איזה כיף!

opiri

New member
התהליך שעשיתי

מה שאני עשיתי היה פשוט:הכנסתי את השם אליעזר שהיה בפולין הוספתי שהוא מת בין 1887-1888 וחיפשתי גם באמצעות אישתו השם שלו,אך לא הצלחתי למצוא תוצאות מדוייקות.
אולי בהמשך אני אחכים יותר,ואוכל להגיע לתוצאות מדוייקות יותר.

naf86

New member
דודה שלי נתקלה איפשהו

שמקור המשפחה היה מאזור Wloclawek שבפולין. אני לא יודע אם זה מהעיר עצמה או מאחד הכפרים באזור.
אין לי הוכחה שזה אכן המקור בפולין, אבל זה יכול לעזור למקד את החיפוש.
הילדים של אליעזר היו אברהם-יצחק, ייטה(?) וסבא רבא שלי אליעזר. כולם נולדו באותו אזור בפולין ועברו לאנגליה.
לואיס (שבמקור היה אליעזר) פרידמן התחתן בשנת 1910 בלונדון לאנני בוגרצוב.

opiri

New member
מה שאני הולך לעשות

אני אמשיך לחפש על משפחתך בעזרת שמות הילדים ואודיע לך אם יש לי תוצאות.מחר אני אעשה את זה,כי היום אין לי כבר כוח.אני אהיה בפורום מחר,בערך באחר-הצהריים.
נתראה מחר.

naf86

New member
זה מוביל לעוד המון שאלות

אבל לפחות המיקומים בסיפור ידועים ומפורסמים:
אני צריך לחקור את וויז'ניץ וליפציג.
אני רק לא יודע מאיפה סבא של סבא שלי הגיע לפני וויז'ניץ.

אנגליה

אם בני משפחתך עברו מגרמניה לאנגליה, כמעט בטוח שהם היו עצורים במחנה מעצר בתחילת המלחמה.
כל נתיני גרמניה נשלחו למעצר באי Isle of Mann. היהודים היו במחנה נפרד ושוחררו אחרי כמה חודשים [?].

naf86

New member
הם עברו לפני המלחמה - 1938

קודם סבא רבא שלי עבר עם הבן שלו (אח של סבתא שלי) ואחרי מספר חודשים הביא את שאר המשפחה (קצת לפני פרוץ המלחמה). הם עברו ישירות ללונדון לשכונת גולדרס גרין.

naf86

New member
נכון

הרגע דיברתי עם אמא שלי.
מסתבר שד'ר יוסף בורג שידך בין הסבים שלי!
הוא היה ממונה על סבתא שלי באיטליה כשהיא הייתה אחראית על הפליטים היהודים. הוא היה חבר מאוד טוב של סבא רבא שלי, כי סבא רבא שלי ניהל את סניף המזרחי בלייפציג (משהו כזה).
סבא רבא שלי היה מאוד מעורב בתנועת המזרחי. אח של סבא שלי היה זה שהביא את תנועת בני עקיבא לאזור שלהם בלונדון.

יש לך מושג איפה אני יכול למצוא מקורות לתנועת המזרחי בלייפציג?

דניעל

New member
בני-עקיבא או בח"ד? בכל מקרה - בית העדות

גילוי נאות - אני עובדת שם בארכיון.
את תנועת המזרחי ממש אנחנו לא מתעדים, אבל כיוון שהזכרת בני-עקיבא, אז בינגו. זה התחום שלנו. תנועות הנוער הציוניות דתיות באירופה.
האדם המזוהה ביותר עם פיתוח תנועת הבח"ד בבריטניה נפטר, לצערי, לפני כמה חודשים. שמו אריה הנדלר.
אם אתה רוצה, תשלח לי מסר עם פרטים נוספים ואבדוק מה שאפשר. אם אין להם תיקים אצלינו - תמיד אפשר לפתוח...

naf86

New member
אני חושב בני עקיבא

תבדקי אם יש לך רשומות על פרנקל - בני עקיבא לונדון. מדובר על כנראה התקופה שמיד אחרי השואה. סבתא שלי ומשפחתה הגיעו ללונדון ב-1938 או 1939. אחיה או אביה של סבתא שלי מאוד היה מעורב בבני עקיבא בגרמניה אז הוא דחף להביא את זה ללונדון.

נשמע הגיוני?

(בכלל המשפחה שלי מעורבת בבני עקיבא. בת דודה שלי מהצד השני של המשפחה היתה עד לפני כמה שנים בהנהגה של בני עקיבא לונדון)

דניעל

New member
בעקרון, אפשר לחפש בארכיון שלנו און-ליין

תתחיל כאן.
עשיתי חיפוש כללי על "פרנקל" וקיבלתי הרבה תוצאות, בחלקן פרטי התיק עדיין לא עלו לקטלוג המקוון, אז אני לא יודעת מאיפה האנשים. תבדוק אם יש שם שמות מוכרים ואז אפשר לשלוף את תיק הקרטון שלהם.
לגבי בנ"ע והבח"ד בבריטניה - אפשר לקרוא כאן.
בנ"ע זה עבור הצעירים. הבח"ד (ברית חלוצים דתיים) היא המקבילה הגרמנית ל"חלוץ המזרחי", כפי שבוגרי בנ"ע שבחרו לצאת להגשמה נקראו. בנ"ע בלונדון הוקמה ב- 1936 וכאשר הגיעו ילדי הקינדרטרנספורט בסוף שנות השלושים, הקימו עבור הבוגרים שבהם גם את הבח"ד, את ההכשרות של הבח"ד ואת האפשרות לעלות ארצה כחלוצים.
אולי המשפחה שלך קשורה להכשרה בדוקנפילד? היא הוקמה לאחר המלחמה באזור לונדון. תגלגל עד למטה ותוכל לקרוא עליה.

דניעל

New member
עוד הערה קטנה לגבי שמות התנועות

בנ"ע לא הייתה קיימת כלל בגרמניה. לתנועת הצעירים שם קראו "ברית הנוער של צעירי מזרחי" או בקצרה "ברית הנוער".

naf86

New member
בנתיים לא מצאתי משהו מוכר

אבל יכול להיות שהיו להם שמות אחרים באותה תקופה. זה מאוד מקובל בחו"ל שיש שם עברי ושם לועזי.

אם אין לכם מידע, אני משער שתרצו לצרף את הסיפור של המשפחה שלי אם הם קשורים למזרחי/בנ"ע?

naf86

New member
רק עכשיו שמתי לב שיש משהו מצורף

כתבתם תנועות הנוער באירופה - יש תקופות מסוימות או כל התקופות?
אמא שלי הייתה בתנועת הנוער "סיני" באנגליה בשנות ה-60-70. האם גם זה מעניין אותכם או שאתם מתמקדים בתקופה לפני קום המדינה?
http://sinaiyouth.org/about/

דניעל

New member
עד קום המדינה

לא הכרתי את "סיני". מתי הם הוקמו? לא מצאתי באתר שלהם. האידאולוגיה שלהם נראית זהה לשל בנ"ע. מעניין מה הניע אותם להקים תנועה נפרדת.

naf86

New member
תמיד לומדים משהו חדש

אני אצטרך לשאול את אמא שלי (או לקשר בינכן). היא תמיד אמרה שזה מקביל לבני עקיבא.

למעלה