איזה גלשן מתאים לי?

yopy

New member
איזה גלשן מתאים לי?

הגובה שלי הוא 171 משקלי הוא: 66 אני לא גולש מתחיל איזה מידות של גלשן מתאים לי?

TTRI

New member
אם אתה לא מתחיל אתה אמור לדעת לא?

בכל מקרה משקל לא ממש חשוב אם אתה ממש טוב ואתה מתכנן הרבה לחו"ל קנה גלשן בסביבות ה-10 - 15 שנטימטר יותר ממך ואם אתה בעיקר גולש בארץ קנה גלשן של 20-30 סנטימטר יותר ממך..

zvikel

New member
משקל לא חשוב???

רק לפי המשפט המפגר הזה שפלטת רואים שאתה לא מבין כלום עדיף שתשתוק ולא תתן עצות בדברים שאתה לא מבין בהם משקל לדעתי הוא הדבר הכי חשוב שצריך לקחת בחשבון כשאתה מזמין גלשן יותר מהגובהה ויותר מהסגנון גלישה שלך

Max Rouch

New member
תגיד לי מה ת´גנוב???!!!

30 ס"מ או יותר מה תדפוק?....!~! צריך גלשן של 15 ס"מ יותר ממך זה מה שהגולשים קבעו!!! אי אפשר לשנות את זה וההפך עם הוא גולש בחול אז כבר שיקנה גלשן קצת יותר גדול מ15 ס"מ יותר אבל בארץ מה ת´צוחק?!!!!!!!!!!!!

resh0

New member
אני גולש על כמעט 50 ס"מ יותר...

ולמה? כי אני לא נלחם על תואר אלוף הארץ ובגלל היותם של הגלים חלשים, גלשן ארוך מקנה לך יתרון בתפיסת הגלים על-פני האחרים. גלשן גדול מתאים כמובן גם לגלים גבוהים! לדעתי גובה הגלשן האידיאלי הוא בסביבות 30 ס"מ מעל הראש בעבור הגולש הלא תחרותי. העיצובים המתקדמים של היום מאפשרים גם לגלשן ארוך, עבה ורחב, להסתובב מעולה ולהנות מגלישה זורמת בסגנון יפה. מי שכבד יחסית ו/או גולש חזק (עם כוח) יחסית, מוטב שישתמש בגלשן מעל ל 40 סמ´ מעל הראש. זאת "רק" דעתי.

zvikel

New member
למי שכבד....

הרבה יותר טוב להוסיף עובי לגלשן מאשר להוסיף לאורך שלו

resh0

New member
לדעתי עדיף אורך על עובי.

בעצם זה עניין של איזון. גלשן עבה, יש לו חסרון בעת שחותרים על גל תלול. בגל גדול ותלול, אנחנו מעדיפים "יציאה מהמקום" מהירה בחתירה. למה? כדי להיות בשיא המהירות האפשרי הרגע העמידה על הגלשן. בגלשן עבה אפשר "למשוך" את המהירות המקסימלית לאורך יותר זמן, אבל כאשר הגל תלול, נדרשת רגישות גבוהה בקע של הירידה והחיתוך, לפעמים באמצע הירידה. גלשן עבה פשוט "ייתקע" בקטע הזה. לסיכום: לדעתי עדיף להוסיף עוד 10 סמ´ לאורך הגלשן, מאשר להוסיף לו עוד חצי סמ´ לעובי.

zvikel

New member
אתה טועה....

בשביל לגלוש על גל תלול מוסיפים רוקר לגלשן בגלשן עבה כל מה שקשור לחתירה הרבה יותר קל כולל יציאה מהמקום ...

resh0

New member
אני רק אומר את מה שנוח לי.

אני למשל אוהב לעכב טיפה את הגלשן לפני שאני יורד גל תלול, גם כדי שיהיה לי יותר זמן להציב את הרגליים נכון על הגלשן. כאשר הגלשן עבה מדי, פשוט אי אפשר לעצור אותו!

Max Rouch

New member
יכול ליהיות...!

כל אחד איך שנוח לו אתה חושב ככה אני חושב אחרת זה שיותר קל לחתור זה נכון אבל יש לכל דבר חיסרון...... בקיצור כולם צודקים...!!!

למעלה