איזה כיף!

naf86

New member
בקשר לאריה הנדלר

שאלתי את אמא שלי אם המשפחה של אמא שלה הכירה אותו.

התשובה היה "הוא היה בן בית אצלנו".

לפי מה שאני קורא, אריה הנדלר פיתח את הבח"ד בבריטניה. לפי מה שהבנתי המשפחה של סבתא שלי הביאו את התנועה (או בנ"ע) ללונדון. אז זה מאוד הגיוני שהם הכירו זה את זה.
המשפחה גם היו מארחים את חברי תנועת המזרחי בלונדון.
אח של סבתא שלי סיפר במכתב שלו (שבזכותו פתחתי השרשור) שסבא רבא שלי (אביש פרנקל) היה היו"ר של המזרחי של סניף לייפציג (וכך הכיר מן הסתם את יוסף בורג). כשהם עברו ללונדון הוא השתתף בפגישות המקומיות של המזרחי אבל הרגיש לא בנוח כי הוא לא הבין אנגלית. אבל בכל זאת הם אירחו מנהיגים מתנועת המזרחי למשך חודשים בבית שלהם והיה להם חדר שמור.
הקשר לתנועת המזרחי הוא כנראה מה שהניע את המשפחה להיות בין המקימים של בני עקיבא בלונדון.

naf86

New member
גילוי מדהים

כתבתי לך במסר, אבל אני רוצה לשתף את הפורום.
את שאלת אותי על יחיאל ניסל והפנית אותי לאתר.
יחיאל ניסל הוא אח של סבא שלי (והיה גם הסנדק בברית שלי).
כלומר, מצאת תמונה שלו מלפני כ-70 שנה!

סבא שלי ומשפחתו באו מארד רומניה, ויש שם 17 תמונות מהעיירה הזאת. חוץ מהתמונה של אח של סבא שלי שכבר מתיוג, יש מצב שיש לכם תמונות של עוד אחים של סבא שלי או סבא שלי בעצמו.

דניעל

New member
איזה מזל שהשתתפתי בדיון...

אז בנוסף לעבודה שכבר נתתי לך... אם תוכל גם לעבור על התמונות ולציין איפה אתה מזהה את האח של סבך...

naf86

New member
זה הרבה יותר מדהים

כי שלחתי את התמונה לאמא שלי. היא זיהתה כמעט בוודאות בתמונה את סבא שלי, 3 אחים שלו ואחותו.
כלומר יש לך תמונה של המשפחה של סבא שלי מ-1945.
לטובת הפורום האם יש לך את הרשות שלך לצרף את התמונה? מי שנוטע את העץ בתמונה הוא סבא שלי.

ממש תודה!

דניעל

New member
קישור לתמונה

לא שמתי לב שמישהו נוטע שם עץ, אבל אחרי שאמרת - באמת יש שם גבעול חשוד וכולם מתבוננים בו. מצד שני - אין תלולית עפר טריה...
אז מתי אתה נוסע לאראד לחפש את העץ שסבא שלך נטע?

naf86

New member
אני בהחלט צריך לטייל שם

אמא שלי שלחה את הקישור לבן דוד שלה והוא זיהה עוד תמונה.
יש שם את סבא שלי, אחותו, וגיסתו.
(הכשרה בסניף בני עקיבא אראד 1945 - PH.20 - 3387)

naf86

New member
נתת לי יותר מזה

כי האתר מזהה עוד כמה בני משפחה, אז אני עכשיו יכול לעדכן את העץ המשפחתי.
לצערי, רוב מי שבתמונות לא בחיים היום. סבא שלי בחיים, אבל יש לו אלצהיימר אז הוא לא ממש יודע מה קורה מסביבו.
אחד האחים שלו בחיים (יחיאל ניסל), וייתכן שעדיין במצב שיכול לענות על שאלות.
רוב הילדים של האנשים בתמונה בחיים, והם יכולים לספק המון מידע, ולזהות המון מהאנשים בתמונות שיש לכם במאגר של ארד, רומניה.

naf86

New member
הערה לגבי לייפציג

סתם שוטטתי בקריאה וחשבתי שזה מאוד מעניין.
לייפציג היה מרכז עולמי לפרווה ושליש מהמסחר העולמי עבר דרך העיר. כמובן שזה נשלט ע"י המון יהודים וכ8% מהקהילה היו מעורבים בסחר בפרוות.
סבא רבא שלי ואחיו הצטרפו לתעשייה, עשו המון כסף וקיפלו את העסק ב-1938.

העיר כנראה מתגאה במורשת של היהודים בעיר, ובאתר על העיר יש דף שכתוב על האישים היהודים:
http://www.ltm-leipzig.de/cgi-bin/click.system?navid=1770&sid=c

למעלה