איזה התרגשות,,,

איזה התרגשות,,,

הערב אני פותח את הטלוויזיה , ואני רואה בערוץ נשיונל גאוגרפיק סרט הנקרא "שמחה עדלוידע" וזה היה על חג הפורים אשר בישיבת ה"מתמידים" בירושלים והביאו את ישראל קלצקין,,, [זה שמכריז על הלוויות-מדפיס את המודעות-מתופף בחתונות-וגם בדחן לא קטן,] והראו את השמחה שיש בפורים בקהילה החרדית, זה היה ממש יפה וגדול,,,כולם עם הלבוש המיוחד ,ילדים שמעשנים[פורים,,,], נשים המצטפפות בעזרת נשים,והעיקר "שמח"מאוד ,שתיית יין, ריקודים ברחובות העיר,וקריאת המגילה,ורמיסת כבוד ה"המן"הרשע[יוסי שריד,} שמחה עם הרבי, והביאו גם את הבדחן שמבדח אותם עם רמיזות יהודיות והילכתיות , והראו את הכתר שלובש הרב מינצברג , אני כ"כ צחקתי כי נזכרתי כל רגע בחיים היהודיים,,, ובשמחה הגדולה שהיתה מנת חלקם,,, וידוע שגם היהודים בגלות[בעיקר במזרח אירופה ]היו שמחים בפורים,,, [משלוח מנות ומתנות לאביונים בו ביום,,,] בין לבין אני רואה פתאום את אח שלי!אחי היקר,,, שלא ראיתי אותו כבר חצי שנה!כבובן שזה היה שיא הריגוש בשבילי,,, ומיד עליתי לאכול סעודת שבת,,,

גאטליעב

New member
אני גם ראיתי את הסרט לפני שנה

בג'יאוגרפיק ואני מכיר שם כמעט את כולם (הייתי במתמידים). ותגיד, אתה ממתמידים?

לא,,,

אני לא הייתי במתמידים, אולם בישיבה קטנה שלי הייתי הולך בערב ללמוד ולהיות עם החברה הירושלמים,,, וזה היה מאוד מעניין ,כל היום היה להם חגיגות, והכל בטעם של יאחנערס ירושאלמערס,,,

גאטליעב

New member
זה מעניין רק לראות את זה מבחוץ

אבל כשאתה בתוכו הכל חרא. הישראלים גם נראים ידידותיים מבחוץ

למעלה