איזה חוסר אחריות !!!!

yb2011

New member
איזה חוסר אחריות !!!!

זה כואב, זה פשוט כואב.
אני אמנם לא כותב פה הרבה, אבל אני קורא פה המון.

רציתי לשתף אתכם במה שקרה בשבוע האחרון שפשוט שבר את ליבי. בשבוע אחד נפלו עליי 2 מכות לא פשוטות, ואני מתקשה להתמודד איתן.

אזכיר לאלו שלא מכירים שאני בחור שנוטל כדורים פסיכיאטריים. כבר כמה וכמה שנים שאני ב"ה מתפקד ככל האדם.
הציעו לי בשידוך בחורה. נפגשנו פעמיים והכל היה פשוט מדהים. הייתה כימייה, שפה משותפת, בחורה חכמה ויראת שמיים, ובקיצור הכל היה מדהים.
לא רק אני חשתי כך אלא גם היא. בפגישה השלישית כבר ממש הרגשתי שיצרנו קשר, והגיע הזמן לספר על הנושא של הכדורים. סיפרתי לה,
ולהפתעתי מתברר שגם היא לוקחת כדורים. סיכמנו שהרופאים שלנו יצרו קשר אחד עם השני כדי לשוחח על העניין, ובפגישה הבאה
ניתן אינפומציה יותר מדויקת ומפורטת כל אחד על עניינו שלו. חשוב לי לציין. היא לא ידעה כלום על המחלה שלי מלבד העובדה שאני לוקח כדורים.
בסיום הפגישה נתתי תשובה חיובית להמשך וגם היא. מה שקרה אחרי כן הורס אותי. הבחורה הייתה בספקות לגבי העניין של הכדורים, ולכן היא הלכה
לשאול איזה רבנית והרבנית ייעצה לה לא להמשיך את השידוך. ועל העיצה הזו אני כועס ומתרעם. מה פתאום ייעצה לה הרבנית לא להמשיך?
איזה חוסר אחריות !! וכי איזה מידע יש לרבנית על המצב שלי שעל סמך זה היא קבעה לא להמשיך? וכי רק בגלל העובדה שאני נוטל כדורים מצדיקה
להוריד את השידוך?? אם הם היו מקבלים אינפורמציה מפורטת ומחליטים שלא להמשיך מקובל עליי. אבל בלי שום בדל של אינפורמציה מלבד העובדה
שאני נוטל כדורים מצדיקה להוריד את השידוך? אחרי שהקשר היה כל כך טוב. ותבינו, הבחורה שבורה פי 5 יותר ממני. הבחורה הייתה מתה להמשיך את
השידוך אבל דבריה של הרבנית קדושים עבורה.

האדם השני ששבר את ליבי הוא חבר שלי או אדם שחשבתי שהוא חבר שלי. כבר כמה שנים שיש לי חבר טוב מאוד. בעבר היינו ממש חברים הכי טובים, אחרי
שהוא התחתן הקשר קצת נותק אבל עדיין היינו חברים טובים. מתברר שהאמא של הבחורה ביררה אצל החבר הזה והחבר פשוט עשה לי שירות דוב. מלבד
זה שלא היה לו אפילו דבר טוב אחד לומר עליי, היו לו לא מעט תשבחות לא נעימות לספר עליי. עד כדי כך שהאמא של הבחורה התקשרה לשדכנית והתחילה לצרוח
עליה איך היא העיזה להציע לבת שלה שידוך כל כך גרוע. אגב, אין לזה קשר להחלטה של הבת לרדת מהשידוך. השידוך ירד מצד הבת עוד לפני השיחה הזו.
כשחבר כל כך טוב פוגע באימון שלי זה פשוט כואב.

טוב, אני מתנצל שככה נשפכתי, בדרך כלל אני אדם יותר אופטימי.

קליט

New member
אתה נשמע חזק כסלע, אני לא מבין מאיפה יש לך כוח לעבוד ולהתאכזב, ללא הרף,

מחילה שאני מנסה ללמוד זכות על הסיפור הראשון . יש להניח שהרבנית היתה בקשר עם הרופאים, והם אמרו לה את המצב . יתכן שהרבנית לא ידעה על הרקע הרפואי של הבחורה . אם לשניכם יש רקע נפשי -אין טעם שתקימו דור מבורך עם בעיות נפשיות . אגב, אם יש לצד השני הפרעות של חרדה וכדומה - שמעתי שאין בזה בעיה תורשתית . קרוב לודאי שהרבנית ביררה לעומק, ולא סתם פסלה . היא גם אשת חבר, והיא גם אישה עם חמלה, וגם יש לה פנאי כדי לברר - בשונה מרב שהיה אולי אולי אפשר להגיד שהרב טעה . עדיין אפשר פה לשלוח שדכנית מפולפלת, אפשר לשכנע את הבחורה שאפשר לשאול את רבי חיים קנייבסקי שיש לו כתפיים רחבות, המצב המתאים זה אחרי שבועות, הערב פסח, פסח ושבועות זה חתיכת מסע . . . *לגבי הסיפור השני - אין לי מה ללמד זכות, אלא שהבחור היה בדיוק עייף . . נשמע בחור רשע עם חותמת . במצב שכזה עליך לעשות כדברי הרמב"ם ולפנות לבחור בשיחה גלויה . זה לטובתך כדי שתוריד אבן מהלב . גם אם זה יקרה בעוד שנה - חשוב שתעשה זאת, למענך, ואם יש לך יראת שמים אתה אומר לעצמך ; זה מצוה חשובה כמו הרבה מצוות חשובות . יתכן שזה יקרה מאליו ובלי קושי, שתיפגוש את הבחור והשיחה תיזרום . אני מאחל לך אך טוב וחסד ! . חג שמח ושלו !

אני כבר לא קוראת ולא מגיבה פה אבל

פתאום נכנסתי מאיזו סימניה שהייתה לי בדפדפן ישן בטעות ונתקלתי בהודעה.
אין לי הרבה איך לנחם אותך. זה באמת מצב לא פשוט.. והחרדים של היום? איכס גועל נפש, לא פלא שהמון יורדים מהדת.
אם היא בחורה כזאת שכל דבר רצה לרבנית, ועוד לרבנית כ"כ מטומטמת... ואם הרבנית לא כזאת מטומטמת אז הבחורה כנראה מאד מטומטמת שהציגה את הדברים לרבנית בצורה דפוקה.
כי התשובה של רב תלויה באופן בו מציגים את השאלה...
מה שאני באה לומר שאם היא בחורה כזאת תודה לאל שזה ירד. כי הטמטום פה עובר גבולות חדשים, אני יכולה להבין שזה טיפה מלחיץ להתחתן עם מישהו שיש לו הפרעה דו קוטבית(אם אני זוכרת נכון) אבל נו באמת למי אין בעיות היום? אני כבר חושבת שעדיף בעיה שיש לה טיפול בכדורים מאשר אלף ואחת בעיות רגשיות שמאד קשה לטפל בהם.
אבל גם הבחורה עצמה לוקחת כדורים אז מה היא מצפה?? כאילו מילא הייתה מורידה על משהו אחר. אבל על זה?
אני הייתי אומרת לך לנסות ללכת על ציבור קצת יותר פתוח. חוצניקיות או משהו. כי בישראל יש סטיגמות מעל ומעבר.
או ללכת לקבוצות ולפורומים של אנשים כמוך אולי שם תמצא מישהי שתבין אותך.

בננה147

New member
החרדים הם אחלה...

אל תעשי להם בעיות...והם יחזירו לך כגמולך...

שונאת את הדיבור הנחות הזה

משתתף בצערך

מהניסיון הקצר שלי איתך יש לי רק דברים טובים להגיד.
אני הייתי ממליץ ללכת לדבר פנים מול פנים עם אותה רבנית. כמובן לא לצעוק ולא להתהלם אלא לדבר על החלטתה. כנ"ל עם ה"חבר" שלך שלהבנתי עשה לך עוול גדול. בכל מקרה ידידי אולי אתה גם צריך לשבת ולדבר עם עצמך ולראות למה אנשים קרובים עליך אומרים זאת עליך, אולי באמת יש פגם שאתה לא רואה.

תתנחם בעובדה שהכל זה מלמעלה והכל זה לטובה. ואפילו אם אנו לא רואים את קצה הדרך ואת הסיבות למה שקורה, הכל קורה מסיבה מסויימת. וטוב שזה קרה עכשיו בפגישה השלישית ולא יותר מאוחר.

אחי, אני מאחל לך כל טוב והצלחה במציאת הצלע החסרה שלך.

בננה147

New member
תסתכל עז זה ככה...

שפשוט אלוקים הציל אותך...אשכרה ככה...

ושאבא ייתן לך כוח להמשיך...זה לא פשוט...אבל תיהיה חזק..

עוד ניסיון מהבעל דבר...זה פשוט מקרב לך תשידוך זה הכל...

תיהיה חזק אחינו.

למעלה