איזה יום של עצבים!!!

bilbolim

New member
איזה יום של עצבים!!!

שלחו לנו מהעיריה שהתלוננו על הכלב שהוא מוחזק באופן הגורם רעש... השבוע הוא גם נבח הרבה יותר מהרגיל כי התייחמה כלבה באיזור. אבל כללית הוא כלב רועש... סירוס יגרום לו להיות יותר שקט? ומה האמצעים שיש לעירייה לעשות נגדנו?

סתם אנשים רעים! אין להם מה לעשות

נגדכם אלא אם כן הכלב משוחרר. כמובן שאל תשאירו אותו בחוץ שינבח מ-9 בערב.

תשו בה

בעיקרון העירייה יכולה לשלוח פקח/שוטר אם הכלב נובח בשעות צהריים ומאוחר בלילה. בדר"כ הם לא עושים כלום רק מבקשים. אבל הם רשאים לתת לכם מכתב אזהרה וגם דו"ח כספי. המתלוננים יכולים לערב את חוק צער בעלי חיים ולטעון שאתם מפקירים את הכלב ושהתנאים שבו הוא מוחשק גורמים לו קושי ואז אפשר להוציא צו ולקחת את הכלב. זה הכל הכל בתיאוריה. כי במציאות למשטרה יש הרבה דברים הרבה יותר דחופים מכלב נובח והם פשוט לא ממהרים לעשות משהו, רק אם יש איזה שכן ממש ממש נודניק שבא אליהם ויושב אצלהם ומנדנד או שיש לו קשרים. ויהיה לו מאד קשה לעשות לכם משהו. אני מציעה לכם להתידד אם השכנים ולא להלחם נגדם, לנסות להסביר להם שאתם ממש משתדלים ושאתם ממש לא רווצים להרוס להם את שעות השינה והשלווה. פשוט כדי שהם יתנו לכם אויר ולא ינג'סו (גם אם הם נבלות) וכדאי להתייעץ עם מאלף לגבי הנביחות כי סירוס לא יפתור את הבעיה הכללית שהוא כמו שכתבת כלב רועש. בהצלחה

bilbolim

New member
תודה על התשובה...

אין לי מושג איזה שכן התלונן, פשוט קיבלנו מכתב מהעיריה. הכלב פשוט אוהב לדבר עם כלבים אחרים ויש אצלנו הרבה כלבים באיזור אז לכל כלב שנובח הוא נוהג לענות לו. וחוץ מזה יש לו גם היסטריות על האנשים שמפנים את הזבל הוא בכאסאח עליהם עם נביחות, אבל זה בשעות הבוקר והערב לפעמים. והוא גם הכאסח של נביחות אם עובר ליד הבית כלב שהוא שונא וזה גם קורה כמה פעמים ביום והוא סגור בחוץ ונוהג ליילל מלא במשך הלילה, ואין לי אפשרות להכניס אותו לבית... ולא שמעתי על אילוף שפותר בעיות נביחה, מה עושים באילוף כזה? וכמה בערך הוא יעלה וכמה עולה סירוס בערך?

be_roo

New member
סירוס מומלץ מהרבה סיבות אחרות

חלקן רפואיות (פחות סיכוי לסרטן), ואחרות התנהגותיות (נביחות בגלל כלבה מיוחמת, קרבות עם זכרים אחרים (גם רפואי), בריחה כדי למצוא כלבה מיוחמת וסיכון של פגיעה ע"י מכונית או סתם להעלם לכם). מעבר לכך, כמו שענו לך, לגבי הנביחות, אני בספק שזה יפסיק אותן. הוא לא נובח רק בגלל כלבות מיוחמות. יעוץ עם מאלף הוא הפתרון.

enbalush

New member
זה יכול מאוד להפחית את הנביחות

כי חלק מהנביחות מיועדות לזכרים שעוברים ליד הטריטוריה שלו.

bilbolim

New member
קראתי עכשיו על המלצה של מאלפת על

קולר ספריי לימון, מזה בכלל? איך זה פועל? איפה משיגים את זה? כזה זה אמור לעלות?

be_roo

New member
זהו קולר עם קופסה קטנה המכילה

תרסיס לא מזיק של ריח לימון שמופץ בכל פעם שהכלב נובח. הם לא אמורים לאהוב את זה ולכן זה יוצר התניה נגד הנביחות. אבל עד כמה שידוע לי זה יקר מאוד, אולי אפשר לשכור משומש ממאלף (סתם רעיון, מעולם לא שמעתי שמישהו משכיר אותם).

bilbolim

New member
יש לכם המלצות על מאלפים?

ויש למישהו מושג כמה זה אמור לעלות? גיליתי עוד דרך שהוא שותק בלילה אם ללפני השינה שלו הוא רץ ומשתולל אז הוא ישן כל הלילה במקום לצרוח, אתמול בערב הוא שיחק עם הכלב של השכנים חצי שעה והיה כל כך עייף אחרי זה שבקושי היה לו כוח לזוז וישן טוב כל הלילה בלי יללות. אבל הבעייה שאין לי דרך כל ערב להוציא לו אנרגיות, לפעמים אני משחררת אותו עם קוקי בגינה אבל זה לא מעייף אותו ממש כי קוקי מתעייף מהר ומפסיק לשחק תמיד... ובחוץ אני לא משחררת אותו כי הוא לא מקשיב וכי תמיד יש עוד זכרים משוחררים ואני מפחדת שהם יתקפו אותו... וזה ממש כלב שקשה לעייף....

be_roo

New member
לילית תמיד ממליצה על סמואלס

(יוסי, נכון?), ולי יש נסיון מסויים עם ניר הרמן, רק שאין לי את הטלפון שלו כרגע.

lilithmm

New member
אני ממליצה על סמואלס

אני לא מכירה אותו אישית ואני יודעת שהוא מאלף קשוח, אבל, עד היום עד כמה שידוע לי, הכלבים שהגיעו אליו יצאו מאולפים בניגוד למאלפים אחרים. אתמול למשל, ביקשה ממני בעלים של תחנת דלק באזור לקחת כלב שמשוטט לה כל הבוקר בתחנה. לקחתי לוטרינר לבדוק שבב ומצאתי את הבעלים, אבל בינתיים הגיע למרפאה בוקסר שהבעלים אמר שהוא עבר אילוף. הבוקסר לא מגיב אפילו לפקודה שב! רק אם נותנים לו מכה חזקה עם החנק וצועקים שב הוא מתיישב לשנייה ומיד קם. כבר נתתי לבעלים טיפים חדשים שלא הכיר איך להושיב את הכלב...לא האמנתי שהכלב עבר אילוף... אז עד כמה שידוע לי אצל סמואל הם יוצאים מאולפים, אבל זה גם תלוי במידה רבה בהתמדה של הבעלים.

עדי ברקאי - הוא תותח!

ממליצה מניסיון על המאמן עדי ברקאי הוא בא הביתה וגם מאמן בקבוצה. מאד רציני עם המון ניסיון וטיפים. ותגידי לו שאני שלחתי.

lilithmm

New member
לא לכדורי הרגעה../images/Emo70.gif

כדורי הרגעה יכולים לעזור במקרים של חרדות במיוחד במקרים של חרדות נטישה. וודאי שלא בגלל שכלב נובח בחצר. אני מאמינה שגם הכלב שנמצא אצלי בטיפול מחרדת נטישה ברמה גבוהה אפשר לעזור מבלי לתת תרופות. הוא הגיע אלי במצב שהוא עושה נזקים נוראיים בבית, נזקי צפורניים ושיניים, ועושה צרכים בבית, ומיילל ונובח ללא הפסקה מרגע שאני יוצאת מהדלת. כיום אחרי שבועיים הוא לא עושה נזקים כלל, ומילל בשקט שבקושי אפשר לשמוע אותו.

למעלה