איזה בעסה...

איזה בעסה...

אני *עדיין* לא מצליח לשנות את השם שלי... אני לוחץ אלפי פעמים על ``החלפת שם משתמש`` - אבל זה תמיד מחזיר אותי ל``מודאג מאוד``... מה זה לא נעים לי להסתובב עם השם הזה...

Vilia©

New member
אתה יודע....

אנחנו לא מסתכלים על השם...אנחנו מסתכלים על ההודעות ולא איכפת לנו איך קוראים לך זה לא השם הפרטי שלך או משהו..אז מה אתה נלחץ.... זה בסך הכל שם ואיך אומרים ``חוכמתו של האדם לא נמדדת על פי שמו אלה על פי אופיו בלבד...`` (טוב שניתי את זה קצת....) טלי פוטר

פגעסוס

Well-known member
למרות שזה לא המקום לזה...

או בעצם בגלל שזה לא המקום לזה, אני נותן תשובה (בתקווה שלא תשאל השאלה במקום זה שוב). להלן שיטה שלא נוסתה להחליף את שם המשתמש. אני לא יכול לערוב לאמינותה כי לא ניסיתי אותה ואני גם לא מתכוון לנסות (אני די מרוצה מהשם שלי). ידוע כי אתרים כגון תפוז מזהים את המשתמשים שלהם בצורה אוטומטית ע``י קוקיות (כן, זה השם העברי ל``קוקיז``) שהם מכניסים לנו למחשב לספריה ``C:/WINDOWS/COOKIES``. כאשר אתה עושה החלפת שם משתמש האתר יוצר עוד קוקיה בספריה הזאת אבל הקוקיה הזאת היא בעדיפות שניה. לכן אני מציע להכנס לספריה הנ``ל ולמצוא את כל הקוקיות של תפוז (כל הקוקיות של אתר מסויים יכללו את הסימן ``@`` ומיד לאחריו את שם האתר, במקרה זה ``TAPUZ``). ולמחוק את כל הקוקיות האלה. לאחר מכן האתר לא אמור לזהות אותך בתור ``מודאג מאוד`` וכאשר תרשם מחדש הוא יזהה אותך בשם החדש. שוב אני חוזר שהשיטה הזאת לא נוסתה ולכן יש לקחת את כל מה שאני אומר בערבון מוגבל. המצב הכי גרוע שעלול לקרות הוא שבאתר תפוז כל פעם שתרצה לרשום בפורומים תיאלץ להכניס שם משתמש וסיסמה. זאת ההחלטה שלך אם אתה מוכן לקחת את הסיכון או לא.

Vilia©

New member
דווקא אני שיניתי שם ולא הייתי....

צריכה שום קוקיות..זה פשוט החליף!!! טלי פוטר

גם אני...

אבל עכשיו אני רוצה שוב לשנות את השם, אבל אני לא מצליחה...וממש אין לי כח לנסות את כל עיניין ה``קוקיז`` הזה...! -ליאת-

izikforer

New member
זה לא נקרא קוקיות

אלא עוגיות-cookies זה באנגלית עוגיות אם לא ידעת

פגעסוס

Well-known member
אז בוא תלמד משהו חדש...

עוגיות זה אכן התרגום המילולי של ``קוקיז``. אך המועצה ללשון העברית שחייבת ךתת שם מקורי לכל דבר שבה משפה זרה החליטה (ובצדק) לא לתרגם את המילה בצורה מילולית. ההחלטה נפלה על המילה קוקיות משתי סיבות: 1. הדמיון הרב בין המילה הנ``ל למילה באנגלית. 2. הקוקיות (ציפורים) מטילות את ביציהן בקינים של אחרים. הדבר מסמל את ``הטלתן`` של ה``קוקיז`` על ידי אתרים במחשבים של אנשים אחרים. אחת הפעמים היחידות שאני ממש מעריך את התרגום של המועצה ללשון העברית.

izikforer

New member
ודרך אגב זה כן עובד

אני תמיד מוחק מדי פעם עוגיות... הבעיה שכל פעם שאתה מכניס שם משתמש וסיסמה הם שוב משתילים עוגיה כך שתצטרך כל פעם למחוק ת`עוגיה

פגעסוס

Well-known member
אתה יכול לחסום אתרים מלעשות את זה

אני לא עובד עם נטסקייפ, אבל באקספלורר ישנה אפשרות לחסום אתרים מלשתול אצלך קוקיות. בסרגל הכלים העליון לוחצים על ``TOOS`` ובוחרים ב ``INTERNET OPTIONS``. עוברים לחוצץ ``SECURITY`` ולוחצים על ``CUSTOM LEVEL``. גוללים את הגלילה למטה עד אשר רואים שתי אפשרויות הנמצאות תחת הכותרת ``COOKIES``. מעבירים את שתי האפשרויות הנ``ל למצב ``DISABLED``. וזהו זה, אין צורך לדאוג יותר מהשתלת קוקיות במחשב. זה גם אומר שאתרים לא יוכלו לזהות אותך בלי שם משתמש וסיסמה אך זה נתון לשיקולו של כל אחד לגבי עצמו ומה הוא מעדיף...

Vilia©

New member
לא הבנתי כלום מהקוקיות האלה...

ואני גם לא רוצה להבין....אני פשוט מרוצה מהשם שלי!! וליאת..אל תשני את השם..הוא מספיק יפה!! טלי פוטר

למעלה