איזה כיף לעוף!!!

איזה כיף לעוף!!! ../images/Emo24.gif

חברים, היום התחלתי רשמית במסע השחרור הזה שדיברתי עליו, ואיזו התחלה...!
יש אדם שמתנהג אליי כבר המון זמן כאילו אני איזו שפחה שלו. מדובר במישהו במקום העבודה, שאינו המנהל הישיר שלי אבל יש לו איזה מעמד סמכותי והוא מתנהג ככה לא רק אליי אלא למספר אנשים נוספים, ביניהם אני, שהמכנה המשותף לכולנו הוא כנראה שאנחנו מוכנים לספוג את זה בראש מורכן. לא פעם ולא פעמיים חזרתי הביתה בוכה בגללו. היום בבוקר התעוררתי, ובמקום לרוץ לעבודה ישבתי לרגע עם עצמי ועשיתי את מה שתכננתי ערב קודם לכן: דימיינתי איך הסיטואציה הזו חוזרת על עצמה, שבה הוא פונה אליי ביחס מזלזל, או מבקש ממני משהו בצורה מעליבה, או דורש משהו שאני לא אמורה לעשות, או מעביר עליי ביקורת לא עניינית (לא על טיב העבודה שלי, אלא על הבגדים שלי או התסרוקת שלי), או עניינית אבל מגעילה ("מה שכתבת זה קשקוש, תכתבי את זה אחרת"). דימיינתי איך כשזה קורה, אני עונה לו, איך הוא עלול לענות או להגיב, וכך הלאה. דימיינתי את זה ממש מציאותי ולכן בהתחלה "התגובה" שלו היתה ממש מבהילה, אבל תפסתי את עצמי וחשבתי, "מה הדבר הכי גרוע שהוא יכול לעשות? לגרום שיעיפו אותי מהעבודה? על מה? על זה שסירבתי לקבל הערה מעליבה שאינה קשורה כלל לעבודה?"
ובכן, זה קרה, כמובן. במהלך היום הוא הגיע למקום שאני נמצאת בו, והעיר על כך שאיחרתי בבוקר (זה קרה בגלל התרגיל הזה שעשיתי... לקח לי יותר זמן ממה שתכננתי). התנצלתי על האיחור, כמובן. אבל אז הוא זרק איזה משהו מגעיל על כך שהגיע הזמן שאפסיק לחגוג בלילה ואז לא יהיה לי קשה כל כך להתעורר בבוקר. האמת שכאשר עשיתי את התרגיל, צפיתי תגובה דומה, כך שהייתי מוכנה פחות או יותר, למרות שתרגיל זה דבר אחד, והזעם והעלבון שהופיעו במציאות זה דבר אחר... בקיצור, קמתי ואמרתי שאני לא מוכנה יותר לקבל הערות כאלה. אמרתי עוד כמה דברים קשים, שאני לא אחזור עליהם כאן, אבל לא היו שם קללות או הערות מעליבות, אלא רק תיאור של כל ההתנהגות שלו והעובדה שאני בשום פנים ואופן לא מוכנה לסבול יותר את העניין. הוא היה בהלם, והרים את הקול שלו, אבל גם את זה צפיתי בתרגיל! כי תמיד כשמישהו עונה לו תשובה קולעת והוא לא יודע מה לענות, הוא מרים את הקול ("ההגנה הכי טובה היא ההתקפה"). לכן נשארתי רגועה (זה לא היה קל בסיטואציה הזו, למרות שבאופן טבעי אני ממש רגועה. ואל תזכירו לי עכשיו את הכסא שפעם העפתי על הקיר...
אני באמת רגועה בדרך כלל) ולא התרגשתי מהצעקות שלו (טוב, זה קצת גרם לי לרעוד, אבל הוא לא שם לב לזה וגם אף אחד אחר לא הרגיש בזה), חזרתי בשקט וביתר תקיפות על מה שאמרתי לפני כן. למעשה, היה נדמה לי שאני רואה את עצמי מהצד - לא האמנתי שאני זו שמדברת אליו בגובה העיניים, ולא מלמטה (את האמת? הרגשתי אפילו טיפה למעלה, וזה חיזק אותי). אחרי כמה רגעים הוא יצא מהחדר בטריקה, לא לפני שהוא אמר לי, "זה עוד לא נגמר, הסיפור הזה!". בקיצור, לפני זמן קצר חזרתי מפגישה אליה קרא לי המנהל שלנו (המנהל הישיר שלו, ובעקיפין גם שלי). זה התחיל בתור בירור לגבי מה שהיה, כשהמנהל הבכיר יותר היה בבירור לטובתו, אבל שם כבר הוצאתי הכל ואמרתי כל מה שיש לי להגיד. בהתחלה גם בכיתי, אבל לא הפסקתי לדבר, כי לא התכוונתי לוותר בעניין הזה. כבר אמרתי לעצמי, "מצידי שיעיפו אותי, אני באמת לא מוכנה לסבול את זה יותר". דיברתי אולי עשר דקות ללא הפסקה, ושניהם נראו המומים לגמרי. זה שצעק עליי לפני זה בכלל נראה חיוור, ובשוק טוטאלי. בסוף השיחה הוא ממש היה נבוך, סמוק ומגומגם, והוא מילמל... התנצלות!!! הוא אמר שהוא לא חשב שאני נעלבת מזה, והכל היה בצחוק ובלי כוונה (כן, בטח), ושזה לא יחזור על עצמו... ואחר כך הוא יצא מהחדר לבקשת המנהל היותר בכיר, וזה האחרון גם הוא התנצל ואמר שאני לא צריכה לשמור דברים בבטן, והדלת שלו פתוחה, וכל הבלה-בלה-בלה של המנהלים, רק שזה היה ממש במקום וגרם לי להרגיש ממש טוב.
ועכשיו אני מרגישה שאני מרחפת... אני הולכת עוד מעט לאכול עם שתי חברות מהעבודה שפשוט לא מאמינות שקרה מה שקרה, ושאני זו שבכלל פתחה את הפה. יש לי הרגשה שזו הולכת להיות אחת מארוחות הצהריים הטובות ביותר שאכלתי מזה המון זמן!

מ א י.

New member
אני מעריצה אותך ולומדת ממך.

תמשיכי כך. לי היה קשה לקרוא את ההתחלה של ההודעה שלך (כי גם לי זה קשה להתמודד עם דברים כאלה שקשורים לגבולות) והמשכתי כי אני עובדת על זה עכשיו. כול הכבוד!!!!! זה כאילו ממש עברת מבחן!!!! ואפילו היית צריכה להצדיק את עצמך בפני המנהל והצלחת.!!! אני ממש גאה בך ורואה בזה הצלחה של כולמי שעובד על הנושא הזה.!!! נתת לי חיזוק חיובי והשראה לכול הפעמים בהם הצלחתי בדרך ולכול המכשולים שעוד נותרו לי לעבור. יש לי חיוך בלב ועל הפנים. המשיכי להתפתח ולהנות מהרגעים האלו בחיים. :) מיטל

תודה לשתיכן! ../images/Emo140.gif

התגובות שלכן מדהימות, תודה!!! זה רק מוסיף למה שאני כבר מרגישה ממילא מאז השיחה בצהריים - אני פשוט מרחפת! ואיזה כיף שזה מחזק גם אותך ומעורר בך השראה, מיטל. אשמח מאד אם גם את תספרי על הפעמים בהן הצלחת - אבל אך ורק אם את רוצה בכך, כמובן. אני מתכוננת לשבת הלילה ולהכין לעצמי רשימה של כל הדברים שאני מאד רוצה לעשות ועד היום לא העזתי, בין אם בגלל שחשבתי שאין סיכוי שאני אצליח, או בגלל שזה מטורף מדי, או בגלל "מה יגידו אחרים" או כל שיקול אחר. ובכל פעם שאני אזכר במשהו מחר או מחרתיים או בכל יום אחר, אני מיד אוסיף אותו לרשימה. ואני מתכוונת לעבור על הרשימה ולהתחיל לבצע דברים מתוכה! האמת שהרעיון הזה כבר הסתובב לי די הרבה זמן בראש, אבל אחרי היום אני חושבת שבהחלט הגיע הזמן לעבור לצעדים מעשיים.
שהחיוך בלב ועל הפנים לא ייעלם לנו לעולם

deep ocean

New member
../images/Emo99.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo42.gif

איזה תענוג לקרוא את השרשור הזה!!!! איזה תענוג לקרוא איך את - חולמת בסגול - עמדת על דעתך!!!!! נפלא! חיים נפלאים!!! איזה כיף זה לעשות באמת מה שרוצים!!!!!

זה באמת תענוג! ../images/Emo13.gif

אני ממש מרגישה שהגעתי לאיזו צומת בחיים, ואני מחליטה, אולי לראשונה בחיי, בעצמי לאן אני מתכוונת ללכת. זו הרגשת עוצמה חדשה עבורי, חדשה ומלהיבה באופן שקשה לי לתאר. אני כעת עובדת על הרשימה שלי, ויש כאן כבר די הרבה דברים שאין לי מושג איך אני אעז לעשות אותם... בכל אופן אני כותבת הכל, בלי חשבון!
רשימה חלקית:
להפסיק לחשוב כל הזמן אם מה שאני עומדת לומר, לכתוב או לעשות, נראה טיפשי בעיני אחרים. ההודעה הזו היא יישום ראשון של החלטה זו.
להפסיק להיות כל כך נחמדה וסבלנית לאיזה נודקניק שמחזר אחריי בצורה קרצייתית.
לעשות רחצה בעירום בים.
לבדוק עם מישהו מסוים שאני דלוקה עליו, אם זה הדדי.
לקנות משהו שמזמן רציתי, ולא קניתי כי נראה לי טירוף להוציא כזה סכום.
לספר לחברה שלי שההתנהגות שלה בנושא מסוים ממש לא נראית לי.
לספר למה אני חולמת בסגול (זה הרבה יותר עמוק ממה שאתם מדמיינים).
לשיר בקול אם יש שיר שאני ממש אוהבת בזמן הנסיעה באוטובוס.
להפסיק להתעלף ממבוכה אם מישהו מקלל או עושה גרעפסים לידי. להצטרף אליו.
להיפטר מהשיער הארוך שמלווה אותה מגיל ארבע, ושתמיד שנאתי. ולעשות קוצים. יש עוד כמה דברים, אבל אני לא בטוחה שזה המקום לציין אותם, אז נצנזר...
חלק מהדברים אני מתכוונת לעשות כבר מחר, או לכל מאוחר עד יום רביעי. היתר אשתדל לעשות או להתחיל לעשות עד סוף השבוע. ואני מאמינה שעד אז גם יתווספו סעיפים נוספים לרשימה. אחלה, כן ירבו! אני גם חייבת להגיד שעצם הכתיבה כאן בפורום, ובפרט שקיבלתי כאלה תגובות נפלאות, ממש מחזקת אותי. אז תודה...!

deep ocean

New member
ואוו ../images/Emo2.gif ../images/Emo24.gif

פשוט אדיר לקרוא את התהליכים שאת עוברת. זה כאילו אני קוראת את עצמי. את ממש ממש מזכירה לי את עצמי, בתחילת המסע שלי!!! ההרגשה של השחרור האדיר הזה פשוט משכרת!!!!

נכון, זה באמת מדהים ../images/Emo24.gif

אני יושבת כאן וממש מצחקקת לעצמי מהתעוזה ומההתלהבות הילדותית שלי...
ואם כבר הזכרת את זה, אני שואבת המון כוח מסיפורים שאנשים אחרים סיפרו על עצמם, ואת בהחלט אחד מהאנשים האלה. המון תודה!
בכל אופן, הרשימה בינתיים התארכה מאז ההודעה האחרונה, ואני חושבת שבינתיים זה יספיק, יש כאן המון עבודה... אחד מהדברים, אגב, זה להתחיל לקבל מחמאות כמו שצריך. מישהו אומר לי "את נראית עשר"? אז להפסיק להגיב בביטול ולומר משהו טיפשי כמו "איזה עשר, אולי מתוך מאה", או "כן, בטח...". אלא פשוט לחייך ולומר "תודה!".
טוב, יש עוד המון דברים, אני ממש מרגישה מוצפת ברעיונות ובתוכניות חדשות. הירגעי, חולמת, כל החיים לפנייך!
לילה מדהים שיהיה לנו, לילה מלא חלומות ויום נפלא לאחר מכן, להתחיל להגשים את החלומות האלה...

וואווו, מיכל!

איזה סיפור מדהים, ממש חבל על הזמן!!! ויש שם עוד סיפורים מרגשים ומעוררי השראה. בכלל, כל ההודעות "האם אתם בהרמוניה עם המשפחה שלכם" ו"מה צריך לקרות כדי שתהיו מאושרים" וכל הדברים האלה, שכל כך מחזקים, מעודדים לחשוב ולבדוק ולהשתפר ולהחליט להיות מאושרים, ומראים איך אפשר לעשות את זה - זה כל כך נהדר. איפה הייתם עד היום?!
יותר נכון, איפה אני הייתי עד היום...

deep ocean

New member
חה חה חה

באמת איפה היית עד היום
טוב...העיקר ההווה!!!! ברוכה הבאה להיכל ההרמוניה
(אני אוהבת את האייקונים החדשים האלו)

deep ocean

New member
אופס לא בטוח שהייתי מובנת

התכוונתי איפה היית עד היום => איך לא ביקרת עד היום בלחיות בהרמוניה, בדרך הלוחמים, בארבע ההסכמות וכדומה... שמחה שבאת!!!!!

מזל טוב ../images/Emo20.gif

בעמוד הראשי של הפורום נבחרת לקטגוריית: "מחברי הפורום". כאן המקום להזכיר, שמידי פעם נבחר/ת חבר/ת אחר מהפורום. מבחינה טכנית ניתן לבחור חבר/ת פורום רק בעלי תמונה (מסוג jpg). התמונה לא חייבת להיות שלכם, אלא יכולה להיות גם של כל דבר אחר שמרגיש לכם טוב.

alon_o

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

ממש חייכתי לאורך כל ההודעה. איזה כיף לקרוא דברים כאלו
. איזה כיף לגדול אה?

כן, זה כיף!

למעשה אני מרגישה כל כך מאושרת בעקבות מה שקרה אתמול בעבודה, ובעקבות הרשימה שהכנתי אתמול בלילה (רשימה של דברים שאני מתכוונת לעשות למרות שאף פעם לא העזתי, לפעמים אפילו לא העזתי לחשוב על זה ברצינות, שלא לדבר על לעשות), שמתגנבים לי ספקות האם זה באמת אפשרי - שפתאום כל הדברים הנפלאים וה"נועזים" (אולי לא באמת נועזים, אבל עבור פחדנית כרונית כמוני, הם כן), יכולים להתגשם; נראה לא מציאותי... אבל כבר היום אני מתכוונת לעשות לפחות שניים מהרשימה (ואולי עוד אחד, אם ייצא לי) אז כנראה שזה כן מציאותי.

תודה, תודה, תודה ../images/Emo23.gif

לך, ולכל אלה שהגיבו על ההודעה שם. אתם לא יודעים כמה זה מחזק אותי. תודה!!!

סליידר

New member
מדהים!

לא רק שעשית מצברוח טוב לעצמך עשית גם לי, כל כך כיף לקרוא הודעות כל כך שמחות שבאמת יצאו מהלב. תודה וכל הכבוד על האומץ, זה באמת מגיע לך.

למעלה