש"ח אז שלא יגידו להם שהתעודות הם מה שעולה בכל העניין...

dixie chick

New member
../images/Emo31.gif לא לקנות בארץ בלי תעודה יש המון "בכאילו"

אני ראיתי בארץ "ג'ק ראסלים" (במרכאות כפולות ומכופלות) מכוערים, לא פרופורציונלים, לא קרובים כמעט לדמות האמיתית של ג'ק ראסל!!! בגלל שזה כלב פופולרי המון עושים עליו מסחרה אבל רובם יוצאים מעורבים ומכוערים!!! אפילו לי הציעו כבר איזה 20 פעם להרביע את היפיופה שלי (שפסולה לגידול!!! ומעוקרת!!!) והבטיחו לי כסף טוב עבור ההרבעות האלה!!! ועוד עם זכרים קטנים ומכוערים! לא להתפתות זה כלב יפיוף ולא שווה לקנות בכסף טוב ג'ק ראסל בכאילו!!

zehavab

New member
לא לקנות כלבים בכלל-לאמץ

מה זה משנה "בכאילו"? או לא ? אני מכירה גם אנשים "בכאילו" ולמה לא -זה הטבע על כל גווניו

dixie chick

New member
אגב הם מישהו יודע ויכול לתת יותר פרטים לגבי

התעודות של הג'ק ראסלים? הבנתי שזה גזע שנוי במחלוקת שלא כולו מקבל תעודות והתעודות שלו לא מתקבלות בכל מקום בעולם (למשל שבאנגליה יש על זה המון ויכוח) מישהו יודע ויכול להרחיב במה מדובר?

תשובה

בעיקרון ישנן שתי סיבות: 1)לאחרונה זכה הג'ק ראסל בפופולאריות מחודשת, ועקב כך נעשו הכלאות רבות בלתי מבוקרות. 2) סיבה שנייה הינה, כי באנגליה ישנה סברה כי אפילו מפתח הגזע הכומר ג'ק ראסל, לא בדיוק הקפיד על אמות מידה נאותות ואחידות בפיתוח הגזע. עוד סיבה הנרמזת בכתבה שצירפתי הינה כי עדיין יש ביקוש לכלב זה ככלב צייד*, וכיוון שכך רבים מבעליו מעדיפים את תכונותיו ככלב עבודה, על פני תכונות מראה הנדרשות כדי להשתתף בתערוכות ולקבל תווית גזע. אגב, למרות ההאמור בכתבה שצירפתי למטה, על כי הג'ק ראסל טוב עם ילדים, הרי שזה נכון יותר לגבי ילדים מעט גדולים, עם תינוקות וילדים ממש קטנים, הייתי יותר נזהר כמו לגבי כלל הטריירים, אם כי ישנם כאמור טריירים וג'ק ראסלים המייחסים מצוין לילדים בכל הגילים. יודגש כי אין בשום אופן בדברי, שלילה כלשהי של אימוץ ג'ק ראסל למשפחה בה יש תינוקות, אלא פשוט המלצה להשגיח. דבר המקובל בעצם ביחסי כלבים/ילדים בכלל. *לדוגמא, לפני כמה שנים, מילא כלב זה תפקיד חשוב בבלימת מכת חולדות הענק של העיר ניו יורק

avia4pets

New member
../images/Emo20.gif אז ככה : ../images/Emo140.gif

1.)
גור לא יתאים לכם בשום אופן
גור הוא תינוק לכל דבר - מיילל בלילות, עושה צרכים בכל מקום, צריך לחנך אותו ולהשקיע בו כמו בילד ממש. המלצתי לכם היא כלב בוגר אולי אפילו מבוגר.. 2.)
ההחלטה לאמץ כלב היא מאד נבונה ואני בטוחה שתתרום הרבה למשפחתכם
. 3.)
לגבי הגודל - הגודל אינו משנה כלל, ישנם כלבים ענקיים ומקסימים, רגועים, שלוים ולא פעילים שהילדים יוכלו להתרפק עליהם ולהנות מכל רגע, ויש כלבים קטנטנים, נבחנים, רעשנים, לעיתים נשכחנים ושלא אוהבים שמתעסקים בהם.. כך שלא לפי הגודל
אלא לפי האופי. 4.)
פרווה - אין כלב שאינו משיר שיער, יש גזעים שמשירים פחות (פודלים וטריירים) ובכלליות כלבים מסוימים שמשירים פחות מאחרים. שאלו את המתנדבים בעמותה לגבי הכלב המסוים או העבירו את ידכם עליו והסתכלו כמה שיערות נמצאות עליה.. 5.)
"מעורב זה הכי גזעי" - לכי לאחת העמותות הקרובות לביתך (באיזה יזור אתם גרים? נמליץ לכם על עמותה) ומצאי שם כלב מדהים שיתאים בדיוק
טיפ:
כשאתם הולכים לעמותה, העזרו במתנדבים - הם מכירים את הכלבים והם בעלי ניסיון רב. 6.) מעלה לך כמה כלבים מדהימים מעמותת "ראשון
חיות" שנמצאת בקשיים כלכליים קשים מאד וכנראה נסגרת, לכן כל כלב שיאומץ מאיתנו יוצל בעצם..

למעלה