איזה דיכאון

• פותח הנושא ubri
  • פורסם בתאריך

ubri

New member
איזה דיכאון

תינוקי נולד במשקל 2765 ועלה יפה במשקל כשהיה בן 3 חודשים חזרתי לעבוד ונתתי לו 2 ארוחות של חלב אם למשפחתון, מאז שחזרתי לעבודה עלה במשך חודשיים 400-500 גרם, היו לו בחודש האחרון קצת וירוסים/חום אולי שיניים אין לי מושג, בקיצור הרופאה המליצה לי להוסיף לו 2 בקבוקים של קורנפלור ביום ובשבוע האחרון נתתי לו בערך בקבוק אחד ביום של קורנפלור (הסכים לקחת 90-120) והוא עלה 50 גרם. מאחר והוא לא עלה מספיק, היא אומרת אחרי כל הנקה לתת מטרנה ולראות כמה הוא אוכל. לא נראה לי שיש לי חוסר בחלב מאחר ויש לי כל הזמן נסזילות ואני שואבת 220-240 ברבע שעה. הרופאה אומרת שאולי החלב שלי לא מספיק שומני. בבקשה אל תגידו לי יועצת הנקה, זה עולה 550 ש"ח! אני בדיכאון וממש לא רוצה להפסיק את ההנקה ולא הייתי רוצה להוסיף תמל בכלל אבל נראה שאין ברירה תודה על הכל

מינימי2

New member
../images/Emo24.gif לא לדאוג.. אין סיבה!

נתחיל ממספר עובדות חשובות * חלב אם הוא המזון הטוב ביותר עבור תינוק אדם. *תרכובות מזון מלאכותיות מבוססות על חלב פרה, וחלב פרה טוב עבור עגלים. * אין דבר כזה חלב אם לא מספיק שומני, או חלב אם דליל!! * חלב אם משתנה במהלך ההנקה והופך מחלב עשיר בסוכרים בתחילת ההנקה לעשיר בשומנים עם התמשכות ההנקה. * חלב האם עובר שינויים מבחינת אחוזי השומן שבו כך שחלבה של אם המניקה תינוק בן שנה יהיה 'מרוכז' ו'שומני' יותר מחלב של אם המניקה בן חודשיים. * בסביבות החודש ה-3 לחייו ממתן תינוק נורמאלי את העליה במשקל (אחרת בגיל שנה היה שוקל כמו ילד בכיתה ד...). * רופאים רבים לא מבינים בהנקה, וגם הרופאה שלך כנראה מתבססת על שמועות, אמונות לא מדעיות או על מידע ששאבה מסבתא שלה. רופא הילדים ברוב המקרים אינו הכתובת לשאלות בנושא חלב אם והנקה ובמקרים רבים הם גורמים לנזק רב... זה מכעיס. התינוק שלך עלה יפה במשקלו. סימן שקיבל מספיק חלב (מזין כמובן, כיון שאינו יכול להיות לא מזין...). אין סיבה שלפתע פתאום החלב שלך לא יזין את התינוק. ההתמתנות בעליה במשקל היא התמתנות נורמאלית, וגם צניחה באחוזונים לא צריכה להדאיג אלא רק לעקוב. המדדים לכך שתינוק מבקבל מספיק חלב - 5-6 טיטולים ספוגים בשתן ביממה, תינוק רגוע לאחר הנקות, עליה במשקל. אין שום סיבה להוסיף לתינוק מטרנה לאחר כל הנקה או בכלל!! תוספת כזו תפגע במאזן החיידקים הטובים בקיבתו של בנך, עלולה להוביל לשורה של בעיות בהנקה (העדפת בקבוק, ירידה בייצור החלב ועוד...). את כותבת שאת שואבת במהירות כמות חלב גדולה ושיש טפטופים ונזילות. תאור כזה יכול אולי להתאים למצב של ייצור יתר של חלב. במקרים קיצוניים של ייצור יתר תיתכן עליה נמוכה במשקל התינוק. כיצד את מניקה? האם התינוק אוכל משני הצדדים בכל ארוחה? האם הוא סובל מכאבי בטן חזקים לעיתים קרובות? האם הקקי בצבע חרדלי ובמרקם נוזלי - קוטג'?

ubri

New member
קודם כל תודה על התשובה המפורטת

ועכשיו לתשובות... אני נותנת לו שד אחד, וכשהוא מסיים - או שהוא בוכה או שהוא נרדם ומוציא את הפטמה מהפה, אני עושה לו גרפס ומציעה לו את הצד השני, בד"כ הוא אוכל פחות מהצד השני. לפעמים יש לו כאבי בטן בעיקר בבוקר ואז אני עוזרת לו להוציא את הקקי לאחר שלא עשה במשך 12 שעות עם כיפוף הרגלים לכיוון הבטן, זה מקל עליו. הקקי חרדלי או ירוק מרקם קוטג' תודה על הכל, האם את יועצת הנקה?

מינימי2

New member
אוקי..

ראשית לשאלתך - אינני יועצת הנקה (דרך ארוכה עוד לפניי...). נשמע שההנקה מתנהלת בצורה טובה. סביר לגמרי שמהצד השני יאכל פחות כיון שכבר אינו רעב כל כך. בהנקה העוקבת, כשאת מתחילה מהצד ה'שני' הוא מרוקן אותו כמו שצריך. תינוק יונק שלא עושה קקי 12 שעות אינו דבר חריג או מדאיג. עיכולו של חלב האם הוא כה טוב שלעיתים לא נוצרת פסולת רבה בגוף התינוק והוא יכול שלא לעשות קקי גם שבועיים. כל זמן שהוא מרגיש טוב, חיוני, לא סובל יותר מן הרגיל, עולה במשקל ומרטיב 5-6 טיטולי פיפי - אין סיבה לדאגה. כיפוף רגלי התינוק אל הבטן היא דרך טובה להקל על כאבי בטן ונשמע שאת עושה את הדבר הנכון עבור תינוקך. כל זמן שאינך מתערבת באופן מעשי בשחרור הצואה לא צריכה להיות בעיה. סמכי עליו ועל גופו שאם יצטרך להשתחרר יידע כיצד לעשות זאת, הרי לא מדובר בעצירות. כמה שוקל בנך עכשיו?

ubri

New member
5750 היום שקלתי אותו

יש לו לפחות 4-5 פעמים קקי ולפחות 6-8 חיתולים רטובים ביום, הוא ממשיך לעלות בגובה ולא ירד באחוזון הגובה, באחוזון המשקל ירד לאחוזון 4 מאחוזון 25. דרך אגב למה את אדומה? אשמח לקבל גם את התייחסותה של אסתר או של יועצת הנקה אחרת. תודה מאוד מאוד

מינימי2

New member
משקל מצויין ../images/Emo13.gif

אנו מצפים מתינוק להכפיל את משקל הלידה שלו עד גיל 6 חודשים, ואתם כבר שם. אי אפשר לצפות שימשיך לעלות בקצב הזה לאורך זמן וזה נורמאלי שחלה התמתנות בקצב העליה. לפי הסימנים שנתת נשמע שבנך מקבל מספיק חלב ולא נראה שיש בעיה. אם את מודאגת תמיד ניתן לפנות לייועצת הנקה, אקווה שאסתר תענה לבקשתך ותענה גם היא. לשאלתך - העונות האדומות הן בתהליך הכשרה לייעוץ הנקה.

ubri

New member
תודה

קודם כל שיהיה לך בהצלחה בהכשרה... עכשיו אני מקווה לשכנע את בעלי שרופא זה לא אלוהים. מה עם להוסיף לו 2 בקבוקים של דייסה קורנפלור + מטרנה ביום, זה עד כדי כך נורא? זאת הייתה המלצתה הראשונה של הרופאה ושל אחות טיפת חלב, בשבוע שעלה 50 גרם, אני נתתי לו בערך בקבוק אחד ביום וגם לא כל יום, אולי 5 בקבוקים כל השבוע תודה מראש

מינימי2

New member
אין שום סיבה...

אין סיבה לתת לו קורנפלור. אם התינוק חיוני, רגוע לאחר הנקות, מתפתח היטב, מרטיב מספיק טיטולים אז הוא פשוט בסדר גמור. אני נותנת לך קישור של האתר של דר מירה ליבוביץ - רופאה המתמחה בהנקה. שאלי גם שם, אני מניחה שתשובה ממנה תרגיע אותך
http://www.livecity.co.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=2342&depart_id=30099

מינימי2

New member
אגב...

לא כל יועצות ההנקה גובות 550 ש"ח. אם את בכל זאת רוצה לפגוש יועצת הנקה מוסמכת נסי לפנות למרפאת ההנקה של אסתר בבי"ח ליס - 03-6973113 העלות לא כל כך גבוהה.

למעלה