איזה באסה!

dana19il

New member
איזה באסה!

ביטלו את ההנחה לפסיכומטרי לחיילים. 6000 ש"ח במקום 1000 ש"ח עם משכורת 400 ש"ח בחודש. מה עושים?

zimik

New member
אם אתה מדבר

על הקורסים לחיילים מטעם הצבא, אז אין לך מה להתבאס. הקורסים האלה גם ככה לא היו שווים כלום. אפשר לומר שהיית מקבל תמורה הולמת למה ששילמת. אם אתה רוצה לעשות פסיכומטרי כמו שצריך אז קח קורס רציני או למד בבית על פי תכנית מסודרת וספרים מתאימים. ובכל מקרה, שיהיה בהצלחה

dana19il

New member
קודם כל,

אני בת. זה אפשרי לעשות פסיכומטרי בלי קורס אלא רק ע"י למידה עצמית (מספרים קלטות)? אם כן, איך בדיוק? תודה.

dana19il

New member
כן,

זה פסיכומטרי ראשון שלי. אני מקווה לא להגיע למצב שאני אצטרך לעשות יותר מפסיכומטרי אחד. זו הסיבה שאני עושה אותו בגיל קצת מאוחר.

לא כל אחד יכול ללמוד לבד

הבעיה העיקרית כשלומדים לבד זה העניין להבין שאלות "שנתקעים" בהן. אם יש לך יכולת תפיסה טובה, לפי דעתי את בהחלט יכולה לשבת עם ספר שמאגד בתוכו את כל החומר + תרגולים לכל חלקי הבחינה וללמוד לבד. לכל תרגיל יש (בד"כ) גם הסבר איך מגיעים לפתרון. אני מאוד ממליץ לך לקחת ספר מאיזה חבר/ה ולקרוא קצת ולראות אם את זורמת עם ההסברים והתרגילים או אם את נתקעת ולפי זה להחליט. מעבר להדרכה הקורס נותן גם מסגרת, אם אין לך משמעת עצמית סבירה ואת לא חושבת שתוכלי ללמוד כמה שנדרש מבלי שמישהו יתן לך שיעורי בית אז אולי יהיה כדאי שתעשי קורס. מה נראה לך? תלמדי לבד?

אני חושבת...

שאם זה פסיכומטרי ראשון שלך עדיף שתעשי קורס. זה נראה לי קשה ללמוד לבד, איך תהיי בטוחה שכיסית הכל? זה גם תלוי לאיזו שנה את רוצה להרשם - אם יש לך עוד זמן אז אולי שווה לך לעשות עכשיו פסיכומטרי ומקסימום תעשי שוב ותשפרי. הכי חשוב- ל-ח-ר-ו-ש....

macco

New member
יש משהו שאולי שווה לך לנסות

כידוע, הקורסים של הפסיכומטרי בתיכונים זולים מאד יחסית(בסביבות האלף ש"ח). אם יש לך איזשהם קשרים בכמה תיכונים, תנסי לברר אם יש איפשהו קורס פסיכומטרי שלא נרשמו אליו הרבה אנשים. אם יש אחד כזה, תבררי אם יש אפשרות "לצרף" את עצמך בקורס. אני עשיתי את זה עם לחמן(או בעצם "סידרו" לי את זה- הייתי צד די פסיבי בכל עניין ההרשמה). אמנם הייתי אז בתיכון, אבל למדתי בקורס של תיכון אחר, שרשמית לא היתה לי שום אפשרות להצטרף אליו. תנסי לבדוק אם יש איפשהו בסביבה שלך קורס כזה.

למעלה