איזה יום רע יהיה היום

איזה יום רע יהיה היום

יהיה לי היום מבחן אז לא הספקתי את הכול אז המחנחת יבאה עוד 10 דקות לסים את הכול גם אז לא סימתי יהיה הרבה רעש בכיתה ואז צעקתי שהיה שקת בכיתה אבל לא יהיה אז מסרתי את המבחן חצי גומור אוףףףףף למה אני לא מצליחה להתרכז למה אני סבלת כול הזמן

FOR THE LD

New member
פני אל המחנכת!

אם לא יכולת לנצל את הארכת הזמן שניתנה לך, בשל רעשי-רקע (סיבות שאינן תלויות בך), הייתי מציעה לך לפנות אל המחנכת בעניין זה. כמחנכת הכתה, עליה לדאוג לכך שבזמן מבחן ישמר השקט, על מנת שלא לפגום בריכוז של כלל תלמידי הכתה. אל תוותרי על זכותך למבחן הוגן, על אחת כמה וכמה אם הארכת הזמן מהווה חלק מן ההתאמות שניתנו לך, בעקבות אבחון. מצאי את העיתוי המתאים שבו המחנכחת שלך לא עסוקה מדי, מוטרדת או כעוסה, כך שתוכל להקשיב לדברייך בניחותא ולהתחשב בך. כדאי לך לנסות לעשות זאת!

zivadina

New member
תדרשי להיבחן בחדר לחוד.

לא ייתכן שאת תסבלי בגלל הרעש בכתה. צריך להסביר למורה שהפרעת הקשב גורמת לכך שאינך יכולה להתעלם מן הרעש שסביבך.

נכשלתי במבחן

איזה עצבים היום גם צעקתי המרתי למחנחת מתי שאני עושה מבחן אני רוצה שיהיה שקת בכיתה וגם כמה עושתי שטיות במבחן זה יהיה מי חוזר רוכז

zivadina

New member
אני חושבת שכדאי לדרוש מבחן חוזר

תגידי למורה, שאת מבטיחה לה שאם יתנו לך מבחן חוזר בחדר שקט, תוכלי לעבור אותו בציון גבוה (בתנאי, כמובן, שאת יודעת היטב את החומר). תחפשי דרך להוכיח לה עד כמה נושא הרעש משפיע עלייך לרעה, עד אשר יסתיים האבחון הרפואי שלך. באבחון הרפואי תדרשי שיכתבו שאת צריכה להבחן במקום שקט ועם מעט הסחות (distractions). בדרך כלל כל התלמידים זוכים בשקט בזמן מבחן, ואני מתפלאת שהמורה אפשרה לכתה לרעוש בזמן מבחן. כנראה שהיא לא מסוגלת להשתלט על הכתה. בכל מקרה, הקשיים של המורה לא צריכים לפגוע בסיכויים שלך להיות תלמידה טובה.

FOR THE LD

New member
ואם המורה לא תסכים למבחן חוזר

פני אל יועצת ביה"ס. ספרי לה מה קרה בעת המבחן, על כשלונך - בעקבות זאת, ועל התסכול שבו את שרוייה. בקשי ממנה לשוחח עם המחנכת, על מנת שזו תאפשר לך מבחן חוזר, שבו תוכלי להפגין את ידיעותייך. יכול להיות שבשל כעסך, המוצדק אמנם, את לא מסוגלת לשוחח בניחותא עם המורה (אמרת שהרמת את קולך ו ש ו ב צעקת בקולי-קולות), ואולי יש מקום שמישהו אחר יבהיר את עמדתך, ויעמוד על זכויותייך בדרכי-נועם, כך שהמורה תרצה להקשיב ולשתף פעולה. באם את מועמדת לאבחון, במהלך אבחון או בעלת אבחון - יכול מאוד להיות שיועצת ביה"ס כבר מעורבת בעניין זה, ואולי אף ציידה אותך בכרטיס ההתאמות, ואם לא - ספרי לה על קשייך, כדי שתבין מהו מקור הקושי שלך, ותגלה הבנה ונכונות לסייע לך במצוקתך - כפי שעליה לנהוג עם כ ל תלמיד בבית-ספרה. המשיכי לעמוד על שלך! בהצלחה!

אני לא חושבת שהיא תבאה לי מבחן חוז

אני ידעת את כול החומר היא לא מסוגלת להשתלט על הכתה רק מתי שאני צעוקת אז יש שקט לכמה דקות

FOR THE LD

New member
האם ישנו גורם שאפשר לפנות אליו?

לאיזה גורם את, או כל תלמיד אחר, פונים כאשר אתם נמצאים במצוקה שכזאת? האם אין גורם בבית-ספרך שאפשר לפנות אליו ולהתייעץ עימו בעניין זה? את אומרת שאת לא חושבת שהמורה תאפשר לך מבחן חוזר. מניין לך לדעת זאת? נראה שאת דיי מוצפת ומרגישה חסרת-אונים, ולכן עולה מדברייך תחושת יאוש וויתור מראש! אל תתייאשי! העזרי במבוגר שיכול לדבר בשמך, אם את עצמך כבר אינך מסוגלת לכך. מה לגבי הורייך? האם שיתפת אותם? האם הם יכולים להגיע לבית-ספרך ולשוחח עם המורה בצורה נינוחה? האם הם לכל הפחות יכולים לטלפן אליה? אם לא תטפלי בעניין זה, תמשיך ללוות אותך תחושת תסכול והחמצה, ולא תהיה פנוייה ב-100% ללמידה. גם אם בסופו של התהליך תקבלי תשובה שלילית, ולא תוכלי להיבחן פעם נוספת, הרי שלפחות תוכלי להגיד לעצמך שניסית ותערכי בהתאם למבחן הבא. ומה זה אומר להיערך? - תחילה ללמוד למבחן בצורה נכונה - להקצות לכך זמן סביר, לחלק את החומר למנות קטנות וכו'. בהמשך - לפנות למורה ולהזכיר לה יום-יומיים לפני הבחינה, על הקושי שיש לך להתמודד עם רעשי-רקע בזמן המבחן, ועל רצונך - אם ניתן - להיבחן במקום שקט יותר. כך תעשי גם ביום המבחן עצמו - הזכירי לה את שיחתכן, כך שתדאג מראש למקום בו תוכלי להיבחן בשקט. אבל לפני שאת חושבת קדימה, טפלי בעניין המבחן הנוכחי! היעזרי במבוגר שיכול לתמוך בך ולדבר בשמך - הורה, יועץ, או כל אדם אחר שאת יכולה לסמוך עליו. בהצלחה!

האם קיבלת הארכת זמן במקום רועש

כמו בכיתה במהלך ההפסקה? אף אחד לא יכול להתרכז במבחן בזמן שכיתה שלמה משתוללת סביבו. הארכת זמן חייבת להינתן במקום שקט. אל תסכימי להכיר בתוצאות המבחן. מגיע לך מבחן חוזר.

למעלה