איזה חוקי בית יש לכם?

דרגורן

New member
איזה חוקי בית יש לכם?

מהם החוקים ששיניתם במשחק שאתם משחקים? ולמה? מה החוקים שאתם לא משתמשים? מדוע? ואני אפרט קצת מאצלי: חוקים שאני לא אוהב/משתמש: חוקי מעמסה - אני לא מאמין בחשובים המדויקים של מעמסה. אני בד"כ מעריך בגסות. נטייה - גם לא מאמין בזה. טוב ורע זה דבר יחסי, ולכן אני לא מגביל את השחקנים שלי בזה. חוקים שאני המצאתי/הוספתי: סולם הקארמה - מכוון שבאחת ההרפתקאות האחרונות שלנו, יצא לחברי החבורה מספר קצת לא הגיוני של החטאות, החלטתי שכל החטאה נותנת לדמות נקודת קארמה, ואת הקארמה ניתן לנצל לפי הסולם הבא: 5 נקודות קארמה - פלוס 2 לפגיעה, או גילגול מחדש של החטאה אחת 10 נקודות קארמה - פלוס 4 לפגיעה, או שני גילגולים מחדש. 15 נקודות - פגיעה אוטומטית (רגילה) 20 נקודות - פגיעה אוטומטית עם סיכוי ל-Critical (השחקן זורק שוב) 25 נקודות - Critical אוטומטי מה איתכם?

magnus the red

New member
חוקי הבית שלנו

בגלל שבחבורה שלי נוהגים לרמות בקוביות אם השה"ם לא מסתכל, אחד השה"מים שלנו מלפני כמה שנים החליט על חוק הקארמה:what goes around comes around. בעיקרון, אם רימית ונתפסת, זה יחזור אליך. בדיוק כשאתה לא רוצה שזה יחזור אליך. וזה אפילו לא חייב להיות מתוך פעולה מכוונת של השה"ם. השחקן האחרון שרימה (ביצירת הדמות, לא בקוביות) גרם לשאר הדמויות להרוג את הדמות שלו, בלי עזרה חיצונית, וזה עוד היה בפגישה הראשונה. זה שהדמות התה שלו חזרה לרדוף את החבורה בתור מין זומבי מוזר, זה כבר סיפור אחר לגמרי. מצד שני, לא הורגים דמות (לרוב) בגלל מזל מחורבן בקוביות. ואם שחקן מצליח לעשות דברים שממש מקדמים את העלילה בצורה שהשה"ם לא חשב עליה, או מצליח להפיל את כולם מצחוק או משהו בסגנון, אז אפשר לסדר לו קצת יותר מזל בקוביות. עוד חוקי בית: במו"ד 3 (שזה לא מה שאנחנו משחקים כרגע) לא משחקים עם נטיה. עשינו לפחות לשלוש שיטות טבלת מיקומי פגיעה, אבל גילינו שברוב המקרים זה מאט את הקרב בצורה משמעותית, לא מוסיף כל כך הרבה, וגם מעצבן לעקוב אחרי זה.

backdoorslam

New member
מישהו בכלל משחק עם נטייה?

אין ספק. נטייה זה כלי מאוד פשוט, אך מפשט בהתאם את המשחק ומדלל אותו לרמה "ילדותית". כשאני שיהמתי משחק די.אנד.די, הדמויות השתייכו למסורות דתיות, וגם כל נושא הסטיריוטיפים היה מודגש במערכה. אגב, אותה "מערכה" הסתיימה לאחר שתי פגישות משחק.

גם אני סקרנית לגבי זה

חוקי הבית בוומפיירס היו בגדול שקוביות דרושות רק כשקשה להחליט על תוצאות של פעולה - בד"כ בקרב. בגרפס אנחנו התעללנו בחוקים בצורה משמעותית הרבה יותר (לא יאמן - לא?) קצת רקע על גרפס. גרפס היא שיטה שמאפשרת לשחק בכל סטינג וסוג של עולם. יש לה הרחבות לכל הכיוונים - מהיסטוריה ועד מד"ב מפנטסיה ועד בכלל. היא מערכת שמאפשרת משחק מדויק בצורה יוצאת דופן. לדוגמא - יכולים להיות לדמות מוניטינים שונים בתפוצה שונה, למשל, מוניטין של בחורה שיודעת להסתדר בקרב חבריה, מוזרה בקרב האוכלוסיה הכללית, וגאונה פגיעה רגשית בקרב 3 האנשים הקרובים אליה ביותר. או למשל, כשאתה יורה בחיה, כדי לבדוק אם אתה קולע - צריך לדעת לאן כיוונת - כי אם כיוונת לראש, יותר קשה להצליח, אבל אם הצלחת הנזק גדול בהרבה מאם כוונתי אל הבטן, וכו' וכו'. מה הבעיה - צריך לדעת המון המון חוקים כמעט בע"פ כדי שהמשחק יזרום, או לזכור בדיוק איפה כל דבר כתוב ובאיזה ספר, וזה מעיק לפעמים. אנחנו, בעיקר במסעות צייד (זאת היתה ההרפתקאה באנגליה הויקטוריאנית של לידי קרופט שלי), שהיו לנו לא מעט זה היה בקטע של, אוקי, אנחנו נניח שהרובה הזה, ששיך לתקופה מאוחרת יותר יהיה בתקופה הזאת, נניח שכל יריה היא בקושי של יריה בבטן, ושכל פגיעה היא פגיעה באיברים פנימיים, ולכן פתאום זה נהיה קל יותר (כמובן עם הזריקות שלי זה לא עוזר מי-יודע-מה, אבל, אתם יודעים... יש סיבה לזה שאני מעדיפה דייסלס...). מה שהקפדנו עליו - ואלו החוקים היחידים ששמרנו כלשונם היא בנית הדמות. מערכת מדהימה לייצור דמויות. אני ממליצה לכל אחד לבנות דמות על פי המערכת הזאת - רק לשם החוויה (זה לוקח ה-מ-ו-ן זמן), וכדי לראות עד כמה דמות יכולה להיות מורכבת. הרעיון עם הקארמה מוצא חן בעיני. אני חושבת שאני אאמץ אותו.

עוד חוק בית שנזכרתי בו

במרוצללים נהדנו לתת נק"נ עבור מעשה מדהים/מצחיק במיוחד שעשתה דמות או שחקן.

סנדרין

New member
איך כותבים גרפס באנגלית? ../images/Emo142.gif

אצלנו נותנים נק"ן על מעשים מוצלחים במיוחד מבחינת הדמות - כמו כוהן של אל טוב, שמרפא אדם שהוא שונא ומציל את חייו, למרות שהוא היה מעדיף להשאיר אותו למות. מורידים נק"ן על משחק OOC.

למעלה