איזה כייף...

איזה כייף...

קיבלתי היום מתכונים נהדרים לבראנץ' של מחר. הולכת לאפות את פשטידת התירס ששלחה אפי ואת המקלות המלוחים של wan. וגם פשטידת פטריות ופאטה טונה. יהיו גם גבינות ביתיות, סלטים, דגים וכמובן הלחמניות הנהדרות של שושי. לקינוח, סלט פירות ומוס שוקולד של באלי.

בלבי

New member
עוגת המוס של באלי ...

הצילה אותי כשהבנתי שאין לי ג'סטניה
העוגה הזו היא
!! עוגה מדהימה !! איזה כייף לכם ...

effyba

New member
הערה קטנטונת בקשר לעוגת המוס -

אני מוסיפה לחלק אותו אני אופה 2 כפות גדושות שקדים טחונים או פקאנים מסוכרים טחונים. יוצא מאוד טעים....

effyba פשטידת התירס יצאה מהתנור

ונראית מאד פוטוגנית. מחר נדווח על הטעם. עכשיו אני מתכוננת לאפות את עוגת המוס וקניתי את הרעיון של השידרוג עם שקדים טחונים. תודה על הרעיונות שלך.

בבקשה פשטידת תירס

נתן אותה בני סיידא בתכנית של אודטה: מתכון: פשטידת תירס רכיבים: 600 גר' תירס קפוא ומופשר 1 שמנת מתוקה 3 ביצים 3 בצלים ירוקים קצוצים 1/2 כוס שמיר קצוץ 3 כפות קמח מצה 100 גרם פטה מגוררת 200 גרם קשקבל מגורד מלח פלפל 50 גרם חמאה מומסת לזריה: 100 גרם קשקבל אופן הכנה: לחמם תנור 180 לערבב הכל לזרות גבינה מעל ולאפות בערך 40 דקות הערות: מקור המתכון: בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
הנה -עוגת מוס שוקולד

מתכון: עוגת מוס שוקולד רכיבים: מתכון לעוגת מוס שוקולד מצויינת, שאי אפשר לקלקל (כמעט). המצרכים: 300 גרם שוקולד מריר 100 גרם מרגרינה או חמאה 8 ביצים מס´ 2 או 6 ביצים מס´ 1 מופרדות. 1/2 כוס סוכר 2-3 כפות ליקר קואנטרו (תפוזים) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה (או צמחית אם רוצים עוגה פרווה) 2-3 כפות אבקת סוכר אופן הכנה: אופן ההכנה: בסיר גדול ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה. מצננים את השוקולד לטמפ´ החדר. מוסיפים לשוקולד את החלמונים אחד אחד, תוך ערבוב מתמיד, שלא יהיו "חביתות". מוסיפים גם את הליקר ומערבבים. מקציפים אתהחלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה. אפשר לחלק לשתיים ולהקציף בפעמיים. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד בעדינות. מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית עגולה מס´ 26 ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. את התערובת שנותרה שומרים בינתיים במקרר. כשהעוגה מוכנה מצננים אותה לגמרי ומורחים עליה את התערובת הנותרת. מכסים את העוגה ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, רצויי ללילה שלם. לפני ההגשה, להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולמרוח על הקרם. אפשר לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. בתאבון- ענבל. הערות: מקור המתכון: באלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

הפשטידה יפה וטעימה

לדעתי אפשר להפחית בכמות הקשקבל ולהסתפק ב150 גר' בתוך העיסה ו-50 גר' לזריה.

בלבי

New member
סתם הערה: הפשטידות , ובכלל האוכל

של בני סיידא ידועים כמאוד שמנים. פעם אפילו שאלתי אותו (באיזו סדנה) למה כל המתכונים שלו צפים בשמן, טונה חמאה ושמנת, הכל מטוגן...הוא ענה שזה מה שאנשים אוהבים ורוצים ! כך שאני מסכימה איתך מראש, למרות שלא ניסיתי את הפשטידה הספציפית הזו. בטוחה שאפשר להסתפק גם ב 100 גרם בתוך העיסה. לדעתי אפשר להפחית שם גם בכמות החמאה והשמנת. כל כך הרבה שומן אין ספק שהפשטידה תצא טעימה. זו הגישה של בני סיידא. אישית, לא כל כך מתאים לי.

RUTHIE1

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

אני תמיד מפחתה בכמויות השומן בפשטידות. וגם מורידה באחוזי השומן של הגבינות ששמה בהן (5% במקום 9%, יוגורט 1.5% במקום 4.5% וכו') - יותר בריא לכולם ובד"כ לא פוגם כלל בטעם.

גם אני מסכימה לגבי בני סיידא

הפשטידות שלו מאד משמינות ואפשר בהחלט להפחית בכמויות השומן.

b e ll

New member
מסכימה מאוד מאוד, גם המתכונים של

אהרוני מלאים בחמאה ושמנות למיניהם. אני מאוד מפחיתה בכמויות של השומן ואחוזי השומן בגבינות ותמיד אופה עם שלי 1.5% שומן או אם אני רוצה נוזלי יותר עם רוויון. לא מרגישים בהבדל בכלל.

למעלה