איזה יום מגעיל

איזה יום מגעיל

כל היום בא לי לעשן בטירוף , איזו מלחמה נוראית, ולך תחשוב שכבר שלושה חדשים אתה בלי עשן ופתאום דווקא עכשיו כשאתה מרגיש חזק זה בא לך. ממש מבאס

אלהלי

New member
ממש מדכא לשמוע את זה..

אז מתי מסתיימת המלחמה במקל עשן? לעולם לא? כל הכבוד לך שיכולת לעשן כנראה שבכל זאת אתה חזק מאד.

גלים111

New member
אלהלוש, לא להילחץ

את בדרך הטובה, ובטח עוד תשמעי על נפילות וקשיים של אחרים, אבל אל תקחי ללב כל דבר כאילו זה אומר שגם לך יהיה ככה... עדיף לא לחשוב על הקושי, אלא על זה שלא עישנת כבר כמה ימים (כמה?...) ושהיום גם לא תעשני! תחשבי איזו חזקה את, ותיזכרי כמה קשה היה ביום הראשון וכמה יותר קל עכשיו. צעד-צעד, ובלי לחץ... טוב, עשיתי לך "רשימת עשה ואל תעשה". קחי מה שמתאים לך... וחיבוק לתינוקת המתוקה (אני מתגעגעת לגיל הזה...)

גלים111

New member
היי מצליף

מצטערת לשמוע על היום שלך. גם לי (לאחר 4 חודשים) עדיין יש ימים פחות טובים מבחינת הרצון לעשן. אתה יכול לקרוא אחורה שבדיוק סיפרתי על זה. כנראה שמדי פעם החשק תוקף וימשיך לתקוף, אבל אנחנו עמידים מפניו נכון?!!! מישהי שהפסיקה לעשן לאחר 40 שנות עישון כבד, מספרת לי שגם לאחר שנה וחצי ללא עישון, עדיין יש לה ימים יותר קשים וימים יותר קלים. מה שחשוב זה לא להישבר. ומגיע לך כל הכבוד ענק שהתגברת! וחוץ מזה, לא יודעת אם מתאים לך, אבל אני מאמינה ששווה לבדוק למה דווקא ביום מסויים או ברגע מסויים עלה החשק לעשן. אתה יכול לגלות דברים על עצמך, אם אתה מעוניין, כמובן...
מקווה שהיום יהיה לך יותר קל.

נכון זה באמת באסה../images/Emo10.gif

היי מצליפון
וואללה גם לי אתמול היה משבר עשן כבד..... עבדתי באיזה הפקה של כמעט 16 שעות נונסטופ וכל הפסקונת כולם....אבל כולםםםםםםםםםםםםם יצאו לעשן...
ורק אני המעאפנית עומדת עם המסטיק בפה מביטה בסלסולי עשן שלהם ומרגישה שמה זה בא לי סיגריה...... יווו ממש שתגעתי....א ב ל...... הלכתי ונעמדתי ליד אחד מהמעשנים ו..הרחתי....את הריח שיצא לו מהפה זהו....עבר לי החשק.... מה זה שמחתי שהפסקתי לעשן.... והאמת???? היו רגעים קשים מאד ואולי זה המבחן שלנו, מה אנחנו עושים כשפתאום נורא בא לנו איך מתמודדים עם זה? יאללה....תביאו עצות..........

גלים111

New member
רעיון טוב, יולי- שירשור עצות ל...

איך מתמודדים כשהחשק לעשן תוקף: אני עושה לעצמי "שיחת מוטיבציה" קטנה- סופרת את ההישגים ומשבחת את עצמי...
וגם מבהילה את עצמי, מה יקרה לי אם אעשן. אז למי שלא הבין עד עכשיו, אני בנאדם עם סופר-אגו ענק, יענו, מתה מפחד מפני עצמי... אם החלטתי משהו, ואני לא עומדת בו- אוי ואבוי לי. לא צריכה שום שוטר חיצוני. יש לי אחד כזה בפנים שלא נותן לי לפשל. מספיק שאחשוב איך ארגיש לאחר השכטה, איזה מפח נפש יהיה לי- זה ישר מוריד את החשק לעשן. ומשהו יותר מעשי- כמובן שמסטיקים, והמון (10 ליום לפחות, ללא סוכר כמובן). אבל- לא להתפלא אם סתימות מתחילות להתרופף...
ושתיה- עדיף תה צמחים או מים. הרבה לשתות. זה באמת עוזר. בשבועות הראשונים עזר לי להחזיק קש או קיסם ביד ולקחת שכטות מדומות. רק שלא נעים כשצוחקים עליך, אבל חפיף... (מה מצחיק בזה בעצם? זה נראה לי מאוד רציני, לשבת עם חברים ולעשן קשית) מה עוד- להיות עסוקים- לעבוד, לקרוא, לצאת להליכה, פשוט הסחות דעת. נראה לי שגם עוזר לקטר למישהו, פשוט לדבר על זה, רק שלי אין כל כך עם מי, כלומר, מספיק שיגעתי את כולם, ועכשיו אני "סובלת בשקט"... זהו, מה איתכם?

../images/Emo13.gif

לי יש איזה קטע עם הריח. כל עוד מעשנים על ידי, לא איכפת לי, לפעמיים אני קצת מקנאה כזה אומרת לעצמי: "יה, איזה כיף להם, גם לי נורא בא". ואז אני מריחה אותםםםם, את הבגדים, הפה, והריח מאד דוחה אותי, כל ההסתכלות שלי על מעשנים השתנתה, יש בזה הרבה לכלוך. גם אני הייתי כזאת. זה התעסקות עם אפר ועשן. הקיצר, כשבא לי פתאום הקריז וזה קורה מעט מאד למזלי, אני נכנסת לטראנס עמוק של דיון בראש בעד ונגד.
שאיפת הסרחון באמתלה של הרגעה אל מול הנקיון והשפיות והתמונה כל כך ברורה לי שהכל נרגע ואני נושמת לרווחה. גלים קחי
זה לסופ"ש
שבת שלום לכולםםםםםםםםם.................

פורמה

New member
הייי ! צ'בת צ'לום!!! ../images/Emo140.gif

אגב, הפקה...?? אני מאוד סקרנית לדעת מה את עושה. בדיוק חשבתי על משהו מעניין, וזה הקשר בין עישון לתחומי עיסוק. איכשהו יש תחומים שבהם הרוב יהיו מעשנים, ויש כאילה שהם יהיו המיעוט. על פניו זה יכול להישמע כמו קשקוש, אבל אני חוששת שיש בזה משהו בכל זאת. לא? לאמצ'נה. שיהיה צח ואורירי בלי שנצטרך לעשות הסבה מקצועית. כל טוב

פורמוש../images/Emo13.gif

תאמיני לי שהדבר שהכי היה לי קשה איתו כשהפסקתי לעשן, היה בעבודה. ואת צודקת, בהחלט יש קשר בין עישון לתחום העיסוק. שבת שלוםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
היום את מסיימת להזדבן נכון?????
שיהיה בהצלחה

פורמה

New member
וואלה רעיון גדול

אני אישית חוויתי כמה קריזים לא קלים ביומיים האחרונים והאמת היא שאין לי מושג מה טוב לעשות במקרה שכזה. בנתיים עשיתי כלום, ויחד עם זה ניסיתי קצת מכל מה ששמעתי. הכל עזר או לא עזר באותה המידה. יום ראשון יהיה היום האחרון של הזיבאן האחרון. אני חוששת שכלים וטיפים יהיו הכרחיים לי לימים הקרובים

פורמה

New member
למה מבאס למה?

כשאנשים כותבים פה שגם שנה או שנתיים אחרי, עוד יש את הקטע שפתאום בא סיגריה, אז צריך לקחת את זה ברבצינות ולהיות מוכנים לזה שזה לא יפסח גם עלינו. אני חייבת לציין שבאופן מוזר ביותר גם לי היה אתמול יום שכולו דחף לעשן. זה בא והלך, אבל יותר בא מאשר הלך... כמובן שלא עישנתי. וכך היה גם ביום שלפניו. אני לא יודעת אם זה קשור להפחתת הזיבאן או ל... מחזור
כי גם בקודם היה לי קטע כזה. בנות... זה מוכר לכן???? אז באמת מסטיקים זה אחלה, רק חבל שנגמר להם הטעם כל כך מהר. אני לועסת אותם ויורקת אותם כמעט בקצב של פיצוח גרעינים... אבל בדרך כלל אני לא לועסת מסטיקים, רק בימים כמו אתמול. ומה עוד אני עושה כשבא לי..? לא הרבה. אני יודעת שמה שאני לא אעשה זה בסופו של דבר יחלוף. אם אשתה מים, אם אצא להליכה, אם אנשום נשימות ארוכות, וגם אם לא אעשה כלום. תמיד הקריז יעבור. כך שזה לא ממש משנה. אני פשוט מקשיבה לו כשהוא בא, אומרת לו: "טוף פס'דההה", ואחרי כמה זמן הוא הולך. כשאני רואה אנשים מעשנים אני לא חושבת שכיף להם. וגם בדרך כללל אני לא מקנא בכלל. אני יותר מרגישה שאני מרחמת עליהם ועל היותם משועבדים ואני מרגישה הקלה על שאני במקום אחר. אני מרגישה ביחס אליהם כמו דג בלהקה שהחליט לעזוב ולשחות לכיוון אחר. ואם נסתכל על הלהקה, ברור שהיא תראה יפה יותר כשמסתכלים עליה מבחוץ, מאשר מתוכה. חשוב לזכור את זה. אז בלי באסה... טוף?

למעלה