איזה כיף!

naf86

New member
איזה כיף!

הרגע קיבלתי בדואר את הדפים שאח של סבתא שלי הבטיח לשלוח לי.
הוא כנראה כתב את הסיפור לפני הרבה זמן ולא במיוחד בשבילי, ובכתב יד הוסיף בקשה שאני אנסה למצוא מסמכים תומכים.
יש שם גם עץ משפחתי של כמה דורות מעליו (בכתב יד לא ממש ברור) שאני יכול להוסיף לג'ני.

מסתבר שאני יותר פולני ממה שחשבתי
.
המקור של המשפחה של שני ההורים של סבתא שלי הם מפולין.
סבא של סבתא שלי היה שוחט מפולין. האדמו"ר מויזניץ ביקש ממנו לעזוב את פולין ולהצטרף אליו לקהילה שלו בתור שוחט.
לרוע המזל, באחד החורפים קפא המקווה, והסבא עשה חור בקרח בנהר בשביל לטבול. זה הוביל לפטירתו (בגלל הקור? טבע? לא בטוח) כשסבא רבא שלי היה בן 3.

כשסבא רבא שלי היה בשנות ה-20 הוא עבר ללפציג להצטרף לעסק של אחיו לייצור פרוות. הוא נאלץ במלחמת העולם הראשונה להצטרף לצבא האוסטרי עד שהוא חלה.
סבתא רבא שלי הייתה מעורבת בעסק הפרוות (יכול להיות ששם נפגשו). הם הצליחו מאוד בעסקים וסבא רבא שלי היה היו"ר של הסניף המקומי של המזרחי (מישהו יודע איפה אני יכול למצוא רשומות של המזרחי בליפציג?).
ב-1938 הם קיפלו את עסקי הפרוות וסבא רבא שלי ואח שלו עברו לאנגליה. הם העביר את המשפחה חצי שנה אחרי זה. (כנראה שלהיות יהודי בגרמניה ב-1939 לא ממש היה רעיון טוב. מזל שהם חזו את העתיד
)

אחרי זה הוא מספר את הסיפורים שלהם באנגליה, מזכיר את סבתא שלי (התנדבה לעזור לפליטים היהודים באיטליה, הייתה אחראית לאלפי פליטים ואם הבנתי נכון גם עזרה להעלות אותם לאוניות מעפילים) ועוד כמה סיפורים.

עכשיו יש לי המון עבודה לעשות. אבל זה מביא ענף שלם של המשפחה שלי והמון רמזים עבים שיעזרו לי לכתוב סיפור שלם.

opiri

New member
גילוי יפה מאוד!

אני מאמין שבשביל הגילוי הזה חיכית לפחות שנתיים...

naf86

New member
רק כמה שבועות

אני התחלתי עם ההיסטוריה המשפחתית לפני כמה חודשים כשאמא שלי המליצה לי לכתוב לדוד שלה (אח של סבתא שלי).
הוא נתן לי את כל הצד של אמא שלו (שנתן לי למצוא עוד כמה שמות) ואמר לי שיש לו מודפס את הצד של אבא שלו והוא ישלח בדואר. למשך כמה שבועות לא קיבלתי כלום, והיום קיבלתי את מסמך מודפס של 2 עמודים עם כל הסיפור שלו.

opiri

New member
עוד יותר כיף לך!

במקרה שלי,נדרש לי ארבע שנים לפענח את כל הצדדים שלי(חוץ מצד אחד שאני מפענח בימים אלה ממש).כל שאר הצדדים שלי מגיעים לאמצע המאה ה-19 או אפילו להתחלת המאה ה-19.

naf86

New member
אני עוד בתחילת הדרך

יש פה רק שברי מידע שאני צריך לבנות מזה סיפור שלם.
יש לי צדדים שנפגשים עם משפחות אחרות וכך הם מלאים בפרטים.
אבל יש לי צדדים שהם מבוי סתום. אני אפילו לא יודע מה השם משפחה המקורי של סבא של סבא שלי (סבא רבא שלי שינה את השם)

נימבו

New member
ברכות, שמחתי בשבילך עד שראיתי

שהזכרת את GENI
מרגע שהפסקתי להיות PRO אצלם, גם "עקב שינוי מדיניות" הם שדדו ממני את העץ שבניתי בעמל רב
אני מציע לך לשקול טוב טוב בניית עץ באתר זה.
זה עלול לקרות גם לך.

naf86

New member
רוב העץ כבר בנוי ע"י אחרים

אני הורדתי כבר כקובץ את כל העץ והעברתי למיי הרטיג'. אבל עוד לא פתחתי שם מנוי. אז אפילו אם יחסמו אותי יש לי גיבוי.

ariehprh

New member
|מזאכן כיף גדול ומזל שיש לך את הסיפור המשפחתי

אני מת מקנאה, לי אין יש רק תמונה אחת של סבתי מצד אבי וזהו.

אריה

naf86

New member
זה רק צד אחד

יש לי את הצד של אבא שלי שהוא מבוי סתום לגמרי (כתבתי עליו בעבר בפורום).

למזלי 2 המשפחות של ההורים שלי עברו לאנגליה (מצד אבא שלי ב1905, מצד אמא שלי ב-1939) כך שהם התחמקו מהשואה. היה לי סבא אחד שהיה במחנה עבודה ברומניה אבל זה היה רק לקראת סוף המלחמה אז הוא שרד ועלה לארץ.

התקווה שלי הוא שככל שאני אוסיף עוד פרטים, אני אתקל במשפחות אחרות ישלים עצים וזה יעזור לחשוף עוד היסטוריה יהודית.

opiri

New member
עזרה לגבי מבוי סתום

כל מקום שיש לך מבוי סתום,תפרסם את כל הידוע לך בכל אתר שורשים אפשרי:כמו MYHERITAGE או GENI וANCESTRY וכד'.תחפש אם יש קהילות יהודיות אינטרנטיות ברשת במקום שבו המשפחה הזאת גרה,כמו אצלי שלי יש שורשים מבוטושאן שברומניה ויש להם קהילה אינטרנטית בYAHOO.מאחל לך הצלחה בהמשך

naf86

New member
יש לי את הסיפור המלא בג'ני

כולל דיון ארוך עם כמה ותיקים שם לגבי דרכי פעולה.
http://www.geni.com/projects/Freedman-Family-Project/10354

המשפחה הגיעה לאנגליה (ושם יש לא מעט קהילות יהודיות
) מפולין. הבעיה היא שאין לנו את השם משפחה המקורי, לכן קשה לנו למצוא את המקור בפולין.

opiri

New member
חוות דעת

לפי מה שאני רואה,הפרטים הם דלים מכיוון שהם שינו את השם משפחה לפרידמן והם גם היגרו הרבה.
אתה פשוט צריך לפרסם את זה בכל מקום אפשרי.זה מזכיר לי את המקרה של סבתא שלי מצד אבי,שהדברים היחידים שידעתי עליה הם שהיו לה שלושה אחים שמתו בשואה ועוד זוג הורים שמתו בשואה.בזכות זה שידעתי את השמות שלהם וקצת מידע גיליתי את השם משפחה הקודם של האימא ואני מחפש את תעודת הנישואין של ההורים עכשיו(אני לא אקח את הכל אלי ואומר שגם סורין,מנהל הקהילה האינטרנטית של בוטושאן,עזר לי מאוד).בזכות זה אני אוכל בקרוב לגלות יותר דורות אחורה במשפחה הזאת.אתה צריך להתפלל לנס.מקומות שיש לך ספק,בטל אותו.תיצור קשר עם כל אחד שאתה חושב שייתכן והוא קשור למשפחתך.
מקווה שעזרתי..

naf86

New member
לכן הגדרתי את זה כמבוי סתום

למה סבא רבא שלי היה צריך לבחור שם משפחה כל כך נפוץ כמו פרידמן?
(טוב נו, הוא גם היה יכול לבחור כהן ועוד יותר לסבך אותי
)

כמו המון משפחות יהודיות, גם המשפחה שלי היגרה הרבה. בצד של אמא שלי יש לי 5 דורות רצופים של מהגרים ש-4 מתוכם היגרו בשלב מסוים לישראל, ורק אני הרסתי את הרצף בכך שנולדתי בישראל והיגרתי לארה"ב.

נכון שהגירה יכולה לסבך את ההיסטוריה המשפחתית, אבל מנגד זה משאיר שובל של ניירת.

opiri

New member
אנסה לחפש קצת אחרי משפחתך

אני אנסה לחפש קצת אחרי המשפחה שלך ובהמשך הלילה ארשום לך אם מצאתי משהו.

naf86

New member
תודה!

יש לך מנוי מלא בGENI? כי רוב המידע שיש לי על הצד הזה רשום שם.

opiri

New member
מצטער,לצערי לא.

אין לי בשום אתר מנוי מלא,רק חינמי.ולמה? כי עובדה שגם בלי כסף הגעתי הרבה דורות אחורה כמעט בכל הצדדים!

opiri

New member
2 שאלות

1.ידוע לך מתי אליעזר מת?
2.ידוע לך מה שם אביו?

naf86

New member
תשובות

אליעזר (סבא של סבא שלי) נפטר בערך ב-1887/8 בפולין. אשתו הייתה בהריון עם סבא רבא שלי, והיא קראה לבן אליעזר על שם אביו. הוא שינה אחרי זה את השם ללואיס.

אני לא יודע מה היה השם של אביו של אליעזר

opiri

New member
מצטער..

ניסיתי בANCESTRY,בעצי יוחסין,כמעט בכל מה שאני מכיר.אין לי משהו חדש
תצטרך לנסות לחפש עוד בעצמך.אני מאחל לך הצלחה בהמשך ושמח על התגלית שלך.

naf86

New member
תודה!

לצערי זה די צפוי. אי אפשר לחפש פרידמן כי זה שם משפחה יחסית חדש למשפחה שלי.
אין את השם משפחה הקודם. זה לא ממש עוזר לחפש את הרב אליעזר מפולין.

למעלה