איזה יום יפה היום!

איזה יום יפה היום!

ראיתי את הים מקודם
מה שלומכם?

rubber duck

New member
יום נהדר ומקסים

עם הרבה שמש וקרירורת נעימה צריך לצאת לאויר הנעים בחוץ להגיד תודה שזכינו ליום מקסם שכזה ןלחייך
שרון

natalynataly

New member
יום נהדר! היום זיבלתי את הורדים שלי

האדמה רוויה במים.... טיפה עדרתי והחדרתי את כל הקליפות ושאר פסולת אורגנית שנערמה על השייש שלי..... כיף כזה, תחושה של התחברות לטבע ולאדמה... למרות שהם (=הורדים) לא ענו לי, נדמה לי שהם היו מבסוטים, הרגישו חשובים...

אושרת28

New member
../images/Emo24.gif בנתים הכל זורם אצלי ../images/Emo150.gif

מקווה למצוא עבודה בקרוב מאוד

היי אושרת.

לא רוצה להציק:) אבל כחובבת משפט הגשטאלט אותה סתרת בחתימה שלך, אשמח לדעת האם את מאמינה שהמשפט הזה הוא נכון בכל מצב? ואם לא, אשמח לדעת למה התכוונת בחתימתך.

אושרת3

New member
פשוט. השלם הוא סך כל חלקיו

יש פה המון פרושים ... כמו על תשפוט אף אחד אחר כי ..... השלם בפנים אוהב גם את החלקים הלא יפים... או יסתכל בקנקן ולא מחוצה לו..... פרשי איך שבא לך... אנ מאוד דוגלת במשפט הזה.. ולפי דעתי עוד פרוש : בתוך השלם יש חלקים וצריך לדעת איך להשתמש בהם.
(נכון לגבינו בהרבה מובנים.

הממ.

כשאת קונה פאזל, את קונה אותו בקופסא ובשקית מפוזרים כל חלקיו- האם רק על פי אותה שקית את יכולה להגיד לי מה השלם? לא. כי השלם הוא יותר מרק סך כל החלקים הנמצאים בשקית אחת. השלם הוא גם תוצאה של העבודה שהשקעת (ובתקווה- ההנאה שהפקת כשגילית את התמונה השלמה). אותו הדבר לגבי הגוף שלך. אם תחברי את כל איברייך, את כל ורידיך, את כל נימיך, את כל מה שעושה "גוף". הגוף לכאורה יהיה שלם, אבל האם את תהיי שלמה? מה עם רגשות ותחושות? את יותר מביולוגיה. ואם חס וחלילה חסר לך איבר, האם את לא שלמה? לא ולא, את בהחלט יכולה להיות שלמה למרות שיכול להיראות שלא כך הדבר. מה שאני אומרת. שבשלם יש הרבה דברים שהם מעבר למה שאנחנו יכולים לסכום ולחבר, ואם החלקים הם ביחד אך לחוד הם פחות מאשר אם הם התחברו, כי שהם התחברו לשלם נוצרו עוד חלקים שלא יודעת שהם קיימים, חלקים שאת בונה ומפיקה מתוך הבנת השלם. השלם בונה את העולם ולא החלקים בונים אותו (כי כך תמיד יהיה חסר עוד משהו) כי את מקבלת חלקי פאזל שלכאורה אין לך מושג מהם, ואת זו שצריכה להתאמץ ולעבוד בכדי להבין מהו השלם (וגם פעולות אלה הן חלקים שלא כלולים עם הקופסא- כי את יכולה להתאמץ ולעבוד למען השלם ואת יכולה לבחור שלא) לסיכום. גישת הגשטאלט בין השאר מדברת בדיוק על זה. שהשלם הוא יותר מסכום חלקיו. ובשאלתי הראשונה רציתי לדעת האם לדעתך גישה זו (וכרגע- מה שהסברתי בהרחבה) אינה נכונה (וכרגע - אינו נכון). כרגע=בהודעה זו. אני.

נ.ב

1. דוגמא ל"ביחד אך לחוד"- למשל חוסר התאמה בין גוף לנפש (דוגמא לכך- את לא מקבלת את גופך ולכן את לא אוהבת את עצמך (דוגמא קטנה) 2. פאזלים זה לדעתי התחביב הכי אהוב שלי.

כמה שאני אוהבת את ה../images/Emo42.gif החורפית

יצאתי החוצה ונשמתי עמוק עמוק את החום של האור והתמלאתי אנרגיה איזה כיף

למעלה