איזה גנדי יותר גרוע?

אimר

New member
איזה גנדי יותר גרוע?

אני מביא טענה שכבר שמעתי פעם פעמיים נגד גנדי שהועלתה בהקשר של הביקור של ארון גנדי בפלסטין. יש לי הרבה בעיות איתה אבל אשמח גם לתגובות נוספות: "כמה סדקים ברוחב בית במיתוס של גנדי: 1. אי-אלימות לא הביאה לעצמאות הודו מן הבריטים http://www.counterpunch.org/neumann02082003.html 2. גנדי מומן ע"י ההון התעשייתי והתנגד למאבקי עובדים http://asnic.utexas.edu/asnic/sagar/spring.1994/leah.renold.art.html 3. גנדי תמך בשימור מערכת הקסטות הגזענית, ובפרט היה בעל עמדות גזעניות כלפי 'האסורים בנגיעה' http://www.trinicenter.com/WorldNews/ghandi5.htm בקיצור, אם גנדי היה חי היום בישראל, הוא היה בערך מין דתי ניו-אייג'י כזה שתומך במפקד הלאומי וממומן ע"י תקציבי ה'רוחניות' של שרי אריסון, אבל מסיבה מסויימת יש לו הרבה תומכים. לכן לא כדאי להתייחס ברצינות לאנשים שמשתמשים במיתוס המזוייף שלו לצורך יחסי-הציבור של עצמם"

אimר

New member
בקצקוץ

שגנדי היה קפיטליסט גזען שחוץ מבעניין אחד הוא האמין במערכת והתעלם מאלימותה בכלל, וחוץ מזה גם טענה קצת יותר קנטרנית שבעצם איאלימות אף פעם לא עבדה.

Aeroguy

New member
הייתי בעצרת באבו-דיס

שד"ר גנדי נאם בה, והיה דווקא די מעניין. האמת היא שאני מתחיל לחשוב שכל העניין הזה של האי-לחימה הוא קשקוש. אני חושב שחובה על כל פלשתיני כעת לשאת איזה נשק שהוא יכול להשיג ולהילחם בכיבוש. שכל חייל צה"ל שנכנס לשטחים ירגיש מאויים. אני רוצה שהחיילים יחיו בפחד. אני רוצה שהם יתחילו לראות מוות בעיניים, כמו שהפלשתינים רואים כבר 37 שנים. אני רוצה שכל חייל שנכנס לשטחים, יחטוף הלם-קרב. אני רוצה שלחיילים המצפון כל-כך יציק על מה שהם עושים, שהם יצאו מהשטחים ויסתובבו עם מחשבות אובדניות בראש. מגיע להם! הם כבר חיים בגטאות, אתם מבינים את זה??? מי שלא ראה את קלקיליה עם חומת בטון סביבה, או את אבו-דיס עם חומת בטון שנבתרת את הרחוב הראשי שלה, פשוט לא יכול להבין. תשוחרר פלשתין!

Mיקי_

New member
הרבה יותר מידי קיצוני לטעמי

ואני דווקא ראיתי את חומות הבטון. ולהזכירך, לא החיילים הם אשמים אלא המנהגים שלהם, אלו שאתה בוחר לשלם להם מיסים. וזה נכון שאם יהיו יותר שיסרבו למנהיגים יהיה יותר קשה להעביר את מה שהם ירצו. אבל בשביל זה יש דמוקרטיה כדי שאנחנו נעשה לפניהם את הצעד המתבקש ונחייב את המנהיגים שלנו לעשות שלום ולהתפרז. ועכשיו אתה תגיד שאין כאן דמוקרטיה אלא דמוקרטיה דמיקולו...
אני אשמח לשמוע ממך יותר פיץ, אם פה ואם בכל מקום אחר, די מדאיג אותי הגישה ה"חדשה" שלך...

Aeroguy

New member
שלא ידאיג אותך

כי הם חייבים להיאבק עבור החירות שלהם. וזו אתנוקרטיה, מדינה שמידת החרות של האדם נקבעת לפי מוצאו האתני, בניגוד לדמוקרטיה. ישראל היא בפירוש, במופגן ובמוצהר לא דמוקרטיה. ומבחינתי האשמה היא שווה מהחייל הקטן במחסום ועד לבוגי, מופז ושרון. האחריות היא על כל אדם לומר שזה לא בסדר ולסרב לכיבוש. אם הם משתפים עם זה פעולה - שיסבלו. והרבה.

dylan

New member
ואתה רואה בפלשתין דוגמה לדמוקרטיה?

אגב, ישראל היא במוצהר דמוקרטיה.. מה שקורה בפועל אמנם די שונה.. הפלשתינאים גם לא רואים מוות 37 שנה.. למרות שהיה כיבוש המצב לא היה ממש קרוב לאיך שהוא עכשיו.. המלחמה שהם הכריזו על ישראל הביאה אותם למצב הזה. אני גם מתנגד לכיבוש, אבל אני לא מבין איך החרפת האלימות תעזור איכשהו ובטח שלא יכול לקרוא להרג של החברים והמשפחה שלי..

אחריות על כולם...../images/Emo26.gif

גם על אלה שמשלמים מיסים ומממנים את שהייתו של החייל במחסום, את משכורתו של בוגי ואת לשכתו של מופז... אגב - תן טיפים... איך אתה מצליח להתחמק מתשלום מיסים?...

Aeroguy

New member
אני לא מאמין באי תשלום מיסים

מכיוון שאני כן מאמין בסוציאליזם, והדרך היחידה להשיג שוויון הוא ע"י לקיחת מיסים וחלוקתם לחלשים יותר. אני ממש לא בא בביקורת על הדמוקרטיה מהנקודה הליברליסטית המטילה ספק בזכותה של המדינה לגבות מיסים, כגון ת'ורו. להיפך. הבעייה היא שכעת הממשלה הציונית גובה מיסים ומשתמשת בחלקים רבים מאותו הכסף ומוציאה אותו על דברים לא-לגיטימים, בחלוקה ע"ב אתני. את זה עלינו כשוחרי שוויון לתקן - אך ללא מיסים הג'ונגל הקפיטליסטי ישתולל.

לא הבנתי.../images/Emo26.gif

אתה נגד לעמוד בשק"ם ולמכור וואפלות, אבל אין לך בעיה לממן F16I שיוריד פצצות של טון על עזה??... לא נראה לך שיש כאן בעיה קטנה, סאנשיין?...

ריהa

New member
מיקי באמת תתביישי לך

למחוק אנשים שהעיזו לחלוק על דעתך או שקוראים לפציפיסטים חולי נפש את מומחית גדולה אבל למחוק מסיתים לרצח את לא מסוגלת????????!!!!!! אשה קטנה

ואני דווקא חושב שהיא בסדר גמור.../images/Emo45.gif

ריהa דרלינג... Mיקי (למרות גזרתה המשובחת) היא אחת הנשים היותר רחוקות ממה שכינית "אשה קטנה". עם-זאת, מצער אותי לראות אדם כמוך מתחמק מאחריותו וחובתו האזרחית! אתה סבור שמה שהיה כאן הוא הסתה לרצח? 100%. תדפיס את ההודעה של אותו ברנש, תדפיס את הכרטיס האישי שלו (שמכיל דרך אגב את שמו המלא, תמונה ופרטים מזהים נוספים) - וגש לתחנת המשטרה להגיש תלונה במקום להתבכיין!

ריהa

New member
זה לא חידוש גדול שאתה חושב ככה....

ולתחנת המשטרה אני לא יגש א-כי זה לא יעזור (רק אם יחליפו את המילה חייל בפרס או ברק או אבנרי אז זה יתפתח לכדי משפט ) ב-כי אני בטוח שמקומו במחלקה סגורה לחולי נפש ולא בבית מעצר (ושיפגוש שם את וענונו וידבר איתו רק באנגלית) ג-אנשים כמוהו תוך זמן לא רב מוצאים את עצמם בחו"ל -אז בכל מקרה הוא לא שווה להשקיע בו אנרגיה (ושיעשה טובה וילך לטלי שתקשר אותו עם זביידי כי שם מקומו)

Aeroguy

New member
מר\גברת ריאה

כל הכבוד שתחת שם בדוי עד מסיתה נגדי ברחבי תפוז. אני מציע שתנסי למחוק את ההודעות האלה, מכיוון שהוצאת שם רע היא עבירה פלילית בישראל, ואני בהחלט יכול לתבוע אותך על זה - האם את באמת צריכה את זה על הראש?

Aeroguy

New member
ועל מה תתבעי אותי בדיוק?

אני גידפתי אותך באיזשהו אופן? או שתתבעי אותי על זה שאני מנסה בכוח לנפץ לך את הבועה שבה את חיה, ולהראות לך שליד הבית שלך המדינה שלך בנתה גטאות?

ריהa

New member
על המשפטים המרושעים הנ"ל

האמת היא שאני מתחיל לחשוב שכל העניין הזה של האי-לחימה הוא קשקוש. אני חושב שחובה על כל פלשתיני כעת לשאת איזה נשק שהוא יכול להשיג ולהילחם בכיבוש. שכל חייל צה"ל שנכנס לשטחים ירגיש מאויים. אני רוצה שהחיילים יחיו בפחד. אני רוצה שהם יתחילו לראות מוות בעיניים, כמו שהפלשתינים רואים כבר 37 שנים. אני רוצה שכל חייל שנכנס לשטחים, יחטוף הלם-קרב. אני רוצה שלחיילים המצפון כל-כך יציק על מה שהם עושים, שהם יצאו מהשטחים ויסתובבו עם מחשבות אובדניות בראש. מגיע להם!

Aeroguy

New member
אני גאה ועומד מאחורי כל מילה שלי

מפריע לי שאין שום מתפון למדינה הזאת, אין למדינה הזאת קול שאומר "זה לא בסדר!" כשישראל מקימה גטאות. אני מייחל לחברה טובה יותר, בה חיילים שמבצעין זוועות בשטחים לא יוכלו לישון מייסורי מצפון. למה שרק הפלשתינים יחיו בפחד? אבל הבעייה היא שאצלנו מחנכים ילדים בבית הספר להיות חיילים חסרי לב, ומחנכים שכאשר רוצחים אדם ברחוב נכנסים לכלא, אבל כשרוצחים אדם שמנסה להגן על משפחתו ברפיח מקבלים חמשוש. חברה עם ייסורי מצפון היא חברה בריאה. חיילים שיוצאים ממקומות בהן מנהלת מדינתם לחימה לא צודקת עם מחשבות אובדניות מרוב ייסורי מצפון ומפילים בסופו של דבר את השלטון היא חברה ששואפת להיות טוב. זאת לא ישראל. כאן מלמדים את החיילים להיות רובוטים ולא לפתח מצפון. אני מאחל לכל אדם באשר הוא אדם, שלא יצליח לחיות עם עצמו לאחר שהוא עומד במחסום בשטחים. שכן אם הוא יכול לחיות בשקט, הוא כנראה איבד כבר צלם אנוש.

ריהa

New member
החברה הפלסטינית "הבריאה" מחכה לך

לשנאה עצמית כזו יש פתרונות תרופתיים לא רעים ואגב אמרתי לך שתוך תקופה לא קצרה תמצא את עצמך בחו"ל -אז תעשה טובה ותקצר את שהותך בארץ (אירן היא מדינה מועדפת לדעותיך)

למעלה