איזה בלגן...

Sonic hedgehog

New member
אני בטוחה שהכל יהיה יותר קל עם הזמן

גם תתרגלי לדברים והם יעשו יותר פשוטים, גם הילדה תגדל והטיפול יהיה פחות אינטסיבי וגם תהיה חולה פחות . להרגשתי את רק צריכה לעבור את קשיי ההתחלה ואם הזמן דברים ישתפרו.

אור302

New member
אני מכיר כמה אפשרויות לעניין כזה.

אם זה אפשרי כלכלית, את יכולה לבקש חל"ת או שחרור מהוראה לסימסטר ואז לעבור לגור עם בעלך. לעתים ניתן לדחוס את כל ההוראה לסימסטר אחד ואז את מקבלת משכורת שנתית אבל ההוראה דחוסה לסימסטר. אולי אפשר להעביר משהו לסימסטר א' או ב' בקיץ ואז יש לך סימסטר רגיל + סימסטר מקוצר בקיץ. אולי בכלל ללמד סימסטר קיץ מלא במקום סימסטר במהלך השנה ואז בקיץ בעלך יוכל לבוא אלייך. יש גם דבר שנקרא banking ובו את מלמדת פחות בשנה אחת ויותר בשנה לאחר מכן. אם בעלך יברר אפשרויות כאלה אצלו ואת תבררי אצלך, יש סיכוי שתצליחו לתאם סימסטר שלם שבו את תוכלי להיות אצלו או להפך.

ABD2b

New member
האמן לי... בדקנו וממשכים לבדוק

אפשרויות מסוג זה. הכוח מיקוח הרב ביותר היה לי כשקיבלתי הצעת עבודה כאן. עכשיו הכוח מיקוח שלי קטן יותר...

ABD2b

New member
:) כן... כולנו מחכים לקיץ. בחורף אני מלמדת

חמישה ימים בשבוע אבל בקיץ אני לא מתכוונת להכנע ללחצים

tulkin

New member
אני יודע מה אני הייתי עושה.

מציע לה ציון שהיא לא יכולה לסרב לו. אפילו 100 אם זה הציון שאת חושבת שמתחתיו היא לא תקבל (לדעתי אם היא יודעת שהיא נכשלה, היא תסכים גם ל 70-80).
בעיני המקרים האלה שחורגים מ"מנהל תקין", וקורים לכולנו אחת לכמה זמן, הם גם סיבות טובות לחרוג מהגישה שהציון צריך לייצג נאמנה את היכולת. מכיוון שמדובר במבחן אמצע, אני מניח שההשפעה של העלאת הציון בו על הציון הסופי בקורס תהיה פחותה מאותם 30-40 נקודות שנתת לה "בחינם", כי זה ישתקלל עם שאר העבודות והמבחן הסופי.

וכאפקט צדדי - העלאת ציון נדיבה ביותר בגלל סיבה בלתי צפויה, יכולה להשפיע על המוטיבציה שלה ללמוד ולהצליח בשאר הקורס - כדי לשמור על המתנה שקיבלה, ואז יוצא בכלל שהמקרה של אבדן הבחינה יהיה לו ערך לימודי/חינוכי.

(רק צריך לוודא שהציון של אחרים לא ייפגע בגלל הנדיבות הזו. למשל, אם נהוג לתת ציונים סופיים בקורס לפי התפלגות ידועה מראש, צריך לוודא שלא מכלילים את התלמידה הזו בהתפלגות, ורק אז להוסיף לה את הציון שלה.)

אז הפתרון שלי הוא נדיבות. תני לה הרבה יותר ממה שמגיע לה, היא תשמח, ואת יכולה לשכוח מהעניין ולהשאיר אותו מאחורייך.

ABD2b

New member
טוב. נשמע כמו מוצא אחרון באמת

אמנם הציון הגבוה שלה לא יפגע באחרים, אבל עדיין נשמע לי לא הוגן. בכל מקרה, אני חושבת שלאור הביצוע הגרוע שלה במהלך הסמסטר להציע לה לא להתחשב בציון הזה כלל זה אינסנטיב מצוין, ורק אם היא תגיד שאולי בכלל היא קיבלה 100 והמבחן ההוא יכל בכלל להעלות לה את הציון לנסות להתפשר...
הפגישה עוד שעה, נראה מה יצא מזה.

22ק ו ס ם

New member
זה נשמע מאוד לא הוגן כלפיה וגם כלפי סטודנטים

אחרים. אם אתה יודע שהיא נכשלה אז למה לתת לה 100? אפשר אולי לפצות אותה בכמה נקודות אבל לתת במודע ציון שהיא בוודאות לא קיבלה נראה כנוגד צדק בסיסי. בנוסף, למה שאחרים שנכשלו ובמקרה לא אבד המבחן שלהם לא יקבלו אותה הזדמנות? שלא לדבר על זה שהיא מקבל ציון גבוה בלי שום מאמץ מצידה בעוד אחרים שקיבלו ציון גבוה ביושר יכולים לחוש מרומים. מאוד קל להפוך סטודנטים לשמחים, אבל ציון טוב הוא משהו שמרוויחים בעבודה קשה ויכולת ולא סתם כי למרצה התחשק.

זה נשמע כמו משהו שצריך לתאם עם מישהו

בכיר יותר בחוג, או עם איזה אדמיניסטרטור. הרי דקה אחרי שתלמידים אחרים ישמעו על זה, הם יתחילו להביע את חוסר שביעות רצונם (הלא לגמרי בלתי מוצדק) באוזני כל מי שירצה (ולא ירצה) לשמוע.

tulkin

New member
מוזרות לי קצת התגובות שלכם

ראשית, אני לא זוכר באיזה אוניברסיטה בארץ, אבל נדמה לי שיש איזשהו נוהל שאם בחינה הלכה לאיבוד, לסטודנט מגיע 100. לפחות שמעתי על זה (מעולם לא וידאתי את זה)

עוד לפני עניין הנדיבות יש כאן דווקא עניין של הגינות ולקיחת אחריות. לאוניברסיטה יש אחריות וחובות כלפי התלמיד ואם היא פישלה, היא זו שצריכה לוודא שנגרם 0 נזק לסטודנט. דרך מצויינת לוודא 0 נזק בעקבות אבדן בחינה/עבודה זה לתת ציון מקסימלי על אותה עבודה.
אין שום סיבה שתלמיד יסבול בשום צורה שהיא כי מרצה שלו פישל.

לגבי האחרים - אוקיי, אז תלמידים ישמעו על זה, ואז מה? הם ידרשו שיאבדו את הבחינות שלהם? מדובר על מקרה כל כך יוצא מהכלל, שלחלוטין אינו ניתן לשליטה על ידי הסטודנטים שעשויים להפוך לכלל את היוצא מהכלל. וכשאין סכנה כזו אין שום בעיה לתת טיפול יוצא מהכלל למקרה יוצא מהכלל.

לגבי ההגינות - מה בדיוק הבעיה, שהציון שהתלמיד יקבל לא ישקף את ידיעותיו? האם זו באמת בעיה כה גדולה? האם כבר היום במערכת הנוכחית ציונים משקפים ידע בלי הטיות ובלי שגיאות? הנסיון שלי מראה שממש לא, ולכן במקרה המאד יוצא מהכלל של איבידי, נראה לי לא נורא בכלל להגיב באופן שיפר ביודעין את הנסיון הזה. ברמת המיקרו אולי הציון יהיה מוטה מאד, אבל ברמת המאקרו (ציון בקורס/ממוצע בקורס/ביחס לאחרים) ההשפעות של זה זניחות לגמרי.

ראשית, אם זה הנוהל אז בכלל אין בעיה.

שנית, לא אמרתי שזה לא הוגן, רק שכדאי לתאם את מה שעושים עם מישהו בכיר יותר. אנחנו יכולים לכתוב בפורום עד מחר שאין לסטודנטים האחרים מה להתלונן או שזה לא עניינם - לא בטוח שזה יעצור אותם מלהתלונן ולחשוב שזה עניינם, ולכן כדאי שפתרון הבעיה יהיה מתואם, זה הכל.

22ק ו ס ם

New member
אם יש נוהל, זה משהו אחר

אבל כאן לא מדובר בבחינה שהלכה לאיבוד בלי שנבדקה אלא כזו שיש לה כבר ציון. נכון, צריך לקחת אחריות ולפצות את הסטודנט, אבל מכאן ועד לתת לו ציון מקסימלי שבפרוש לא מגיע לו רחוקה מאוד הדרך. זה לא משנה כמה המקרים הללו נדירים, אלא תחושה של הגינות שיש למרצה כלפי כל הסטודנטים בקורס. ברגע שנותנים ציונים מקסימלי שבפרוש לא מגיע לו אז יש כאן פגיעה באחרים. נכון, יש הטיות בציונים אבל לא כאלו קיצוניות כך שתלמיד שנכשל יקבל 100 על בחינה.

ABD2b

New member
מסכימה, אבל מה לעשות?

הסטודנט יכול לטעון אבל שאיך נדע שזה לא באמת היה 100? הרי הבחינה אבדה, יש ציון אבל אולי יש שגיאת הקלדה? טעות חישוב? בקיצור, אין דרך באמת לדעת מה הציון בבחינה.
לכן אני מקווה שלתת בחירה בין לוותר על הבחינה בשקלול הציון הסופי ולהבחן בחינה חוזרת תהיה אופטימלית.
ממש לא רוצה להוציא את הסיפור הזה מחוץ למשרד שלי (טוב, למעט תפוז) אבל אני רואה יתרון בלבדוק האם ישנם נוהלים בנושא הזה. כי אז לפחות יש לי גיבוי מצד המערכת. מצד שני המערכת מאד לא תאהב את זה. בינתיים הסטודנט מאחר לפגישה.

22ק ו ס ם

New member
קודם כל, הייתי מברר אם יש פרוצדורה מקובלת

אם אין, הייתי מציע לה לבחור בין שתי אופציות: ציון ממוצע של הכיתה במבחן, או שהבחינה הזו לא תחשב והציון שלה יקבע על סמך שאר המטלות שנשארו לקורס. גם להציע בחינה חוזרת זו אפשרות אבל מהניסיון שלי אף אחד לא לוקח אותה כי זה יותר מדי עבודה עבור הסטודנט. את יכולה גם לשאול מרצים אחרים בדיסקרטיות בלי לעשות יותר מדי רעש.

ABD2b

New member
לא כי אני מעדיפה לסגור את העניין בשקט

אני לא ממש קרובה כאן לאף אחד, יש דיסטנס ואין אווירה בלתי פורמאלית / חברית, כך שלדבר עם חברי סגל אחרים מבחינתי זה בדיוק כמו לדבר ישר עם הראש חוג.
בינתיים הסטודנט המדובר לא הגיע לפגישה, ואני מקווה שבזה זה יסתיים (ולא יתפוצץ בסוף הסמטר).

FPNH

New member
שיבכו עד מחר אם זה עושה להם טוב

זה בכלל לא עינינם.

Sonic hedgehog

New member
לי זה נשמע כמו מתן שוחד

על מנת לא לדווח על זה שהמבחן נאבד. נשמע לי שאם היא תדווח על הפתרון הזה לABD2b יהיה יותר להסביר.

tulkin

New member
חלילה...

אם צריך הייתי הולך יחד עם התלמידה אל הדיקן ומסביר מדוע בחרתי להתמודד עם העניין כך. אני לא מתבייש בנימוקים שלי. כמובן לפני שאני פועל על דעת עצמי - להתייעץ עם עמיתים. לוודא אם יש או אין נוהל מסודר לעניין (בדקתי עכשיו באת"א ובעברית, בשניהם יש נוהל מסודר של אבדן בחינה - נותנים לתלמיד בוריאציה כזו או אחרת 3 אופציות לבחירה: לעשות שוב את המבחן, לקבל ציון "עובר" מילולי בקורס, להתעלם מהמבחן ולהתחשב רק בשאר המרכיבים לצורך חישוב הציון)

למעלה