איזה דג הכי בריא?

sivan120

New member
איזה דג הכי בריא?

יש בסופר אפשרות לקנות דג שלם טרי כל יום רביעי- יש דג מושט, דניס, לעיתים לברק- השאלה שלי היא איזה דג הכי בריא או שכל דג הוא איכשהו בריא יותר מבשר או עוף...?

אבי519

New member
דברים שלא שלא כתובים בכתבה

כל הביוב של ישראל והרשות ועזה נשפך לים התיכון , כל הזהום מכל אגן הים התיכון נסחף לחופי ארצנו, ולכן הים התיכון במיוחד חופי ישראל מזוהמים ביותר ולכן לא מומלץ בכלל לאכול דגים מהים הזה.
הדניס מגודל בסלים שמושקעים בנמלים נמל אשדוד למשל ולכן קולט לתוכו את כל הזהום שנשפך לים מאוניות בנוסף לזהום שישי ממילא בים.
הלברק הבורי המושטים הקרפיונים ועוד דגי בריכות מגודלים בבריכות ומוזנים בתערובת לדגים מלאכותית , הרכב התערובת נתונה לשיקול דעתו של החקלאי ויכולה להיות עם איכויות שונות ומשונות... אין בו מי יודע מה אומגה 3 ולכן לאכול אותו זה כמו לאכול בשר עוף או הודו.
נסיכת הנילוס דג שמן ולא בריא, כמו קרפיון, שגדל באפריקה ומיובא משם, היו בעבר כתבות תחקיר על הדגים האלו שניזונים מגופות ומנבלות שנופלים לים סוף , ועל כך הדייגים שדגים אותם הם ילידי עולם השלישי שלא מבנים הרבה בסניטציה ותברואה ולכן הדגים נשארים זמן רב בחום בשמש וכדי לשמר אותם עד שהם מגיעים למחסנים הדייגים משתמשים בחומרים אסורים ( אקונומיקה וכ"ד) .
הפורל הוא הדג הכי בריא ונקי שמגודל בארצנו מכיל אפילו גם קצת אומגה 3 וגדל במי נהר צלולים (הירדן) (הדג הזה לא מסוגל לחיות במים לא זורמים לא קרים ולא צלולים ולכן אי אפשר לגדל אותו בבריכות סגורות).
דגים קפואים מיובאים מסין - לדעתי אסור לגעת כי עלמה שקורה בסין אין שום פיקוח רציני.
בקלה דג ים - מכיל קצת יותר אומגה 3 ( האומגה 3 בבקלה מרוכז בכבד שלא אוכלים, בבשר של הבקלה אין הרבה אומגה 3)בקלה גדל בים ולכן מכיל גם כספית, לבקלה יש ריח דגים חזק יחסית ולארץ הוא מגיע רק קפוא.
דג סלמון נורבגי - זה הדג הכי מומלץ לדעתי- בכתבה כתוב שהוא מכיל יותר כולסטרול אבל לדעתי זה שטויות כי הכולסטרול שבו הוא מהסוג הטוב וכבר הוכח שהכולסטרול שבגוף לא בא מהמזון ולכן הורידו כבר את ההמצות לא לאכול ביצים וכ"ד. מצד שני סלמון הוא דג שגודל גם בנחלים -וגם בים, בבשר סלמון הנורבגי יש הכי הרבה אומגה 3 מכל הדגים האחרים (גם בזה שמגודל בבריכות).
סלמון גם מגודל בבריכות ומזון בצורה מאלכותית, את הנורבגי מן הסתם מיבאים גם מנורבגיה , אבל גם מבריכות דגים בסין וצריך לבדוק את המקור של הדג ולא לקנות מסין.
יש גם דג סלמון אמריקאי עם בשר לבן שהוא לא טעים , לדעתי כמעט בלתי אכיל.
דג בריא נוסף זה טונה מאותן סיבות של הסלמון מכיל הרבה אומגה 3 , גדל בים הפתוח , אבל עלול להכיל יותר כספית בגלל זה.

בקיצור -אני ממליץ רק על דג סלמון נורבגי או טונה - ולהקפיד שכתוב על האריזה שארץ המקור לא סין.

sivan120

New member
ממה שאני הבנתי דניס מגודל בים סוף

לא בנמל אשדוד. אני מדברת גם על הדגים שמגיעים לסופר כמו אמנון, פורל ודניס- מה ביניהם הכי בריא...

אבי519

New member
דניס גודל גם בים סוף ושם הוא גרם לנזק אקולוגי

לכן זה פורסם, למיטב ידיעתי בגלל הלחץ של הירוקים הגידול בים סוף הופסק או הוגבל.
בכל מיקרה רוב הגידול הוא באשדוד במי נמל מזוהמים, ולא בים סוף, ובאופן טיבעי רוב או כל הדגים שאת קונה במרכז מן הסתם כנראה לא מים סוף, אלא מהמרכז.
מכל אלה שציינת, הכי בריא זה הפורל - בגלל שהוא מגודל במקורות הירדן במי נחל זורמים צלולים וקרים - הדג הזה באופן טיבעי רגיש מאד למים מזוהמים, ופשוט לא מסוגל לחיות במים עכורים כמו בריכות דגים או נחלים מזוהמים.

למעלה